Göteborgs stads likabehandlings-arbete

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mångfaldsarbete på Volvo Personvagnar
Advertisements

Sv Universitets- och högskolerådets arbete mot diskriminering och för lika rättigheter Motstånd och möjligheter - En nationell konferens om jämställdhet.
Likabehandlingsplanen för Korsavadsskolan.
Skolans ordningsregler
Några följder av heteronormativitet:
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Arbete med jämställdhetsplan
Medarbetarundersökning 2012
Caroline Dyrefors Grufman
Veronika Wiktorsson, Vetlanda kommun Ronny Örnros, Hultsfreds kommun
Studiens syfte Klarlägga om elevens rättsliga skydd mot kränkningar i samband med utbildning har stärkts sedan barn- och elevskyddslagens tillkomst, dvs.
RESULTAT MEDARBETARENKÄT 2013
Annika Ghafoori Kvalitetsdrivet 2013 En öppen högskola?
Försöksverksamhet 2007 Universitetsförvaltningen Uppdragets bakgrund, syfte och mål Avidentifierade ansökningshandlingar.
Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling
Riktlinjer för medarbetarskap vid Karolinska Institutet
Jämlika och Jämställda beslut " Jämställdhet betyder att mamman och pappan producerar barnen tillsammans. Förr i tiden var det bara mamman som födde upp.
Ny diskrimineringslag
Lagar och överenskommelser
Arbetar er kommun utifrån styrdokument eller policydokument, i vilket/vilka sexuell läggning uttryckligen nämns i arbetet med att motverka diskriminering.
ABB Chefen Mångfald och Jämställdhet
Medarbetarundersökning Informationsmaterial-
Case Jämställdhet och mångfald
Källor: Lag SFS 2006:67 Skolverkets råd och anvisningar
Likabehandlingspolicy för Slottegymnasiet
Sv Kvalitetsdrivet 2013 Högre kvalitet i högre utbildning eller breddad rekrytering? Eller både och? Aleksandra Sjöstrand.
Landstinget som arbetsgivare
INTRODUKTION TILL JÄMSTÄLLDHETS- OCH LIKABEHANDLINGSARBETET VID GÖTEBORGS UNIVERSITET FRAMTAGEN AV PERSONALENHETEN, SEKTIONEN FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKABEHANDLING.
De Sju Diskrimineringsgrunderna
en start för det lagstadgade likabehandlingsarbetet
TORSVIKSMODELLEN Arbete mot diskriminering och kränkande behandling
Bristande tillgänglighet – en ny form av diskriminering
Vad är diskriminering? att hantera och utreda diskrimineringsärenden.
Förälder och ny som ledare. Svensk Idrotts värdegrund Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel.
En översikt Jan-Åke Sandell Diskrimineringslagstiftning 1.
Likarätt nu!. Diskrimineringslagen (2008:567) Kön Könsöverskridande identitet eller uttryck Etnisk tillhörighet Religion eller annan trosuppfattning Funktionshinder.
Handledarutbildning steg 1-3 ska genomsyras av kunskap om och redskap för att kunna hantera de sju diskrimineringsgrunderna; kön, könsöverskridande identitet.
LIKA VILLKOR VID MITTUNIVERSITETET KORT INTRODUKTION FÖR ANSTÄLLDA.
Konflikthantering på arbetsplatsen. Konflikt Önskemål man inte vill släppa + Blockering av annan = Frustration Agerande.
Att förebygga trakasserier och kränkande särbehandling på arbetsplatsen Om den psykosociala arbetsmiljön i Nässjö kommun Ett Case inom ramen för ”Ledarskap.
Uppdrag motverka mäns våld mot kvinnor Introduktion till filmen Vill du välja färg och/eller layout? Klicka på den lilla pilen under knappen ”Ny bild”
Tillit, Trivsel och Trygghet i förskolan En översyn av rutiner mm.
DigIT Workshop 3 De “horisontella principerna”  Jämställdhet  Tillgänglighet  Likabehandling.
Genomförd av CMA Research AB Medarbetarundersökning 2014 Oktober 2014 Ängelholms kommun.
För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna eller man, ung.
Likabehandlingsplanen - Skolans plan för att förebygga och förhindra diskriminering och annan kränkande behandling.
Hantering av krav på vård av viss behandlare inom hälso- och sjukvården.
HEJ FÖRÄLDRAR! Välkomna till föräldramöte. Madelene Löfgren ◦ Grundskolelärare F-3 ◦ 35 år ◦ Sambo och två barn ◦ Bor på Bokenäset utanför Uddevalla.
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Kompetensförsörjning Anställningstrygghet
Kulturkrockar och kulturella skillnader
Studeranderätt och diskriminering
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Att arbeta med fördomar i skolan
Din lön och din utveckling
Kumla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling
Cvl:s värdegrund För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna.
Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling
Likabehandlingsplanen
Plan för lika rättigheter och möjligheter 2015
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Jennie Bacchus Hertzman Malin Grundqvist Jonathan Wennö
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
Förälder och ny som ledare
Vi är varandras arbetsmiljö
Arbetsmiljöpolicy Chefsstöd: implementeringsmaterial.
Medarbetar- och chefsenkäten 2018
Lika villkorsgruppen Antro/Etno
Arbetsmiljömål 2018 Hur ligger sektor KoF till i dagsläget.
Presentationens avskrift:

Göteborgs stads likabehandlings-arbete Göteborgs Stad ska vara en arbetsgivare fri från diskriminering. De kommunala arbetsplatserna ska präglas av mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

Likabehandlingsplan Planen utgår från alla sju diskrimineringsgrunder; kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Likabehandlingsplanen fokuserar på förhållanden mellan och för medarbetare i organisationen. Cheferna ansvarar för att följa upp mål och aktiviteter på den egna enheten. Alla medarbetare ansvarar för att aktivt delta i arbetet med frågorna. Dessutom har alla ett personligt ansvar att verka mot diskriminering i mötet med såväl brukare som kollegor. Denna plan ska ingå i introduktion för nyanställda. Likabehandlingsplanen visas även årligen i FSG, respektive sektors LSG och i SSG.

Göteborgs stads mål och aktiviteter Ingen ska utsättas för kränkande särbehandling och trakasserier Lika lön för lika arbete Trygga anställningar, tillsvidare och heltid med rätt till deltid. Jämlik föräldraledighetsuttag Öka kunskapen kring våld i nära relationer Rekryteringar utifrån mångfald och jämlikhet Personalsammansättning ska motsvara befolkningsstrukturen i Lundby Normkritiskt tänkande Vi mäter genom bland annat medarbetarenkäten. Därför är varje svar viktig för arbetsgivaren!! I alla våra HR-processer ska vi arbeta för att motverka diskriminering och främja jämställdhet och mångfald. Detta gör vi i Lundby till exempel i rekryteringar, det systematiska arbetsmiljöarbetet, löneöversyn, chefsmöten, arbetsmiljö- och samverkansutbildning samt när det gäller friskvårdserbjudanden till förvaltningens medarbetare.