- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
DigIT Kompetensutveckling för alla medarbetare. DigIT Hur kom DigIt till? Digital teknik som hjälpmedel i arbetslivet och hos brukarna ökar – vi hänger.
Advertisements

GRÖN ATTRAKTIONSKRAFT. Gemensamt projekt GRÖN ATTRAKTIONSKRAFT.
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
KUNDSERVICE PÅ FÖRETAGENS VILLKOR Annette Lahti. KUNDSERVICE ÄR EN KOSTNADSPOST I BUDGETEN, VI MÅSTE SPARA! Vill man ha en kortsiktig eller långsiktig.
Samverkan mellan myndigheter
Entreprenörshuben Målgruppen: Utlandsfödda, någon undantag, svenskar? 18 – 64 (med slutfört gymnasium) Alla nyanlända oavsett att de har ekonomiskbistånd.
Förväntningar! – BIM Alliance? BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM Med hjälp av BIM.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Vi förbättrar LIV. Detta ska vi göra idag – 13.05Välkomna och inledning (Gunilla Andersson) – 13.25Förändringsledarskap (Troed Troedsson)
I ett globalt perspektiv växer nu många marknader snabbt och konkurrensen ökar också om kunderna. Hur bedömer du att detta påverkar.
En presentation. PYN PUA SIRIUS Visionen för SIRIUS SIRIUS bidrar aktivt till att förverkliga ”den goda arbetsplatsen” för ökad konkurrenskraft.
SMART KOMMUN I NACKA: ENKEL OCH ÖPPEN VÅRT MÅL ÄR ATT BLI BÄST PÅ ATT VARA KOMMUN.
Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap Från riskfaktorer till friskfaktorer Aaron Antonovsky varför behåller en del människor sin hälsa och förblir.
Frukostmöte i Nässjö 6 juni 2015
Tillväxtverket 11 november 2016
KUNSKAP - KOMPETENS - ERFARENHET
Analys gjord av Science Skills i samarbete med Mercuri Urval
Övergripande ambition boendes inflytande och delaktighet
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
Röda Korsets Högskola Verksamhetsplan
Kortsiktig /Långsiktig effekt
En kort presentation av Tillväxtverket
Påverkansanalys Version 2 mars 2017
FLER SIMIDROTTER Lena Johansson, Wisby Simsällskap
Att bemöta och bli bemött
LUP Mål 3 Satsning på kompetensförsörjning
Egentligen skulle Dan Olofsson berättat den här historien
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Svensk stålindustris digitala mognad
Effektiv vårdadministration
Ett utmanat Sverige.
Ny vision Samtal om framtiden
Din lön och din utveckling
Johanna Sandahl Delegationens arbete, regeringens planer och
Mångfald Verksamhetsåret En ökad satsning
Innovationsklimatet i Sundsvalls kommun - resultat av självskattning
Det kan bara du svara på. Vägen till målet finns på Ledarskapsön.
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
Kommunikationsstrategi för staden Så berättar vi om stadens arbete
Systematisk uppföljning
Vad är ett system? "Ett system är ett nätverk av ömsesidigt beroende komponenter (fristående uppgifter, människor eller processer) som arbetar tillsammans.
Utveckling av kliniskt träningscentrum (KTC) i
Hur skapas förtroende för revisionen? Seminarium 63
VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI?
Medlemsdialog Framtidens folkrörelse
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Hur grupper utvecklas och hur folk beter sig i grupper
Referenser – Carbon Capture and Storage (infångning och lagring av koldioxid) Bakgrund Fossila bränslen står för cirka 80% av världens energiförsörjning.
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens.
Kommunen som arbetsgivare 2018
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Övergripande struktur för
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Verksamhetsplaneringsdag
Led- och muskelmottagning
Ta hand om dig själv.
Vad är strategi? En karta som utstakar val och väg för organisationen
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Det svenska nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS)
Återkoppling.
Ledarkollen 2019.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Presentationens avskrift:

- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019 LEDARKOLLEN - LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019 Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

SVÅRT ATT FÅ TIDEN ATT RÄCKA TILL Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Få tid till strategiskt arbete

2:a Få tid för reflektion

Få tid för egen kompetensutveckling

BALANS I LIVET Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige? Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

1:a Få tid för reflektion

Hänga med i en snabbföränderlig värld

Hitta en bra balans mellan arbetsliv och privatliv

PERSONALANSVAR Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige? Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Motivera och engagera medarbetarna

Skapa medarbetaransvar Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Attrahera och behålla kompetenta medarbetare Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

KRAV PÅ ÖKAD PRODUKTIVITET Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Skapa en stark företagskultur och värdegrund Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Skapa ökat medarbetaransvar Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Skapa ett coachande ledarskap Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

SKAPA ETT HÅLLBART ARBETSKLIMAT Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Hälso- och friskvårdssatsning för medarbetarna Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Flexibla arbetstider för hela eller delar av organisationen Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Aktiva medarbetardialoger kring balans i livet Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Kompetensutveckling av personal Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

2:a Nyrekryteringar

Det är svårt att hitta medarbetare med rätt erfarenhet och kompetens

ATT MÖTA DEN YNGRE GENERATIONENS KRAV Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Vara bra på återkoppling och feedback

Ärlig, ha en öppen och rak kommunikation

Skapa en god teamkänsla

Notera att 45% av de tillfrågade inte har någon tydlig strategi för att behålla unga medarbetare

DIGITALISERING Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige? Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Krav på nya beteenden hos medarbetare och ledning

Att möta kundens framtida krav och förväntningar Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Att skapa företagskultur som fångar innovation Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

INTERNATIONALISERING Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Kulturella skillnader och interkulturell kommunikation Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Skapa nätverk på nya marknader Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

3:e Leda på distans Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige? Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

HÅLLBARHET Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige? Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Hållbarhet är viktigt för att stärka vårt varumärke Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Hållbarhet är viktigt för att vara en attraktiv arbetsgivare Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Hållbarhet är viktigt för att vara attraktiv för våra kunder Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

FÖRÄNDRINGSLEDARSKAP Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Ont om tid för genomförande Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

2:a Avsaknad av resurser Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Bristande stöd och förståelse från medarbetare Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

LEDARSKAPSUTMANINGAR I STYRELSEN Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Styrelsen behöver ta in ny kompetens för att möta framtida utmaningar Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

I ägarledda bolag finns ett stort behov av att ta in extern VD och externa styrelseledamöter Vad är viktigast för Dig som ledare i Västsverige?  Att vara ledare är både utmanande och inspirerande, en resa man gör både inom sig själv och tillsammans med sitt företag. Ett av våra viktigaste mål som Handelskammare är att bidra med de kunskaper och insikter som ni behöver för att kunna utvecklas och växa.   Vår ledarskapsundersökning "Ledarkollen" är vårt viktigaste verktyg för att förstå er verklighet som ledare i västsvenska företag. 860 ledare i Västsverige har berättat för oss om de utmaningar ni står inför och vilken kunskap ni söker. Svaren vi får in använder vi för att rikta vårt arbete mot de områden där ni behöver oss som allra bäst. Med dess hjälp kan vi erbjuda rätt stöd i allt från ledarskapsutveckling och nätverk till politiska knäckfrågor. Men också initiera äventyr för att ge er ny inspiration.   I Ledarkollen 2019 ser vi att du som chef och ledare....

Notera att en majoritet av de ägarledda bolagen som vill ta in extern kompetens i styrelsen gör det för att få in branschöverskridande kunskap och mångfald för en stärkt affärsutveckling