Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad erbjuder Inera Huddinge Vad erbjuder Inera Huddinge

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad erbjuder Inera Huddinge Vad erbjuder Inera Huddinge"— Presentationens avskrift:

1

2 Vad erbjuder Inera Huddinge

3 Bakgrund Inera är ett landstingsägt bolag som främst levererat tjänster till stöd för vård och omsorg. Sedan mars 2017 är SKL huvudägare samtidigt som även kommuner erbjudits möjligheten att bli ägare. +200 kommuner har valt att köpa aktier i Inera av SKL. Förändringen i ägandet har medfört stora förändringar och en stor förväntan på att Inera nu skall lösa många problem och tillgodose en mängd nya krav.

4 Förväntan All den förväntan som alla Ineras ägare, nya och gamla, ger uttryck för är både utmanande och skrämmande. Inera planerar att möta den nya situationen med Strategisk inriktning och fokusering Struktur genom ett etablerat arbetssätt för att fånga och utvärder behov samt betalningsviljan för dessa. Kommunikation och förväntansstyrning

5 1. Strategi Ineras styrelse har beslutat att Inera även fortsatt främst skall vara en leverantör av infrastrukturlösningar samt av tjänster som ingen anna rimligen kan leverera. Fokus skall fortsatt vara Vård och omsorg Skola Övrigt Inera skall utveckla sin framtida leverans utifrån de områden som Inera idag kan och behärskar.

6 2. Struktur förväntansstyrning
I sin samverkan med landsting och regioner har en mycket väl fungerande process för att Fånga behov Konkretisera krav Kvantifiera intresse Fastställa betalningsvilja Denna process kommer att utvidgas till att även omfatta Ineras nya ägare.

7 Komma i kontakt med Inera
För att föra fram nya behov och önskningar finns en tydlig ingång till Inera via För att anmäla intresse av att köpa någon av Ineras tjänster utgör ineras hemsida vägen in Strategiska eller större frågor eller behov kan även med fördel hanteras i samverkan med SKL eller om det gäller inköp med Komentus.

8 Vad erbjuder Inera idag
Inera kan idag endast erbjuda vad som redan finns i portföljen. Inera kommer skyndsamt att försöka omforma och förändra sina tjänster för att bättre kunna stödja även kommuner. De tjänster som framförallt idag ”passar” för kommuner är huvudsakligen de som finns på infrastrukturområdet. HSA Siths/Efos Säkerhetstjänster PU-tjänsten Samma som Huddinge

9 Ineras väg in i Sambi

10 Tjänster med medlemmskap i SAMBI
Katalogtjänst HSA IdP Säkerhetstjänster

11 Planering för medlemskap i SAMBI
Elektronisk Remiss Födelseanmälan Infektionsverktyget Kvalitetssystem Easy Nationell Patientöversikt (NPÖ) Personuppgiftstjänsten (Reserv ID) Sil (Centeped) Svevac

12 Arbete med ansökan till SAMBI pågår
Identifieringstjänst SITHS Intygstjänster Pascal SITHS som Elektronisk identitetsutfärdare enligt Svensk e-legitimation. Arbete med identifierade observationer från E-egitimationsnämnden pågår. Revisionsarbetet av kunder kommer att bli mer frekvent Ny ansökan på gång. Underleverantör hade inte LIS på plats.

13


Ladda ner ppt "Vad erbjuder Inera Huddinge Vad erbjuder Inera Huddinge"

Liknande presentationer


Google-annonser