Validering av reell kompetens för tillträde och tillgodoräknande

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetet med anmälningsavgifter
Advertisements

Beskriver vad eleven ska försöka uppnå
Kompetensinventering
Reell kompetens vid bedömning av behörighet och tillgodoräknande
Diskussionsfrågor för gymnasiearbetet – yrkesprogram
Detta är ett automatiskt lönesamtal
Individuellt Stöd i Vuxenlivet Arbetslinjen 2.0
Modellen
”Validerad kompetens – värderad arbetskraft!”
Valideringsprocessen
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Öppet hus Tillgodoräknande Studentcentrum.
Q2 Q3 Okt Nov Dec Jan Feb Mar Maj Jun Göteborgs universitet förnyas Apr Styrelsemöte 7 apr Styrelsemöte 12 okt Start ny organisation.
en mil öster om Linköping
E-Validering Kompetensutveckling Marianne Andrén 2008 Marianne Andrén Projekt- och Forskningsledare Vård och omsorg Centrum för vuxnas lärande Off-e projektet.
Valideringsinfo.se En webbportal för samlad information om validering i Sverige. Yh-myndigheten i samverkan med Högskoleverket, Verket för högskoleservice,
STUDIEHANDLEDNING I ÅTTA STEG
Ärendehantering och tillgodoräknanden i Ladok3
Tillgodoräknande Stöd för administrativ personal Studentcentrum.
Validering inom Vård- och omsorgscollege
Målseminarium stöd för utbildning på forskarnivå i nya Ladok Wallingatan Annette Larsson, Catherine Zetterqvist, Matz-Ola Cajdert.
Valideringsprocessen
Tillgodoräknande Administration Studentcentrum Upplägg Hittills under 2014 Ärendegång Ansökan om tillgodoräknande Scenarier Övrig information Diskussion.
Regionförbundet Östsam
Validering Av Livslångt Lärande
Efterbehandlingens ABC En översiktlig introduktion till efterbehandling av förorenade områden.
Rekrytering av doktorand
Bedömning utan fullständig dokumentation
Riktlinjer Dokumentation Kompetens- utveckling Stödmaterial.
Lär- och forskningscentrum PriMa Umeå Berghemsskolan Det matematiska samtalet.
1 Validering Regional arbetsgrupp Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation.
Meritportföljen i fokus
1 Validering Regional arbetsgrupp
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Gemensam kundtjänst Skellefteå kommun
Sv Att bedöma utländska kvalifikationer En växande verksamhet NUAK-konferensen Lars Petersson.
Valda – ett stöd för lärosätet. Bakgrund - Uppdraget: Legitimerade lärare ska kunna få sina kunskaper och färdigheter kartlagda och likvärdigt bedömda.
Sv Bedömning av utländsk utbildning -för arbetsmarknad och tillträde till högre utbildning Ida Larsten.
Handlingsplan för kompetensförsörjning Åtgärd – Utveckla individer och människors kunskap och intresse för ett livslångt lärande Att göra ”Bevaka och påverka.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
1. Uppmärksamma/Aktualiseringsorsak I första hand ska nya elevärenden tas upp i samband med elevvårdstiden. Här tar man ställning till om man ska göra.
Miljödata ABwww.miljodata.seBG Besöksadress Ronnebygatan Karlskrona PG Org. Nr Adato - rehabverktyget.
Mål: ”Gotland utvecklas i linje med visionsmålen och har ett starkt varumärke” Delmål för : Minst bor på Gotland Gotlänningarnas välstånd.
BRIA Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen 1 KARTLÄGGNING FÖRE UNDER UPPFÖLJNING EFTER BRIA.
Validering En process för att kartlägga kompetens.
Vägledning - 7 steg för en lyckad genomförande av LIKA socialtjänst
Vägledning - 7 steg för ett lyckat genomförande av LIKA socialtjänst
Habiliteringens stöd till föräldrar
Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter.
Riksrevisionens årliga revision
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Metodstöd Att arbeta med MUSK-resultatet
Validering inom Lärarlyftet
Nästa steg utifrån vad vi lärt: Nytt PGSA eller implementering.
Ärendestöd i nya Ladok NUAK den 20 september 2016
Öppen frågestund Den 30 november 2016.
Forskarnivån i nya Ladok
Adato - rehabverktyget
CSN:s informationsutbyte med Ladok
Lönesamtal och bedömningsområden
Lönesamtal och bedömningsområden
Validering av grundläggande behörighet, grundnivå
Dialogmöte förskoleklass
Ta del av riktlinjerna här
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Handledarutbildning Steg 2.
METOD Strategisk kompetensförsörjning
OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har för att öka kompetens och.
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
DIGITALA KUNSKAPSTEST
Presentationens avskrift:

Validering av reell kompetens för tillträde och tillgodoräknande Processen Validering av reell kompetens för tillträde och tillgodoräknande Ärende avslutas Ärende avslutas Första mötet Dokumentation Självskattning Kunskaps- inventering Bedömning/Beslut Avslutande möte Kartläggning Studievägledare/ sökande Sökande Studievägledare Sökande Ämneskunnig från universitet Studievägledare/ sökande

Processen 1. Första mötet – Vägledaren bjuder in sökande till ett möte för information och vägledning (skype/telefon eller fysiskt möte) Samtalet resulterar i att: a) Ärendet avslutas. b) Att den sökande får underlag för självskattning och uppdrag att skicka in dokument som styrker reell kompetens. 2. Dokument skickas in - Den sökande ansvarar för att skicka dokument som beskriver och styrker kunskapen för reell kompetens (betyg, certifikat, intyg, tester från arbetslivet eller utbildningar) till vägledaren i projektet. Självskattning - Den sökande ansvarar för att göra en självskattning utifrån det underlag den sökande tillhandahållit från vägledaren. Handlar det om validering för tillträde får den sökande underlag kopplat till de ämne/ämnen valideringen gäller. Gäller det validering för tillgodoräknande får den sökande underlag för självskattningen kopplad till ämnesområdet. Den sökande ansvarar för att skicka vägledaren den genomförda självskattningen. 3. Kartläggning - Kartläggning genomför vägledaren i samråd med berörda bedömare utifrån inkomna underlag från dokumentation och självskattningen. Kartläggningen för tillträde resulterar i att: a) Ärendet avslutas. Den sökande får ett beslut om tillträde/avslag och ärendet dokumenteras och registreras. b) Leder till att den sökande får i uppdrag att ytterligare bevisa sin kompetens. Kartläggningen för tillgodoräknande resulterar i att: Ärendet avslutas. Den sökande anses ha för lite underlag för att fortsätta till nästa underlag. Återkoppling/vägledning till sökande. b) Leder till att den sökande får i uppdrag att ytterligare bevisa sin ämneskompetens  

4. Kunskapsinventering – Den sökande får fördjupat underlag för kunskapsinventering av vägledaren. Handlar det om validering för tillträde får den sökande underlag för kunskapsinventering kopplat till de ämne/ämnen valideringen gäller Gäller det validering för tillgodoräknande får den sökande underlag för kunskapsinventering kopplad till ämnesområdet. Den sökande ansvarar för att skicka vägledaren den genomförda kunskapsinventeringen. 5. Bedömning – Bedömare/bedömargruppen bedömer de inkomna kunskapsinventeringen nivå. Beslut – Beslutsunderlaget utformas till den sökande av bedömare/bedömargrupp och delges till vägledaren. Sökande som blivit validerad för tillträde eller tillgodoräknande och fått positivt besked kan påbörja sina studier. 6. Avslutande möte – Vägledaren kallar den sökande till ett avlutande möte och delger den sökande resultatet och erbjuder vägledning och information om hur de kan få stöd för fortsatt studieplanering.   Registrering, Dokumentation – Ärendet avslutas och dokumenteras/registreras av vägledare.