Varför skapa ett digitalt vårdbesök?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Picsara Mobile Capture Anders Fransén, Produktchef
Advertisements

Grattis Du har fått fiber - en framtidssäkrad lösning!
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Effektivitet Patientsäkerhet
Bakgrund och syfte Krav i patientsäkerhetslagen:
Videokonsultation med medborgare
Internetbanken - Smidiga tjänster för vardagsekonomin.
Detta är en presentation tänkt att användas som information till vårdpersonal där enheten planerat att starta med Mina vårdkontakter. Gör så här: 1. Skriv.
VG Primärvård. Beslut VG Primärvård Grundtankar för VG Primärvård Stärka medborgarens och patientens ställning Ge medborgare och patienter.
Vilka hinder finns här i vårt sjukhusupptagningsområde för att erbjuda god strokevård och rehabilitering? Kalix, Övertorneå, Överkalix, Haparanda Sluten.
Caroline Fruberg, Utvecklingsledare i Landstinget i Jönköpings län
Visionary solutions, provided with care.
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
Patientlagen Källa: Sveriges kommuner och landsting.
Pedagogik för jämställd IT Bidra till jämställdhet i det lokala samt regionala tillväxtarbetet genom att i ett nära samarbete med andra aktörer verka.
Nova Ward Introduktion
Rolf Forsman stf hälso- och sjukvårdsdirektör Läget på Gotland allmänt Liten ökning av befolkningen Svagt ökande födelsetal Ökning av antalet gästnätter.
BjH 8 mars BjH 8 mars
Grattis Du har fått fiber - en framtidssäkrad lösning!
Vårdval Kronoberg /1 Vårdval Kronoberg - fakta om modellen.
Mina Vårdkontakter och HälsaFörMig - hur kompletterar de varandra?
Det här är 1177 Vårdguiden.
Ämne: diskussion om e-hälsoprioriteringar på chefsnätverket 21 augusti.
Fiber från Telia. Bredband för hela hemmets kommunikation Tv med mängder av kanaler och program Fast telefoni med lägre priser Abonnemang utan bindningstider.
Introduktion till hälso- och sjukvården i Sverige April 2016 Hälso- och sjukvård för nyanlända Finns även tillgänglig digitalt på
Vad är landstinget? I Värmland finns tre sjukhus. De finns i Arvika, Karlstad och Torsby. Det finns cirka 30 vårdcentraler. Några är landstingets och några.
Patientlagen ur ett hjälpmedelsperspektiv Karlskrona den 26 maj 2016.
Projekt livsmedel för SÄRSKILDA NÄRINGSÄNDAMÅL. Bakgrund Livsmedel för särskilda näringsändamål : Utredningar om dietistresurser och livsmedel.
Landstingets ledningskontor Från Mina vårdkontakter till e-tjänster på 1177.se Nu enkelt och tydligt för patienter och användare: logga in på 1177.se för.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Göra pgsa hjul Förbättringsområde: E-hälsa.
E-frikort är ett elektroniskt högkostnadsskydd och består av en databas där alla transaktioner automatiskt samlas från vårdgivare som är anslutna till.
Vad är 1177 Vårdguiden?.
HSB BRF Kungsgården i Ängelholm
Hälsoskola Fröslunda VC
Regionkontoret, Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling
Ineras konferens Digitala vårdmöten 11 september
Cosmic R8.1 i primärvården
Webbtidbokning för patientens och vårdens bästa
stöd för uppföljning och förbättring
Förbättringsområde Effektiv mottagning – rätt patient till rätt vårdgivare vid Bankeryds vårdcentral.
Arbetssättet Mobila Estherteam
Mobilt Estherteam Huskvarna
Sjukförmåner Om du blir sjuk, skadar dig på arbetet eller blir sjuk utomlands Det här avsnittet handlar om vilka förmåner du kan ha rätt till om du blir.
Välkommen till Lättakuten! Odensvi Läkarmottagning
Kvalitetsdag 12 oktober 2017 Primärvården i Västmanland Vad har hänt sen sist ! Vad händer framöver !
Vård- och behandlingsgarantin - en del av patientlagen
Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 & 2 Köping
Privata vårdgivare/ Folktandvård
Samverkan vid utskrivning kort information om utskrivningsprocessen
Självbetjäningsterminal i primärvården
Resultat test Samordnad vårdplanering på distans
Skolwebb för vårdnadshavare Gärdesskolorna
Tidig kontakt med arbetsgivare vid arbetsrelaterad ohälsa
Mobil hemsjukvårdsläkare Borås
Skolwebb för vårdnadshavare
Registrering av asylsökande i VAS
Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Presentation av oss, Varför.
Katarina Eeg-Olofsson Diabetesmottagningen SU/Sahlgrenska
Min Vård - Landstinget Dalarnas digitala vårdcentral
Utvidgad uppföljning i Primärvården Förstärkt vårdgaranti
Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.
Ungdomsmottagningen i Norrbotten
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Välkomna! Digitala verktyg
Vad kostar vården.
GÖR DIN VARDAG EN E-TJÄNST.
Hälso- och sjukvård och tandvård för sylsökande
Ljustadalens skola
Mina sidor – inloggade tjänster
Presentationens avskrift:

Nu kan patienter träffa Landstinget Dalarnas läkare och sjukgymnaster digitalt via videosamtal.

Varför skapa ett digitalt vårdbesök? Hälso och sjukvården måste hänga med i digitaliseringen. Ett par aktörer erbjuder redan läkartjänster via video och digitala lösningar. Öka tillgängligheten genom fler alternativ till att träffa hälso- och sjukvården. Skapa mer tid för de som verkligen behöver träffa vården i ett fysiskt möte. I takt med att vi blir mer och mer digitaliserar öppnar sig vägar även i hälso och sjukvården. Redan i dag finns det ett par aktörer som erbjuder läkartjänster via video och digitala lösningar. För att kunna öka tillgängligheten så vill vi öka de alternativ till att träffa hälso och sjukvården. Att kunna erbjuda att få träffa vårdpersonal via video kan leda till att vi kan skapa mer tid för de som verkligen behöver fysiskt träffa vården.

Vad är Min vård - vårdcentralen i mobilen? En app som laddas ner via mobil, läsplatta eller webbläsare. Via appen träffar patienter Landstinget Dalarnas läkare och sjukgymnaster digitalt via videosamtal. Patienter kan få medicinsk bedömning, rådgivning och andra typer av vårdsamtal direkt i sin mobil eller surfplatta (även dator). Videosamtalet är ett alternativ till ett fysiskt besök på vårdcentral. Appen och tjänsterna är tillgängliga för alla som söker primärvård.  

Vad är Min vård - vårdcentralen i mobilen? Forts… Besök bokas i 15 minuters block Öppen för tidbokning mellan kl 06.00-21.00 Öppettider 08.00-17.00 för videosamtal Appen och tjänsterna är tillgängliga för alla som söker primärvård. Patienter kan inte lista sig på digitala vårdcentralen.

För patienten Loggar in via mobilt bankID Kan enkelt och snabbt boka en tid som passar, och kopplas på ett säkert sätt till läkare eller sjukgymnast. Appen kan användas där patienten befinner sig, hemma, på jobbet, eller på semester. Det enda som behövs är internetuppkoppling, mobilt bankID. Vi användning av dator krävs webbläsare Chrome samt kamerautrustning/mikrofon om inte datorn har inbyggd.

För personal Anställda läkare i allmänmedicin eller ST-läkare i allmänmedicin. Ordinarie arbetsplats/rum. Tillgång till Take Care. Använder jour PC med kamera och headset. Videosamtalet går via webbläsare Chrome. Loggar in mot patient med SITHS-kort Mötet journalförs som vid vanligt besök, diktat eller att man själv skriver. Diktering sköts av arbetsplatsen. Varken samtal eller bilder får sparas.

För personal forts… Uppbyggd i Take Care som jourverksamheten. Samma mallar som där. Sjukgymnast/fysioterapeut använder samma mallar som i ordinarie verksamhet Besökstyp i Take Care= mottagningsbesök Besökstyp i Kassan= Fjärrkontakt

Säkerhet Personal med landstinget SITHS-kort Patienter måste logga in med Bank-Id Krypterad kommunikation Ingen information från besöket sparas

Ekonomi Ingår i IT investeringsbudget under projekt. Ingen avgift tas ut av listad vårdcentral. Går ej att lista sig på digitala vårdcentralen. Schablonersättning kommer att ges till den VC som lånar ut personal Lab och röntgenundersökningar betalas av listad vårdcentral. Ordinarie patientavgifter och villkor för högkostnadsskydd gäller. Patientavgift via faktura

Tidsplan Upphandling 14 nov Utveckling och uppbyggnad av app. Funktioner, grafik, test mm Pågående – senast 30 nov Tillsätta personal Pågående – senast ? Kommunikationsplan Pågående under november Utbildning personal December/januari Ta fram externt infomaterial Intern och extern kommunikation App öppnar 16 januari 2017

Vill du testa att arbeta med digitala besök? Vi söker läkare och sjukgymnaster till digitala besök. Personalen arbetar en förbestämd tid med digitala besök och övrig tid som vanligt i verksamheten. Vi ser till att utrustning finns tillgänglig. Personal får utbildning och möjlighet att testa app och utrustning. Extra stöd ges under det första digitala besöket. Vid intresse, prata med din chef och Matts Lindgren.

För frågor Matts Lindgren Verksamhetschef Min Vård – Vårdcentral i mobilen Tel: 0281-49 81 95 E-post: matts.lindgren@ltdalarna.se