Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet."— Presentationens avskrift:

1 Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet Söka skola - Stockholm

2

3 Att ”Söka skola” genom Stockholms stads webbtjänst
Oavsett om du stått i vår skolas kö länge eller inte alls så söker du skolan via Stockholm stads system för – Söka skola stockholm.se/sokaskola  När du söker via Stockholm stads webbaserade tjänst så bekräftar du din önskan om att få en plats på vår skola och antagningen kommer att göras utifrån de urvalsgrunder (antagningsregler) som gäller för vår skola. Du gör din ansökan digitalt via e-tjänsten Söka skola – Stockholm. Länken kommer att finnas tillgänglig den 15 januari på stockholm.se/sokaskola Om du inte kan söka webbaserat söker du via blankett som finns på ”Söka skola - Stockholm” stockholm.se/sokaskola . Blanketten finns tillgänglig den 15 januari. Om du har frågor om att ”söka skola” är du välkommen att kontakta antingen skolan eller Stockholm stads Kontaktcenter på telefon eller via e-post på Om du redan nu vet att du inte kommer att söka vår skola vill vi gärna få veta det, se skolans kontaktuppgifter. Ansökningstiden är den 15 januari till och med den 15 februari.  Från och med den 15 mars kan du logga in i e-tjänsten och se vilken skola ditt barn blivit erbjuden plats på och signera plats med mobilt BankID.

4 Antagningsbesked Från och med den 15 mars loggar du som vårdnadshavaren in i e-tjänsten för att se vilken skola som har antagit ditt barn. Du som sökt via e-tjänsten kommer att kunna signera antagningen direkt i e-tjänsten alternativt välja att ladda ner beskedet och skicka det direkt till skolan. Antagningsbesked kommer endast att skickas hem till de vårdnadshavare som sökt via blankett alternativt inte sökt alls men blivit skolpliktsplacerade. Du som vårdnadshavare ska ge ett samtycke till den angivna platsen som står i antagningsbeskedet. Beskedet ska vara skolan tillhanda senast den 1 april. Om två vårdnadshavare finns måste det undertecknas av båda.

5 Söka skola – Stockholm – stockholm.se/sokaskola

6 Söka skola – Stockholm – stockholm.se/sokaskola
Länk till e-tjänsten för ansökan (även blankett finns) Du kan ansöka till förskoleklass och alla årskurser i grundskolan (åk 1-9) På sidan finns det information om att söka skola på 16 språk (text och film) På sidan finns frågor och svar Här finns länkar till att hitta och jämföra skolor


Ladda ner ppt "Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet."

Liknande presentationer


Google-annonser