Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Askims IK P07 Föräldramöte

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Askims IK P07 Föräldramöte"— Presentationens avskrift:

1 Askims IK P07 Föräldramöte
6/

2 Tack för att ni gör det möjligt!
Året som gått med P07 41 träningar 9 cuper 42 seriematcher 2 seriesammandrag En fikavecka Ett Sisjölopp Tack för att ni gör det möjligt!

3 Våra Värderingar – Den rödsvarta tråden
Glädje, samspel och jämlikhet Vi har roligt både på träning och match. Alla som vill ska kunna delta i klubbens aktiviteter utifrån givna färdigheter och förutsättningar. Trygghet och glädje är framgångsfaktorer också på plan. Alla skall vara sedda och känna sig viktiga. Laganda och samarbete är en framgångsfaktor, både på fotbollsplanen och i hela vår förening. Engagemang och utveckling Vi tar vara på all vilja och allt engagemang. Vi är lyhörda och lär oss nytt vid varje tillfälle vi möts. Ständig utveckling både på och utanför planen är en framgångsfaktor. Hälsa och kvalitet En sund livsstil är viktig i alla åldrar. Vi står för nolltolerans både vad gäller droger, trakasserier samt dåligt uppförande på och utanför planen. Vi gör vårt bästa både på och utanför fotbollsplanen. file:///Users/Fredrik/Downloads/Den-rodsvarta-traden%20(4).pdf

4 Våra viktigaste ambitioner
Vår vision Askims IK upplevs som en föredömlig, glädjefylld och engagerande breddfotbollsförening i västra Göteborg. Våra viktigaste ambitioner Att så många som möjligt ska fortsätta med fotboll i Askims IK så länge som möjligt. Att alla spelare ska uppleva glädje, få uppmuntran och lära sig något nytt vid varje träning och match. Att vår fotbollsmässiga framgång inte nås genom toppning eller nivåindelning i unga år utan genom att ha många aktiva spelare, samspel, glädje och god utbildning.

5 Ledare i Askims IK Ha ett positivt, rättvist och uppmuntrande ledarskap gentemot alla i sitt eget lag, motståndarna, domare, föräldrar och publik. Verka för att attrahera, rekrytera och behålla så många spelare som möjligt i varje årskull, så långt upp i åldrarna som möjligt. Se till att träningarna och matcherna är väl förberedda. Dels utifrån en årlig grovplanering, dels inför varje aktivitet. Utveckla gruppen och individen. God fotbollsmässig utbildning och social utveckling. Genomföra föräldramöte vid minst 2 tillfällen per år. Vara medveten om att skolarbetet alltid går före fotbollen. Se till att den egna gruppen har en levande hemsida samt se till att vara uppdaterad på informationen som finns på vår gemensamma hemsida.

6 Förälderns roll i Askims IK
Genom att betala in medlems- och deltagaravgiften för ditt barn förbinder du dig att följa ”Den rödsvarta tråden” och nedanstående regler: Du förväntas ställa upp på de uppgifter som laget och föreningen ålägger dig. Inför varje säsong får du information om vilka uppgifter som åläggs föräldrarna kommande år. Det går inte att ”köpa sig fri” från dessa uppgifter. Det kan också i undantagsfall tillkomma uppgifter med kort varsel. Du får gärna uppmuntra spelarna vid träning och match (”heja Askim”) men ska lämna över instruktioner (”passa”, ”skjut”) till föreningens ledare. Det är alltså ej tillåtet för föräldrar att instruera spelarna under träning och match. Du får inte stå på samma sida om planen som tränarna under match. Det för att domarna ska kunna hålla skilja på dig som förälder och de ansvariga ledarna. Du förväntas ha en positiv inställning till domare och motståndare och får inte uttrycka negativ kritik till dem i något sammanhang. Du får inte ha ett eget belöningssystem för ditt barn, t.ex. ge en viss summa pengar per mål som barnet gör. Du är ansvarig för att meddela tränarna om barnen måste stå över träningar/matcher i yngre åldrar.

7 Ny sponsor Dunross&Co. Ingen form av så kallad toppning ska ske i knattelag samt lag upp till och med tolv år. Med toppning avses i detta fall att ge barn förtur till match- och cupspel baserat på kompetens. Deltagande i matcher och cuper ska i denna ålder baseras på träningsflit och utifrån grundtanken att alla ska vara med. I äldre åldersklasser kan uttagning baserat på träning och kompetens ske förutsatt att alla bedöms utifrån samma grund och aldrig döms bort på förhand. Föreningen ska aktivt arbeta för att behandla alla individer lika och ge dem förutsättningar och möjlighet att utvecklas utifrån den egna kompetensen. Ledare i föreningen ska uppträda som föredöme och ge ungdomarna en positiv utbildning. Föräldrar med barn i föreningen ska uppträda som föredöme i samband med träning och match. Spelare i föreningen ska uppträda sportsmannamässigt på och vid sidan av planen. Föreningen ska motarbeta all form av mobbning, sexism och rasism. Föreningen ska vara ansluten till Riksidrottsförbundets regler mot sexuella övergrepp. Ingen form av användande av otillåtna prestationshöjande medel ska förekomma inom föreningens lag. Föreningen ska ha en barn- och ungdomspolicy som årligen presenteras för föreningens ledare.

8 Dialog Vad har varit bäst under 2015? Vad kan bli ännu bättre 2016?
Svara på anmälningar? Rimlig nivå cuper, träningar? Ibland lite stökigt i samband med träningar, prata med era barn

9 Kläder – nytt avtal Nytt avtal med Stadium från 2016 Bättre kvalitet
Bättre utbud Fler artiklar Mer lagerförda artiklar, porvkollektioner på Kobben Bättre kundservice, enklare beställningsförfarande Snabbare leveranser Bättre ekonomi Klädansvarig P07 Linda?

10 Ekonomi - Läget David uppdaterar cupkontot och lägger ut info
Fyll på era barns saldo vid minus Sponsring till kläder är välkommet

11 Nästa säsong Två träningar per vecka
Fortsatt fem-manna spel i cuper och serie Fotbollsmässig och social utveckling Det är viktigt att alla spelare inspireras till att träna på olika positioner. I takt med att barnen blir äldre ökar vi arbetet med den grundläggande teknikinlärningen. Lek, teknikutveckling och samspel är viktigt. Vi erbjuder barnen en lekfylld träning och rörelse med boll som gör att de tycker det är roligt att vara med i Askims IK och lägger därigenom grunden till deras fortsatta intresse för fotboll och för vår förening. Kamratskap ger identitet, trygghet och tillhörighet. Att känna sig omtyckt i gruppen är positivt och stärker självkänslan

12 Rollbesättning Ledare: Fredrik F, Fredrik W, Kristian, Peter, Magnus
Ledare reserver? Kontaktperson: Millo Kläder: Linda Ekonomi: David

13 Avslutning 13 december Aktiviteten Mölndal 13.00-15.00 100 kr per barn
Välkomna!


Ladda ner ppt "Askims IK P07 Föräldramöte"

Liknande presentationer


Google-annonser