Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling"— Presentationens avskrift:

1 Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling

2 Varför prata mångfald just nu?
Främlingsfientlighet och diskriminering är alltför vanligt i samhället och på våra arbetsplatser Vision tar denna utveckling på allvar och vill förstärka arbetet för mångfald. Ju fler vi blir som jobbar för att påverka och förändra, desto större effekt! Nytt våren 2014: ett diskussions-material gemensamt med Kommunal.

3 Varför jobba för likabehandling?
”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter” (FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna) Se också Visions värdegrund.

4 Likabehandling på jobbet
Arbetet mot diskriminering på arbetsplatsen är viktigt för att: Det handlar om en mänsklig rättighet. Diskrimineringslagen föreskriver aktiva åtgärder mot diskriminering. Det gynnar arbetsplatsen. Bättre arbetsklimat med öppenhet leder till ökad produktivitet och effektivitet.

5 Vilka resultat vill vi nå?
Att det ska tecknas lokala likabehandlingsavtal Att kompetensbaserad rekrytering ska användas Att mångfaldsplaner ska finnas och användas Att fler förtroendevalda ska ha annan etnisk bakgrund än svensk

6 Att diskutera Arbetar jag på en schyst arbetsplats?
Har du samma chans till utveckling som alla andra på arbetsplatsen? Vad gör du om du eller någon annan på jobbet blir utsatt för kränkande behandling, eller inte behandlas på ett schyst sätt? Vilka normer finns på arbetsplatsen? Hur är vi mot dem vi är till för (brukare, medborgare, klienter…)?

7 Plan för arbetet – lika rättigheter och möjligheter
Arbetet ska göras på ett målinriktat sätt, enligt lagen Använd Visions guide för ett schyst arbetsliv med lika-behandling: vision.se/mangfald DO, Diskrimineringsombudsmannen, har stödmaterial för fackliga ombud:

8 En naturlig del av en Fair Union
Mångfald och likabehandling ingår i i arbetet med att Vision är en Fair Union. Även andra diskrimineringsgrunder, som HBTQ och funktions-nedsättning, vill vi uppmärksamma. Vision är med i det internationella arbetet med mångfald och likabehandling.


Ladda ner ppt "Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling"

Liknande presentationer


Google-annonser