Tilläggsisolering på vinden Välkommen till framtidens 50-tal

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Med förstärkta larmisolerrutor skapas, en trygg, säker och trivsam fastighetsmiljö. Vanliga fönsterglas, stoppar inte tjuven! Vanligt fönsterglas, stoppar.
Advertisements

Version: En modern idrottsförening som präglas av glädje, öppenhet och ett ökat välbefinnande hos barnen, ungdomarna och de vuxna! God idrottsutbildning.
I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus.
Agenda Värdegrund och förväntningar Träning och sommarfotbollsskolan Poolspel Cuper Kalender 2015 (viktiga datum) Lerkils IF Föräldrar grupp Övrigt/Frågor.
Nya Glasögon Utbildning av yrkeslärare i hållbart byggande och energieffektivisering.
Uppgradering av Cosmic april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är.
Allt vi gör i dag påverkar oss i framtiden!. Varför startades PEAK? Startades av John B Philips i Los Angeles, Kalifornien p.g.a. deras energisituation.
Hållbara Ålidhem Staffan Andersson Docent i Energiteknik, Umeå universitet Utvärderingsansvarig (energi) Jimmy Vesterberg, Staffan.
Petter Börjesson. Vad har vi gjort Valt 10 småhus, ”typhus” Provtryckt samtidigt som värmekamera Energibesiktning Lönsamma energibesparingar, belok-modellen.
Det här gör vi Vi har dialoger med kommunala politiker och tjänstemän Vi drar igång projekt som engagerar stora som små Vi knyter samman producenter och.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering Delkurs Uppvärmningssystem Roland Jonsson, HSB:s Riksförbund Webbutbildning för att bli EEF-samordnare.
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
Bioekonomi – från ord till handling. Sverige är ett fantastiskt skogsland! Vår vision kan skapa en positiv dialog och samsyn om skogens möjligheter. Skogen.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
I kväll Alla behöver underhålla, förbättra och utveckla våra byggnader och anläggningar. Hur ser det ut? Inventering, LCC Ta beslut Krav på beslutsunderlag.
Svenska som andraspråk 1
Hållbar utveckling är ett begrepp som man ofta stöter på i media.
MTFD Presentationsmall: tips & tricks
Andreas Stubelius Peter Bennich
De fyra elementen.
Ryggradsdjur och ryggradslösa djur
Excel En introduktion.
Brf Sjödalen i Huddinge
Säker användning av dator och nättjänster
19 dec Jan Eksvärd, LRF Fosfornätverket 19 dec Jan Eksvärd, LRF
Varför bor vi där vi bor? Vi blir allt fler.
Läkarhusets Vårdcentral Unicare i Borlänge
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Det här är ett bra ställe för en uppdragsbeskrivning
Ekonomiska system Oskar Lunden, Finland, Övriga Norden –
Upplysningen 1700.
Att bygga hus i lättbetong
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Åtgärdswebben.
Lions Pass the Plate #lionspasstheplate
”Flexibilitet” – i en ny tid
Maskar ”finess” – viktigt!
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Miljöinsatser vid retur-automaten
Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask!
Ett klasslöst samhälle
Energikartläggning Vad innebär det?.
Mobiltelefonins utveckling
FAQ NYA Fritester Tekniska kommittén.
Behovsstyrd ventilation
Åtgärdsbibliotek i VISS
Vecka 52 Invändigt BY30 och 40 Nästan inga planerade arbeten under v 52. God Jul och Gott Nytt år önskar vi er alla! V-trappan plan 2-3 Spackling golv.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Jenny Henriksson Hushållningssällskapet
Ersättningskollen.
Samhällsekonomisk analys på Vattenmyndigheterna
Infrastruktur för trådlösa sensornätverk för miljöövervakning
Extrastämma
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Fossilfrihet i regional tågtrafik – en förstudie
Samhällsekonomisk analys på Vattenmyndigheterna
Saker att ta upp… Skärpning av reglerna omkring MKN vatten
ATT DÖMA IMAC FREESTYLE
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Det är lätt & rätt att återvinna!
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Instruktioner för tävlingsledare
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Tilläggsisolering på vinden Välkommen till framtidens 50-tal Installation av FTX Byte av fönster På vindsgolvet fanns det redan isolering, dock var denna tidigare åtgärd i det minsta laget. Avvägningar gjordes för att undvika fuktskador men samtidigt minska värmeförlusterna. Valet föll på att isolera med mineralull ytterligare 0,3m. Aldrig mer skall hyresgästerna våndas inför att lukta mat i veckor, på grund av dålig ventilation. Vi presenterar här en av de viktigaste åtgärderna i hela projektet, ett centralt FTX-system. Genom att ta till vara på det sedan länge outnyttjade sopnedkastet, och använda sig av den befintliga infrastrukturen från den mekaniska från-luften, finns det nu möjlighet att till ett kostnadseffektivt pris installera den för marknaden ”top of the line” –ventilering, FTX. En tidigare stor källa till energiförluster var de befintliga fönster som fanns i fastigheten. Genom att byta till ”bättre” 2-glas fönster, kunde betydande energibesparingar göras samtidigt kunde huset behålla sin unika 50-tals karaktär. En viktig parameter vid val av fönster var transmittans. Det gällde att hitta en balans mellan ett bra U-värde och att få in så lite solinstrålning under sommaren som möjligt. Det går alltså att kombinera gammal fin estetik med modern teknik. Välkommen till framtidens 50-tal Återvinning av tvv Byte av dörrar Visste du att det går att använda ditt vatten två gånger om? Ja, det är sant! Outnyttjade resurser och energi har tidigare spolats bort när du har duschat. Genom att återvinna värmen i vattnet går det att bidra till ett mer hållbart samhälle och ge en chans till nästa generation att få samma möjligheter som vi en gång fick. Vi måste värna om den enda planeten vi har. Behovet av att byta ut entrédörrar, balkongdörrar och garageportar var kanske inte prioritet ett. Men det visade sig efter otaliga simuleringar med olika parametrar, att det gamla talesättet, ” bakom varje dåligt isolerad dörr, gömmer sig en medelmåttig potential för energibesparing”, stämmer. Resultat Besparing: 98 kWh/m² Kostnad: 1 637 255 kr Ekonomisk besparing: 142 000 kr/år Återbetalningstid: 11,5 år Alexander Skogfeldt & Johan Gustafsson Nationell NZEBR-tävling , Sverige Promotion of smart and integrated NZEB renovation measures in the European renovation market (NeZeR)