NOLLTOLERANS I UPPLAND

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Advertisements

Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Inlärningsmiljö för att öka motivation
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Fair-play? Hur vi uppträder mot varandra & mot andra.
Historia och Organisation
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Föräldramöte 19/10 P05.
Föreningspolicy för IFK Fjärås
ÅLDERSGRUPPEN 8 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar.
Idrottspsykologi.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Qviding ungdom 2009 Ungdomsutskottet. Vi skall bli bäst i Sverige på att utveckla & utbilda våra ledare, tränare och spelare. Vision Qvidings ungdomsutskott.
LEDARTRÄFF Torsdag den 13 mars Nolltolerans Införs i Uppland 1 april 2008.
Föräldramöte 10, SK Iron F -011 Föräldramöte F-01 SK Iron Erica Lundkvist, Malin Engberg, Jonas Lantz, Krister Halldin.
Flickor 01/02 Kick off Tunanäs
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
Peter Brusvik Fotbollsavdelningen Barn & ungdomsfotboll - filosofi - förhållningssätt - spelarutbildning - tränarutbildning Futsal Beach soccer Tel
Vad är Energikicken? Fotbollsturnering som spelas på Kviberg i Göteborg maj 2016 Ca 200 klasser = 5000 femteklassare. Arrangörer: IFK Göteborg &
KURSDAG – 09.00Inledning – Reflektioner från Kursdag – 10.30Teori 3 – Fotbollsfys – fysisk träning inom ungdomsfotbollen – 11.00Fika.
Vi vill att alla spelare ska utvecklas där man befinner sig i sin ”fotbollskarriär”. För att vi ska kunna möta säsongen 2014 är det ytterst viktigt att.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Föräldramöte F04 -minnesanteckningar 4 maj Träningar Måndag och onsdag 18-19:15 Kalendern på laget.se hålls uppdaterad!
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
Policy Vad förväntas av spelare, ledare och föräldrar i Uppsala HK.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Föräldramöte F Program Ledare Hertzöga BK
Föräldramöte
Fair Play Fler aktiva, längre Utvecklande Till ledaren
Åsa IF Stiftelsen Dunross
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Lagsammanhållning.
Välkomna till föräldramöte F
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
GOIF A och U lag 2010/2011.
Askims IK P07 Föräldramöte
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
P02svart2017.
F 06 Spelregler Diskussionspunkter: Komma sent När ledarna pratar
VIK P03:1 Regler på träning & match
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldramöte 25/4  .
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Team 08.
Hur blir ett lag BRA? BBIF P04 Är bäst Titta upp Träna ihop oss
Välkommen till föräldramöte Lerkil P8
Information kring klasslagsfotbollen
Välkomna till föräldramöte F
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Nolltolerans i Uppland 2012
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Utfall Enkät Säsongen 2014/2015
Föräldramöte F Program Hertzöga BK Barn- och ungdomspolicy
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Föräldramöte FBC F
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Ungdomsdomarutbildning 5-7 manna
P Ledare o spelare Föräldrarepresentanter P06 Vision Match
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Föräldrapolicy Skåre HK
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Att vara idrottsförälder
Presentationens avskrift:

NOLLTOLERANS I UPPLAND Räkna med att varje diskussionsfråga tar cirka fem minuter. hela utbildningen tar cirka 1h 20 min.

Syfte Att skapa ett bättre arbetsklimat för våra spelare, ledare och domare så att fler ska tycka att det är roligt att spela, leda, döma och titta. Mål Att få alla spelare, ledare och föräldrar/publik i Uppland att uppträda medmänskligt och med Fair Play mot varandra samt gentemot domaren. Det gör vi genom att: - arbeta för att skapa ett bra klimat kring våra matcher. - uppmuntra och stötta domarna i deras jobb. - jobba för Fair Play i respektive lag samt de matcher var och en medverkar i. - jobba för att det finns en matchvärd på våra hemmamatcher och försäkra oss om att matchvärden är väl insatt i sina uppgifter. - följa vår förenings policy.

Vuxna påverkar den långsiktiga inlärningen Våra beteenden är inte medfödda och går i allra högsta grad att påverka, detsamma gäller våra tankar. Detta gäller även inlärningen. Om vi får en positiv förstärkning när vi lär oss nya saker så vill vi utmana oss själva och lära oss mer. Om vi får ut något positivt ur ett beteende, så ökar chansen för att vi gör om det igen. Det kan vara att vi får en positiv förstärkning från vår omgivning, eller att vi lär oss något nytt eller svårt och därigenom får en positiv förstärkning inifrån, från oss själva. Därför är det viktigt att vi som vuxna skapar en positiv miljö kring idrotten och fokuserar på prestationen före resultatet. Vi ger beröm när laget har tagit tillbaka bollen och är på väg att göra en kontring. Vi ger beröm vid en bra passning eller ett bra skott mot mål. Vi låter tränare och ledare coacha våra barn under match och träning. Vi visar intresse för idrotten och våra barn och visar det med vårt kroppsspråk och våra ansiktsuttryck. En positiv förstärkning kan vara att ge beröm, le eller att använda ett positivt kroppsspråk. Sådana saker kan göra att ditt barn får känna sig kompetent och självständigt och det skapar en vilja till att göra det igen. Om vi inte får någon förstärkning utifrån så kommer beteendet, till exempel viljan att gå till fotbollsträningen, försvinna och därmed slutar vi spela fotboll. (Så blir du världens bästa idrottsförälder, Jim Thompson 2010.)

Fair Play https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/fotboll/tranare/tranarutbildning/fsll/riktlinjer/fair-play/ Här behöver du logga in på portalen för Fotbollens spela, lek och lär och gå in på samtala och reflektera, sedan utbildning, för att sedan gå vidare till Fair Play. Se filmen som heter ,Fair Play visas i handling’. Om du inte har ett inlogg, kontakta fanny@upplandsff.se. På vilket sätt kan du bidra till att barn och ungdomar får med sig sunda värderingar från fotbollen till andra delar av livet? Vilka beteenden bör leda till beröm och uppmärksamhet?

Scenario: Noa Hur hade Noas och domarens upplevelse blivit om föräldrarna reagerat annorlunda på de situationer som uppstod under matchen? Hur kan du som förälder agera när andra föräldrar skriker till spelarna/domaren på plan? Hur ska vi vuxna uppträda vid matcher? Vad blir effekten på spelarna om vi vuxna uppträder osportsligt? Hur hade Noas och domarens upplevelse blivit om föräldrarna reagerat annorlunda på de situationer som uppstod under matchen? Hur kan vi påverka vi varandra till att uppträda enligt Fair Play under match? Dela ut scenariot om Noa och låt deltagarna läsa. När de läst klart, diskutera dessa frågor.

Matchvärd I tävlingsföreskrifterna för barn- och ungdomsfotboll i Uppland så står det att det ska finnas matchvärdar på alla matcher. En matchvärd kan vara en förälder eller någon annan vuxen i föreningen. Matchvärdens uppgift är att verka för ett bra klimat för alla på och kring fotbollsplanen. I matchvärdens uppgifter ingår det också att: o Hälsa motståndarlaget och domare välkomna och visa omklädningsrum. o Finnas tillgänglig. o Hänvisa publik till en annan sida av planen än där lagens avbytarbänkar är belägna. Publiken får inte heller stå bakom mål och bör stå minst 2-3 meter från linjen. o Kontakta ansvarig ledare i det egna laget om det uppstår problem som du ej kan lösa. Du som matchvärd är representant för laget/föreningen men också en ambassadör för nolltolerans i distriktet. Därför är det viktigt att du uppträder enligt Fair Play. Du bär även en matchvärdsväst för att lätt synas och bli igenkänd.

Tillsammans kan vi göra skillnad!