Välkommen till styrelsemöte, Stockholm 8 jan 2014

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Terminologifrågor i InfoVU-projektet Termkonferensen 2003 Ulla Gerdin Socialstyrelsen.
Advertisements

Välkommen till Arbetslagsutveckling inom ramen för entreprenöriellt lärande Mål: Ökad medvetenhet om vilka behov ert arbetslag har, för att utvecklas.
Organisera vattentjänsterna för framtiden
FJÄLLVÄRLDEN! KOMPETENS! RESPEKT!. Snöskoterns roll för turismen och regional utveckling utifrån den Nationella Strategin 2020.
Informationsenheten, reflektioner under arbetets gång • Medborgarfokus. Tightare samarbete med den olika enheterna i förvaltningarna (huvudredaktörer+publicister.
Arbetsplan för skolbiblioteket
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Jag har en strategi har du?
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 21 augusti 2013 Välkommen!
KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Uthållig kommun – ett verktyg för att nå målen 22% av landets kommuner 100% av länets kommuner Kalmar nationellt pilotlän.
Förhandstitt på klubbens excellensprocess Följande bilder används under en CEP- kurs.
Intressenter OL108A.
BILDA + SENSUS SENSUS + BILDA. Beslut och vision Utgångspunkter för en vision -att möta en omvärld i förändring -tillsammans är vi så mycket mer -utgångspunkter.
Kommunikatören.
Anläggningsbranschen
Samverkan för det gemensammas bästa Nätverken Hälsa och Demokrati samt Uppdrag Hälsa.
Värderingar En värdering är egentligen ingenting annat än en personlig uppfattning om hur bra eller dåligt någonting är eller om vad som är rätt eller.
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö
Aktionsforskning en del av kvalitetsarbetet i Falköping
Gemensam plan landstingsgemensamt Respektive avdelnings uppdrag Fördelar de särskilda uppdragen från landstingsstyrelsen till landstingsdirektören.
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
SAMVERKAN För att bygga upp en stabil och varaktig samverkan krävs ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. En metod kan vara att arbeta utifrån en.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Medlemskapets värde Ett förbundsgemensamt initiativ av medlemsförbunden och TCO Bakgrundsinformation använd vid TCO-rådsmöten hösten 2007.
Hitta nyckelfrågorna direkt! Ett erbjudande som skapar samsyn och handlingsberedskap utifrån affärs- och kommunikationslogikens samverkan.
Lokal utvecklingskonferens och årsmöte på Zinkensdamm lördagen den 26 mars 2011.
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
Gemensamma mål för samverkan Strategigrupp äldrevård Samverkansrutiner - primärvård, sjukhus och kommun Habo kommunMullsjö kommun.
Projekt Svensk Cykel. Svensk Cykel = Allt som har med cykel att göra och som organiseras av Svenska Cykelförbundet.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Bilden av Botkyrka Hur vi arbetar med kommunikation i en kommun som Botkyrka?
Föreningsguiden Meningen med föreningen Ideell (idrotts-)förening
Ansvar gentemot vem/vilka?
KomHem – vård, omsorg och rehab nära dig Avtal om hemsjukvården Avtal mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län om överlåtelse av.
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Svenska Pistolskytteförbundet Krishantering Kriskommunikation.
Presentation Förbundsmötet 2016 Etapp 1, Organisationsutredning.
Genomförda och pågående aktiviteter Regional och delregional utveckling av eSamhället i Västra Götaland.
Arbetsformer XX vattenråd. 1 Arbetsformer vattenråd Vattenrådet har rollen som samverkansorgan inom avrinningsområdet i relation till ansvariga myndigheter,
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanering Verksamhetsidé Värdegrund Vision SWOT-analys Strategier Mål Handlingsplaner Uppföljning Varför finns vi?
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
Vuxennämnden i eskilstuna kommun
Målsättning för lektionen
Processutveckling vid MALMÖ HÖGSKOLA Per Hillbur, PROCESSÄGARE (prorektor) Charlotte Kipowsky, PROCESSLEDARE (tf. chef studentcentrum) Birgitta Magnusson,
Malin Forssell, Karolina Henningsson
Kvalitetspolicy Viacon Production AB
Vad erbjuder Inera Huddinge Vad erbjuder Inera Huddinge
Sponsringspolicy Sponsring är en viktig inkomstkälla för Obbola IK. För att både vi och våra sponsorer ska får ut mesta möjliga nytta av våra sponsorsamarbeten.
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
ArtDatabanken Till styrmodell .
Att leda och genomföra transformation WS 3 Skellefteå
Processen för Balanserad styrning - steg 2 Mätning-Mätresultat
Verktyget Utmärkelsen….
5 STEG TILL EN TRANSFORMATIONSPLAN 3. PRIORITERADE MISSION 1. DMI
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Att leda och genomföra transformation WS 3 Region 10
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
OL108A // Introduktion till projektledning // Samhällsentreprenör
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader 1 2 Brännpunkt Konsekvenser för staden
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Välkommen till styrelsemöte, Stockholm 8 jan 2014

På agendan Svensk Lavinkongress i december Dubbelstöten Friluftsdagar och ledighet i skolan Ekonomi Stadgeändringar och extra årsmöte Mötesplan för 2014 SLAO och framtiden Övriga frågor

SLAO:s verksamhet idag Service till medlemmarna: Lift och pist Skidskola Skidpatrull, första hjälpen och säkerhet Mötesplatser Talesperson gentemot media och i viktiga politiska frågor

Vem finns vi till för? Medlemmarna

Vart ska vi?

Eller: Fler skidåkare! ”Vi vill att fler ska välja att besöka en skidanläggning och att de som redan gör det ska stanna lite längre eller åka en gång till”

Vision ”Svenska Skidanläggningar – Sveriges främsta reseanledning med upplevelser i världsklass”

SLAO måste ta position! Vågar vi?

Information ”Vi arbetar på många fronter, utifrån respektive anläggning. Problemet är att man inte vet vad de andra gör – vi behöver en gemensam strategi och ett mer proaktivt informationsarbete”

Kommunikation ”Vi måste ge SLAO en röst, som både ökar intresset och kännedom om skidåkning hos allmänheten och samtidigt tillgodoser medlemmarnas behov”

Verksamhetsutveckling ”Skapa ett gemensamt vi, som spänner över hela verksamheten. Samla och ena expertisen för att bygga trovärdighet, utnyttja synergieffekterna och förankra gemensamma värderingar”

Organisation ”För att SLAO ska kunna ta sig an och utföra uppdraget med hög kvalitet måste vi ha rätt kompetens, bra processer och arbeta med tydliga styrsystem”

Ekonomi ”Verksamhetsutveckling skapar nya möjligheter. Vi måste prioritera, sätta upp tydliga mål och avgränsningar.”

Vilka är viktiga för oss? ”Gästgrupper, medlemmar, leverantörer, samarbetspartner, organisationer, myndigheter?”

Slutsatser . Vi behöver: En ny affärsmodell Fatta beslut, prioritera, sätta ramar och sprida kunskap om besluten - verksamhetsplan Tydlighet i verksamheten och bättre internkommunikation – policy och processer Klar och välförankrad kommunikationsstrategi, gemensam för hela organisationen Fastställa hur de grupper och organisationer som är viktigt för SLAO ska hanteras, av vem med vilken prioritet och med vilka resurser Ge organisationen mandat .