Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vid en specifik arbetsplats möter personalen dessa frågor med nyfikenhet och delar med sig av sina kunskaper, men också för att själv lära. I en specifik.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vid en specifik arbetsplats möter personalen dessa frågor med nyfikenhet och delar med sig av sina kunskaper, men också för att själv lära. I en specifik."— Presentationens avskrift:

1

2 Vid en specifik arbetsplats möter personalen dessa frågor med nyfikenhet och delar med sig av sina kunskaper, men också för att själv lära. I en specifik utbildning/klass skapas verksamhetsuppgifter för klassen som ska arbetas med på en specifik arbetsplats Utbildning Arbetsplats ”Lärande arbetsplatser”

3 Speciellt utvalda steg 3 handledare som arbetar med värdegrund Yrkessocialisation Kultur i arbetsgrupper Handledare för ungdomar, vuxenstuderande studerande validering, lärling Handledare utbildade enligt steg 3 och utsedda av organisationen för uppdraget Lärande arbetsplatsens/utvalda arbetsplatser med språkombud Utbildnings- ledare som utbildar språkombud/s pråkstödjare Handledare Steg 1-2 Steg 3 handledare handledare/ för handledare Steg 3 handledare som inkluderingsh andledare

4 Våra utmaningar. Brist på kompetens och personal i verksamheten? Vilken kompetens menar vi behövs? Vilka möjligheter finns för nya grupper att komma in och jobba inom välfärdssektorn? Vilken struktur behövs i verksamhet för att göra handledarskapet tydligt och ingå som en del i framtidens kompetensförsörjning? Vilken struktur för attraktionsarbetet behöver vi ha inom Vård och omsorgscollege Södra Norrland? Vilka fler stora frågor ser vi inom Vård och omsorgscollege Södra Norrland?

5 Vi tror regionala arbetsgrupper behövs! Regional arbetsgrupp har specifikt uppdrag Regional arbetsgrupp arbetar på strategisk nivå Sammankallande för regional arbetsgrupp från regionala styrgruppen –arbetsgivarledamot. Bestämt antal personer i arbetsgruppen ? Funktioner? Arbetsgrupperna ska finnas på hemsidan. Sammankallande lokal ordförande???? Personerna ska prioritera arbetet i arbetsgruppen Sammankallande rapporter till regionala styrgruppen, Vid vissa tidpunkter utifrån verksamhetsplanering Den tidigare regionala arbetsgruppen upphör. Reflektioner?

6 Hur når vi resultat? Vi tror att vi behöver regionala arbetsgrupper. Förslag: Bransch, Handledarskap, Attraktionsarbete, mfl. Vilka funktioner behövs i arbetsgruppen?


Ladda ner ppt "Vid en specifik arbetsplats möter personalen dessa frågor med nyfikenhet och delar med sig av sina kunskaper, men också för att själv lära. I en specifik."

Liknande presentationer


Google-annonser