RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER 2015 1.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Kanske är ni goda vänner i ett år,
Rätt jobb eller jobb snabbt? AEA:s opinionsundersökning 2013.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
1. Identifiering av problem i uppstarten •Stort rop efter hjälp och samarbete av och med psykiatrin. •Önskan om att få tillträde/komma åt gruppverksamheterna.
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
SPF, Sveriges Pensionärsförbund är en medlemsorganisation för alla som har rätt till pension oavsett ålder. SPF är politiskt och religiöst obundet. Organisationen.
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT RAPPORT TILL ALCOHOL UPDATE 2009 SVENSKARNAS ATTITYDER TILL GRÄNSHANDEL MED ALKOHOL.
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Kurs för Valberedare i SPF
SENIORNET SWEDEN Grundad medlemmar Opolitisk För att hjälpa äldre in i IT-världen Äldre skall lära äldre.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Så tycker SPFs medlemmar
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Vad är SPF? Sveriges Pensionärsförbund, SPF är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade till pension, oavsett ålder.
 Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Veteranen – en pigg 70-åring Årets tidskrift 2010
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
U N G D O M S S T Y R E L S E N Demokrati och mänskliga rättigheter Svenska folkets kunskaper och värderingar.
Opinion Pension - Oro och levnadsstandard Maj 2008.
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
© RESEARCH INTERNATIONAL SWEDEN ABPROJEKTNAMN / PROJEKTNUMMER 1.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
SPFs valaktiviteter 2013/2014 Start med gemensamt utspel tillsammans med de andra pensionärsorganisationerna: Öka representationen av äldre på nomineringslistor.
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade.
Förslag till Organisations struktur 2013/2014 Typ grund till verksamhetsplan.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Välkommen till ordförandekonferens 17 september2015.
Tillsammans för ett rikare seniorliv!. SPF Seniorerna har en viktig roll genom påverkansarbete som ökar inflytande, valfriheten och livskvaliteten för.
(B) Lokal samverkan. Frågans lydelse: ’Har kommunen en lokal överenskommelse (LÖK) med Arbetsförmedlingen för 2014 om insatser för nyanlända som omfattas.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
HALMSTAD KULTURFÖRVALTNING - KULTURUNDERSÖKNINGEN 2015 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel: Kontakt: Maria Gellert.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Patientförening för.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Sammanställning synpunkter remisskonferens. Övergripande målsättning Starkt stöd för den övergripande målsättningen att bättre anpassa vården för de mest.
Gymmix region Öst Carina Forslund Anneli Isaksson Madeleine Fagernäs.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
En lärarhandledning från MÄN
George Carlin 102 år. (Absolut klar.)
De nya svenskarnas röst !
Nordeas boendebarometer- om bostadspriser, boräntor och boendeekonomi
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
“Den lilla klubben med den vackraste fotbollen”
Inspektioner vid akutmottagningar i Värmland och Gävleborgs län
Det här är vi! Jössenavet ekonomisk förening.
Föräldramöte 09 röd
Varför behöver vi politik?
Allhelgonaundersökning
3. Ska inte alla få vara med?
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017
NÄR VÄLFÄRDEN GÅR FRÅN DELTID TILL HELTID
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Vuxenutbildning 2018 i Stockholms län
Sveriges Trafikskolors Riksförbund
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Medlemsundersökning 2016.
Vi har alla ett ansvar för miljön
TILL SPF SENIORERNA LEKSAND
Arbetsmiljöundersökning 2018
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET 3 Vad är SPF Seniorerna? SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer.
Bubblan i Bibblan Bibliotopia 2019 Robert Hagström Enhetschef Bibliotek och Bubblan samt Folkhälsostrateg.
Prata politik - även efter Skolval 2019 Skolval 2019 är över och nu börjar det viktiga efterarbetet. Hur gick det? Vilka tankar finns i klassrummet efter.
SFI/SFX 2019 i Stockholms län
Presentationens avskrift:

RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER 2015 1

Medlemsutveckling, förbundet 269 375 medlemmar per den 31 december 2014 267 143 medlemmar 30 oktober 2015 Nedgång med 2 230 personer, dvs -0,8 % (-0,4%) 14 721 nya medlemmar har rekryterats (18 200) 11 728 medlemmar har lämnat förbundet, avlidna exkluderade (13 011 )

Förbundets medelålder: 76 år Bakgrundsfakta Något färre har i år begärt utträde, 67 procent, jämfört med 72 procent 2014. Förbundets medelålder: 76 år

1. Vad var anledningen till att du blev medlem i SPF Seniorerna 1. Vad var anledningen till att du blev medlem i SPF Seniorerna? (flerval) De över 80 år är minst benägna att gå med i SPF Seniorerna för att ta del av aktiviteterna (46 procent). De upp till 65 år är mest benägna att gå med i SPF Seniorerna för att ta del av aktiviteterna (69 procent). 58 procent av kvinnor blev medlem för att ta del av ett rikt aktivitetsutbud (män 44 procent). 44 procent av kvinnor blev medlem för att knyta nya bekantskaper och få nya vänner (män 38 procent). 25 procent av män blev medlem för att stödja opinionsbildande arbete (kvinnor 22 procent).

2. Varför valde du att gå ur medlems-organisationen SPF Seniorerna 2. Varför valde du att gå ur medlems-organisationen SPF Seniorerna? (flerval) 13 procent av kvinnor kände sig inte välkommen på träffar och aktiviteter (män 8 procent). 5 procent av kvinnor ansåg att medlemsavgiften var för hög eller hade inte längre råd att vara medlem (män 1 procent).

Kommentarer/öppna svar Medelåldern för hög. Kommer åter vid 80 års ålder. Dags att förnya. Samma aktiviteter som mina föräldrar. Varför inget kvällstid? För stora lokalavdelningar, stökiga träffar. Politiska ställningstaganden, jag anser inte att SPFs huvuduppgift är att driva politisk opinion. Alla högintressanta aktiviteter var redan fullbokade när intresseanmälan kom. Svårt att komma in i gemenskapen. Bord upptagna av hela "sällskap" när man kommer. Försök gärna med någon typ av fadderverksamhet, som den nye medlemmen kan vända sig till.

3. Vad hade kunnat få dig att stanna som medlem i SPF Seniorerna 3. Vad hade kunnat få dig att stanna som medlem i SPF Seniorerna? (flerval) Under 65 år är den grupp som i störst utsträckning, 43 procent, anger ett större/annat utbud av aktiviteter. Under 65 år är den grupp som i störst utsträckning, 20 procent, anger bättre erbjudanden och rabatter.

Kommentarer/öppna svar fråga Inget i dagsläget. Vi som är 65-70 år är för unga för er verksamhet. Program för yngre pensionärer, modern musik m.m. Fortsatt bra reserabatt. Har ännu för många egna aktiviteter. Kanske ett introduktionsmöte för nya pensionärer, "nykomlingar" för att få en första KONTAKT? Tyckte att man inte engagerade sig tillräckligt för de utsatta fattigpensionärerna som blir allt fler - vilka jag lyckligtvis inte tillhör. Tråkigt att SPF numera lierar sig med socialistiska PRO i många frågor samt samordnar aktiviteter med denna organisation. Blev även mycket förvånad över att SPF anordnar demonstrationer i Stockholm, som man uppmanar medlemmarna att delta i. Era aktiviteter är bra, ibland mycket bra, men lämna partipolitiken åt partierna

4. Har du gått med i någon annan förening istället för SPF Seniorerna? 70-74 år är de som i störst utsträckning, 25 procent, valt att gå med i en annan pensionärsorganisation.

6. Vilka aktiviteter önskar du att du haft tillgång till i din lokala förening? (flerval) 54 procent av kvinnor önskar bokklubb/läsecirkel (män 25 procent). 62 procent av kvinnor önskar kulturkvällar (män 36 procent). 45 procent av män önskar vin/whiskeyprovning (kvinnor 19 procent). En betydligt större andel, 60 procent, efterfrågar informations-träffar för nya medlemmar i år jämfört med 2014, 10 procent.

Öppna svar fråga 6 Vilka aktiviteter önskar du att du haft tillgång till i din lokala förening? Det fanns ett mycket bra programutbud i SPF-föreningen. Att göra saker i grupp med okända är inte intressant. Mycket av ovanstående är intressant men att lägga en månads pension på snobbverksamhet är inte min stil. Jag tycker att man har för föråldrade aktiviteter i denna förening, dragspelsmusik osv. För att kunna vara med behövs god ekonomi, bra hälsa och helst en partner, mycket av det som erbjuds riktas till par - min uppfattning.

7. Kan du tänka dig att bli medlem igen om SPF Seniorerna förändras som du önskar? 22 procent av männen kan inte tänka sig bli medlem igen (kvinnor 17 procent) Under 65 år är de som i störst utsträckning, 35 procent, kan tänka sig bli medlemmar igen. I år anger färre att de kan eller kanske kan tänka sig bli medlem igen, 56 procent jämfört med 64 procent 2014.

Kommentarer fråga 7 (urval) Kan du tänka dig att bli medlem igen om SPF Seniorerna förändras så som du önskar? Efter 75-80 års ålder som det ser ut idag. Om några år. Jag tycker att många äldre inte är så vänliga vid kakfaten. Jag tror att det är viktigt att tänka på att pensionärer finns från ca 60 år. och uppåt. Aktiviteter bör segmenteras för alla olika medlemsgrupper och göras attraktiva för alla grupper. Inte lika roligt sen jag blev ensam.

Öppen fråga 8 (urval) Har du ytterligare synpunkter eller förslag på hur vi på SPF Seniorerna kan utveckla och förbättra vår verksamhet är du välkommen att kommentera här. Allt verkar bra, inget att klaga på. Jag tycker att ni är en bra förening, jag är engagerad i flera andra aktiviteter, har många vänner så eftersom jag inte deltog i era aktiviteter så gick jag ur. Kan bli aktuellt när jag blir ännu äldre, är nu 73 år. Driva pensionärsfrågor hårdare, SPF är inte tillräckligt framåt, skattefrågan och pensionsbromsen är typiska exempel. Föreningen verkar vara ett slutet sällskap som helst umgås med varandra och ogärna släpper in nykomlingar. Tror inte ni kan förändra er för oss yngre. Förnya, föryngra, häng med i tiden. Mer aktiviteter för 40-talister och inte bara för 80- och 90-åringar.

Gruppdiskussion – Hur hantera avhopp? Känner ni igen frågeställningarna i avhoppsanalysen? Hur hanterar ni avhoppen idag? Tar ni kontakt? Varför/varför inte? Vad kan man göra för att få medlemmen att stanna kvar?