Mål 1 Öka andelen utbildade

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Diskussionsfrågor för gymnasiearbetet – yrkesprogram
Advertisements

Rose-Marie Gudmundsson 48 ÅR
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Region Östergötland ITiS Kommunala kontaktpersoner i Vadstena 30/ •ITIS ÅR 2002, Platser 2001/2002 •Behov av skolledarutbildning ht 2001? •Extra.
Att tänka på inför lönesamtalet
Vård- och omsorgscollege Nu på vår skola!. Verklig utbildning För viktigt jobb Där du behövs.
Regionalt flexibelt lärande inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen
G A S Tillgången till och utformningen av den gymnasiala utbildningen är en strategisk fråga som har betydelse för både tillväxtfrågor.
Teknikcollege Norrbotten
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
…är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan arbetsliv inom vård och omsorg och utbildningsanordnare. Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Vård- och omsorgscollege Samarbetpartners: Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal, Vårdföretagarna, Arbetsgivarföreningen KFO och Pacta.
Teknikcollege Söderslätt Vad är det?. Företagen är Teknikcollege – Teknikcollege är skolan.
Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning i Hälsingland.
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Vård- och.
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
Organisationsmodell VOC GR
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Gymnasieutredningen Gymnasieutredningen U 2007:01 Anita Ferm.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Teknikutbildning för dagens och framtidens industri – kompetenscentra för effektiv resursanvändning.
Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
1 Validering Regional arbetsgrupp Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation.
Karin Wisén Staxler, Vård- och omsorgscollege
Stimulansbidrag för regional utveckling i samverkan inom eHälsa 2013.
1 Validering Regional arbetsgrupp
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Sveriges viktigaste jobb finns i välfärden Över en miljon människor arbetar i välfärden. Här jobbar de som bygger vårt samhälle och får allt att fungera.
Stora pensionsavgångar Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Krav på mer kvalificerade kunskaper Åldrande befolkning.
Kompetens i samverkan. Utlysning - "Kompetensutveckling för att stärka särskilt utsatta företag, organisationer och geografiska platser i region Övre.
NLS mars. Betygsskillnader som förklaras av skola, skolområde & kommun Bilden är hämtad från IFAUs studie Decentralisering, skolval och fristående.
Vid en specifik arbetsplats möter personalen dessa frågor med nyfikenhet och delar med sig av sina kunskaper, men också för att själv lära. I en specifik.
Verksamhetsplanering 2016 Vård- och omsorgscollege Örebro län 13.00Ekonomi: Peter Löfsäter 13.30Linda presenterar: bakgrund och nuläge kring våra regionala.
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
Utvecklingsområden inom utbildning och kompetensförsörjning
Positiva fakta om lärarutbildningen
- Ett samverkanorgan för kompetensförsörjning inom vård och omsorg!
Uppdrag, roller och ansvar
Vad vet ni om Vård och Omsorgscollege?
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
kvalificerade kunskaper
Årets handledare.
Vad behöver göras så att
Integrerad verksamhet – missbruk- och beroende
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Välkommen till chefsdag i Vård och omsorgscollege
Teknikcollege Söderslätt
Det här är Folkbildningen i Västmanland
Språkstöd KIVO-C – Tierp Heby Älvkarleby
Fastighetsbranschen behöver dig!
Var finns jobben? Prognos på ett och fem års sikt
Var finns jobben? Prognos på ett och fem års sikt
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Välkomna till en workshop om språkutveckling
Språkstöd KIVO-C Kvalitetssäkrad Inkludering Inom Vård och Omsorg Uppsala län –
Språkstöd KIVO-C – Tierp Heby Älvkarleby
Planeringsdag med lokal styrgrupp Karlskoga-Degerfors
Tanum
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Göteborgsregionens kompetensråd
Daglig verksamhet i utveckling
Prognospresentation Västernorrland.
Presentationens avskrift:

Mål 1 Öka andelen utbildade Arbeta för att antalet utbildningsplatser ökas framförallt på Vuxenutbildningen Ganska många deltar i utbildning, men är det rätt personer? Påverka vilka som tas in och på vilken utbildning – VOC lobba för nationellt att antagningen till vux förändras. Arbetsgivaren måste ha koll på vilka behov som finns i verksamheterna – utbildning har köpts upp av AF som i dagsläget inte leder till jobb, befattningen finns ej. Skolans yrkesvägledare viktiga behöver ha ingångar i verksamheterna för att studerande ska kunna få bra information. Tydlighet i vad utbildningen innebär och leder till så att de platser som finns kommer till rätt personer.

Mål 2 Öka kvaliteten på utbildningarna Behöriga lärare Kontinuitet när det gäller kärnämneslärare inom vård- och omsorgsprogrammet för att främja ämnesintegration   Hur ser kvaliteten ut ? Vad vet vi om den – fakta eller föreställningar ? Brist på vårdlärare – kan delad tjänst erbjudas?

Mål 3 Höja kvaliteten i arbetslivet Heltidsprojekt Tydliggöra karriärvägar Breddad rekrytering och differentierade arbetsuppgifter Möjliggöra att gå kompetenshöjande utbildning . viktigt att det är tydligt vad medarbetare kan förvänta sig efter avslutad utb beträffande arbetsuppgifter och Lön/ersättning när man är klar samt villkoren för att gå utbildningen.  

Mål 4 Den lokala samordningen av Vård- och omsorgscollege Mål 4 Den lokala samordningen av Vård- och omsorgscollege Karlskoga – Degerfors har säkerställts på längre sikt Varje ledamot i lokal styrgrupp har ersättare med god kunskap om VOC Lokal politisk förankring (programråd, infoforum till politikerna – ny mandat period)  Informera till våra lokala politiker vad VOC står för

Medskick till regionala styrgrupp : Årets handledare Se över kriterier Utses av studerande Ky utbildningen till specialistundersköterska = karriärväg Varför är den inte inom VOC paraplyet, Vi pratar om karriärvägar men har inte kunskap om de utbildningar som erbjuds inom länet.