Grankulla stads strategi

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Skolan i rörelse
Vilken riktning och hurudana tjänster ?
Kultur för alla – gäller det mig
J A K O B S T A D S R E G I O N E N En trygg boendemiljö Goda utbildnings- möjligheter Ett mångsidigt näringsliv REGIONCENTRUMPROGRAMMET FÖR JAKOBSTADSREGION.
Esitelmän pitäjän nimi Helsingfors stads strategiprogram 2009–2012.
Länsstyrelsens arbete med integration och Gröna näringen ”Samverkan ger nya perspektiv” Helena Hölermann Projektledare / Enheten för Social hållbarhet.
Regionala prioriteringar f r o m Region Värmland I Ann Otto.
Vilka parametrar/värderingar styr stadsbyggandet i Ängelholm? Hur ser vår gemensamma bild av framtida Ängelholm ut?
Centrala innehåll och kunskapskrav
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. Inspel till Forsknings- och Innovationspropositionen Samhällsbyggnad.
Välkomna till Helsingborg!
Interreg Sverige-Norge kvadratkilometer Yta som halva Sverige eller 2/3 av Norge Det berör 3 miljoner människor.
Det blommar i Botkyrka Hans Lindgren.
Regional tillväxt- och innovationspolitik Claes Norell
Aktuella frågor på EU-nivå
EU;s sammanhållningspolitik Ny strategi Europa 2020 ersätter Lissabonstrategin Tillväxt o sysselsättningsstrategi Fokus på smart, hållbar och inkluderande.
Ungdomspolitiken i Sverige Ansvar nationellt: Integrations- och jämställdhetsdepartementet, Ungdoms- och folkrörelseenheten Ungdomsminister: Nyamko Sabuni.
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
De huvudsakliga resultaten av OECD:s undersökning Pisa
Idrottspolitiskt program
Lagar och överenskommelser
Livslångt lärande EU:s nya gemensamma utbildningsprogram Mål ” Ett konkurrenskraftigare kunskapssamhälle, med bättre arbetsmarknad och ökad social.
Föräldraenkät Volgsjö skola
MIN STAD är ett projekt hos Hyresgästföreningen.
ÅRJÄNGS KOMMUN Sunne kommun Creare Vivere Finansierat av Europeiska socialfonden.
Barn i ekonomiskt utsatta hushåll Cecilia Karlsson, Folkhälsocontroller.
Regionalt utvecklingsprogram
Sociala investeringar Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige reserverar 120 milj. för perioden Kommunfullmäktige reserverar 120 milj.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
SKL har beslutat om Strategi för eSamhället
Visioner för vuxenutbildningen i Egentliga Finland Carola Bryggman.
Stadsledningskontoret Vårt arbete i Umeå kommun Budget och direktiv för nämndernas verksamhet Mål för Umeås utveckling invånare – senast.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå LÄROPLANEN 2016 VERKSAMHETSKULTUREN I FÖRÄNDRING REKTORSEMINARIET I EVOIS
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Serviceförvaltningens styrkort 2012 – 2015 Fastställt av regionstyrelsen Serviceförvaltningen Affärsidé Som en del av Region Gotland utvecklar.
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
Porthälla gymnasium Modellskola, lärande för hållbar utveckling.
Resultat av KKiK Kommunens Kvalitet i Korthet deltog 41 kommuner 2015 deltog ca 240 kommuner.
Mål i Södertälje Miljökontorets mål för människors hälsa.
LEVANDE SKOGAR Om skogsindustrins arbete med biologisk mångfald.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
ATT FORTSÄTTA UTVECKLA KVALITÉ PÅ SKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE.
Samverkan – att komplettera skolan Hur dokumenterar vi?
Brukarenkät 2010 Till redovisningen:
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Samrådsförslag.
Korta noteringar från borden
Välkommen till skärgården
Sammanfattande dokumentation från länsworkshop om Strategi för hälsa
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
Huvudstadsregion Enkät till föräldrar som har barn i småbarnspedagogik och förskolan 2017 SAMMANFATTNING AV RESULTAT
Huvudstadsregion Enkät till föräldrar som har barn i småbarnspedagogik och förskolan 2017 SAMMANFATTNING AV RESULTAT
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Grankulla stads strategi
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Effektkarta för extern webbplats
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Ökat välmående genom samarbete mellan kommunen och landskapet
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
En stad för alla Göteborgarnas livschanser ska utjämnas Budget 2014
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
IF Friskis&Svettis Kalmar
Framtidens fritid och civilsamhälle
Presentationens avskrift:

Grankulla stads strategi 2018-2022 Grani är samarbetsinriktat. Grani är aktivt. Grani är levnadsglatt.

Grani är samarbetsinriktat. Grani är aktivt. Grani är levnadsglatt. Grani är samarbetsinriktat.

Grankulla stads strategi 2018-2022 Smart verksamhet, ekonomi och samarbete i Grankulla En grön, fotgängarvänlig stad Med fokus på invånarna En lärvänlig stad En livskraftig stad ”Sikte på ett kolneutralt Grankulla” ”Alla med” ”Lärande med sikte på framtiden” ”Finlands nöjdaste kommuninvånare” ”Öppen och experimentvillig”

Med fokus på invånarna ”Alla med” Levande tvåspråkighet Tvåspråkig sammanhållning Jämställda tjänster på båda språken Delaktighetsprogram, 2018 Mångsidig kommunikation Aktiv sammanhållning Invånarenkäter och kontinuerlig mätning av kundtillfredsställelsen Gemensam planering som kundorienterat verksamhetssätt inom servicedesign, utveckling och innovation Utveckling av tjänster på främmande språk inom sektorerna Grankullabornas välbefinnande och hälsa förbättras och skillnaderna mellan olika befolkningsgrupper minskar, 2018–2020 En välfärdsplan för den vuxna befolkningen De äldres funktionsförmåga och delaktighet stärks i enlighet med det äldrepolitiska programmet En välfärdsplan för barn och ungdomar Ett program för missbruksförebyggande arbete En modell för mångprofessionellt samarbete tas i bruk   Grankullas social- och hälsovårdstjänster marknadsförs   

En livskraftig stad ”Finlands nöjdaste kommuninvånare” Stadens och företagarnas gemensamma program för företagande, 2018: årliga mätningar av företagarvänligheten Staden och tredje sektorn gör upp ett gemensamt program för ökad livskraft 2018 Grankulla uppmuntrar stadens invånare till rörlighet och aktivitet i samarbete med företag och föreningar En gemensam kulturplan i samarbete mellan aktörer inom konst och kultur samt stadens sektorer En gemensam kanal för koordinering och information Detaljplaneändringen för stadshusområdet slutförs under fullmäktigeperioden Gemensamma lokaler för företagarna, föreningarna, invånarna och samservicekontoret

En grön, fotgängarvänlig stad ”Sikte på ett kolneutralt Grankulla” Stadsstrukturen utvecklas i enlighet med utvecklingsbilden för markanvändning och boende på ett sätt som stärker Grankullas identitet: Villaområden med grönskande växtlighet och villor med kultur- historiskt eller arkitektoniskt värde Områden för flervåningshus placeras centralt vid goda kollektivtrafikförbindelser och längs med huvudlederna. I kvartersparkerna bevaras träd och grönska. Staden bevarar naturvärdena och naturens mångfald inom sina grönområden. Grankulla främjar hållbar utveckling Grankulla ställer upp som mål en minskning på 60 procent av utsläppen av växthusgaser från nivån år 1990 till år 2030 och ett kolneutralt Grankulla år 2035 Grankulla främjar trähusbyggande De regionala MBT-målen för bostadsproduktion verkställs Genomsnittlig ökning av invånarantalet ca 1 procent i året Tyngdpunkten i byggandet fram till år 2030 slås fast i det bostadspolitiska programmet

En lärvänlig stad ”Lärande med sikte på framtiden” Högklassig småbarnspedagogik och förskola med barnet i fokus Utveckling av förskoleundervisningen i samarbete med skolan Ett daghemsnätverk som motsvarar framtida behov och ett heltäckande serviceutbud Högklassig utbildning med eleven i fokus Stöd för elevens välbefinnande Fungerande övergångar mellan olika stadier Skolor som motsvarar framtida behov - Administrativ enhetsskola och uppgjort gymnasie- program Främjande av samarbete inom skolor och daghem En plats för alla efter grundskolan, 0 procent ungdomsarbetslöshet

Smart verksamhet, ekonomi och samarbete i Grankulla ”Öppen och experimentvillig” Öppen verksamhetskultur Alltid öppen för att experimentera, utvärdera och lära sig något nytt Flexibel organisation och attraktiv arbetsgivare Ett arbetshälsoprogram för personalen, 2018 Utveckling av ledarskapskompetensen och ledningsmodellerna Granskning av tjänsteinnehavar- och förtroendemanna- organisationen (inleds 2018) Sund kommunekonomi Kommunalskattesatsen högst 17 procent Strukturellt överskott; resultatet för fullmäktigeperioden uppvisar i genomsnitt överskott Stadens tomter kan överlåtas antingen genom försäljning eller arrendering Fastigheterna och utrustningen i skick och i bruk Mätning och höjning av användningsgraden Lättanvända digitjänster för alla åldrar Ett digitaliseringsprogram, våren 2018 Digitalisering en naturlig del av all verksamhet 2021