Drömarbetsplatsen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetsmiljö Vad är det?.
Advertisements

Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Arbetets förutsättningar – nyckeln till en bra löneutveckling
FMS gör människor Fysiskt Mentalt Socialt starka
Mitt jobb & Min karriär.
Vardagsutveckling - vad är det?

Verksamhet och arbetsliv i utveckling
Må bra på jobbet.
Modellen
Stress kan göra det svårt för oss att sova, passa tider
Vad är hälsa? MÅ BRA MÅ DÅLIGT Verklig ohälsa Upplevd hälsa AVSAKNAD
Individuellt utvecklingssamtal - mall
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Grundläggande arbetsmiljöutbildning
Steg 1 - Mötet VÅR VISION FÖR ARBETSMILJÖN OCH HUR VI KOMMER DIT
Vision 2018 för hälsa och helhet
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Torsång nya skola oktober 2012 Framtidens skola.
Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap
JOBBET SOM FRISKFAKTOR Alltid varit betydelsefullt..... yrkesstolthet haft mening... men de psykosociala verksamhetsfrågorna har ändrat karaktär.
Så kan du som arbetsgivare kan arbeta med jämställdhets- och mångfaldsfrågor Patrik Edgren, Utredare Diskrimineringsombudsmannen.
Steg 2 – Mötet HUR ÄR VÅR ARBETSMILJÖ OCH VAD BEHÖVER VI GÖRA?
Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö
Personalpolitisk plattform
STs arbetsmiljörapport 2008 ST-veckorna. ST jobbar hårt för en bättre arbetsmiljö! Långsiktigt och medvetet arbete med arbetsmiljön ST- undersökningar.
V.
Arbetsmiljön 2012 – svar från ST skyddsombud
Vad är det styr hur du mår på din arbetsplats?
Medlems- utbildning.
Hälsofrämjande arbetsplats
Medarbetarundersökning
Arbetsterapi i företagshälsovården ett hållbart arbetsliv med.
Arbetsmiljöverkets inspektion av skolor i Kristianstads kommun 2015
Unionen på företaget XXX. Vad är kollektivavtal? Dina rättigheter på jobbet Vad är kollektivavtalat och vad finns i lagen? Grunden i den svenska.
Frisk under risk - om förekomst och förebyggande av stressrelaterad psykisk ohälsa bland underläkare.
- Hur studerar vi lämpligen organisationer ur ett socialpsykologiskt perspektiv?!
Arbetsmiljöutbildning/ information SWEP International AB Khosrow Adibzadeh, Unionen.
AFS 2015:4 Ny föreskrift Organisatorisk och social arbetsmiljö Minska den arbetsrelaterade ohälsan.
Å Åselotte Andersson Iren Hjalte.  Träder i kraft  Syftet med föreskrifterna är att främja en god arbets- miljö och förebygga risk för ohälsa.
Hälsofrämjande arbetsplats Bild från Karolinska Universitetssjukhuset
Ny AFS from 31 mars 2016: Organisatorisk och social arbetsmiljö Monica Östman och Kristin Larsson Personalavdelningen.
Välkomna!. Aktuellt just nu Ny föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö träder ikraft 31 mars 2016 Sanktionsavgifter istället för böter Arbetsolyckorna.
Hälsa- och arbetsmiljö PU 17 februari Agenda Aktuellt om sjukfrånvaro Guide Hälsa och Arbetsmiljö Information om AFS 2015: 4 om organisatorisk och.
Ledarutveckling över gränserna Elisabet Lang Sociala avdelningen, Aneby Michaela Lindh Socialförvaltningen, Vimmerby Pär Jansson Kultur- och fritidsförvaltningen,
Innehåll OSA-kompassen – vägar till god organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter Organisatorisk och social arbetsmiljö.
Målens betydelse i formativt ledarskap. Upplägg Formativt ledarskap Förskolans uppdrag Styrdokument Analysera mål.
FMS gör skillnad! FMS erbjuder verktyg som gör det möjligt för alla på din skola att arbeta tillsammans med hälsa och livsstil för att förbättra skolresultaten.
Hälsofrämjande ledarskap
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
Vår arbetsmiljö och det systematiska arbetsmiljöarbetet
Avvikelsehantering En säker verksamhet = en säker arbetsmiljö!
Arbetsmiljö.
Förändringsteori Utlysning 2017/00484 breddad rekrytering för arbete
VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?
Så kan du som arbetsgivare kan arbeta med jämställdhets- och mångfaldsfrågor . Patrik Edgren, Utredare Diskrimineringsombudsmannen.
Min psykosociala Arbetsmiljö
Din lön och din utveckling
”Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill.
Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling
Synliggör synsätt som styr och stör - Fördjupning
Möte i Nationella RIM 24 januari
Innehåll Inledning Om Suntarbetsliv
Vi står inför en stor digital förändring som ger oss nya möjligheter att skapa en smartare välfärd. Utbildningen "Att leda digital förändring” syftar till.
Vad betyder Social Kompetens
Partsorganisationerna som står bakom Suntarbetsliv.
Arbetsmiljöundersökning 2018
Maria Nordin Institutionen för psykologi
Medarbetar- och chefsenkäten 2018
Presentationens avskrift:

Drömarbetsplatsen

Vad är en bra arbetsmiljö? Lämplig och säker fysisk miljö IT-system och andra stöd fungerar Organisation av arbetet och socialt stöd så att individen mår bra Allas kompetens tas tillvara Ingen riskerar diskriminering på arbetsplatsen.  Fysisk: är lämplig och säker Digital: IT-system och andra stöd fungerar Organisatorisk och social: Att arbetet organiseras på ett sådant sätt att den som utför jobbet mår bra och inte drabbas av ohälsosam stress. Arbetstider, ledarskapet, arbetsbelastning En bra arbetsmiljö innebär dessutom att allas kompetens tas tillvara och att ingen riskerar diskriminering på arbetsplatsen. 

Visions hjärtefrågor Den här workshoppen bygger på Visions hjärtefråga Hållbart arbetsliv – mer arbetsglädje som formuleras: Vision står upp för allas lika värde, inkludering och mångfald på jobbet. Med mångfald menar vi en arbetsplats för alla. Det betyder att alla ska kunna vara sig själva på jobbet, att arbetsplatserna är öppna för alla och att kompetensen är det som ska vara avgörande vid en anställning. I Vision tar vi fasta på arbetsglädje – det ska kännas bra att gå till jobbet. Vi vill se ett schyst arbetsliv. Det handlar om allas rätt till en god arbetsmiljö – fysisk, digital och social. Arbetsmiljön på jobbet ska främja utveckling, nytänkande och professionellt arbete. Medlemmarnas inflytande över sin arbetssituation ska öka. Vårt arbetsplatsnära arbete identifierar friskfaktorer och minskar riskerna för ohälsa.

Steg 1:Drömscenariot Tid 30 min Hur ser din drömarbetsplats ut? Utgå från din arbetsplats, verksamhetens mål, och er fysiska, digitala, organisatoriska och sociala arbetsmiljö. Använd hjälpfrågorna.

Verksamhetens mål Här kan du lägga in verksamhetens mål.

Steg 2: Nulägesanalysen Tid 20 min Hur ser det ut på din nuvarande arbetsplats? Utgå från er fysiska, digitala, organisatoriska och sociala arbetsmiljö. Är det stor eller liten skillnad mellan önskat läge och nuläge?

Steg 3: Hur når vi drömmen? Tid 20 min Hur uppnår vi drömscenariot? Vad behöver vi göra? Vilka strategier ska vi använda och vad är nästa steg? Hur ska vi följa upp att någonting sker?