Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

stöd för uppföljning och förbättring

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "stöd för uppföljning och förbättring"— Presentationens avskrift:

1 stöd för uppföljning och förbättring
Vården i siffror stöd för uppföljning och förbättring

2 Vården i siffror Ett verktyg för kvalitets- och förbättringsarbete och ett stöd för den offentliga debatten om hälso- och sjukvården. Ger faktaunderlag för analys och dialog inom och mellan huvudmän och vårdgivare. Vänder sig främst till dem som arbetar med att följa upp och analysera mått och resultat inom svensk hälso- och sjukvård.

3 Innehåll Presenterar data öppet från olika källor inom Svensk hälso- och sjukvård Resultat och mått om allt från specifika behandlingsinsatser, väntetider till hur patienterna upplever vården. Även uppgifter om kostnader och produktivitet. Många datakällor. Nationella kvalitetsregister, Socialstyrelsens hälsodataregister samt SKL (Nationell Patientenkät, Väntetider i Vården, Vårdbarometern) Totalt presenteras 400 indikatorer från ett 50-tal register och datainsamlingar (januari 2017)

4 Användaren Kan löpande följa utvecklingen över tid och göra
olika sammanställningar som beskriver läget i det egna landstinget/regionen eller för Sverige som helhet. Kan välja just de landsting, regioner, sjukhus och enheter som man vill följa Kan beställa (senare skapa) digitala rapporter med urval av indikatorer för olika ändamål Kan enkelt ladda ned data och diagram för att använda i sina egna rapporter och presentationer Vårdpersonal loggar in med Siths-kort och får fördjupad information

5 ”En av poängerna med öppna data är ju att intressera sig för andras resultat. Jag har fått en mycket bättre överblick över helheten, både i vår region och över hur vi står oss.” ”Med hjälp av stapel- och spindeldiagrammen kan jag enkelt ta tempen på vår verksamhet.” ”Ser jag att någon annan i landet är stark och har kommit långt inom något område, jämför jag våra resultat. Vad gör de som vi kan lära oss av? Vad kan vi åtgärda?” Ingrid Östlund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län, med uppdrag att bevaka och implementera kunskapsstyrning och kvalitet.

6 Kvalitetsindikator-katalog Nationell tjänsteplattform
Vården i siffror för styrning, ledning och förbättringsarbete Kvalitetsregister Kvalitetsindikator-katalog Öppen data- plattform Socialstyrelsen SKL Nationell tjänsteplattform 1177 Vårdguiden och innovatörer för patienter och invånare Landstingens datalager


Ladda ner ppt "stöd för uppföljning och förbättring"

Liknande presentationer


Google-annonser