Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hälso- och sjukvård och tandvård för sylsökande

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hälso- och sjukvård och tandvård för sylsökande"— Presentationens avskrift:

1 Hälso- och sjukvård och tandvård för sylsökande

2 Alla asylsökande har rätt till:
Avgiftsfri hälsoundersökning Fri mödravård Fri förlossningsvård Preventivmedelsrådgivning Vård i samband med abort Viss tandvård Akuta läkemedel Akuta hjälpmedel Sjukresor

3 Din rätt till hälso- och sjukvård som asylsökande vuxen
Akut och nödvändig vård som inte kan vänta enligt vårdpersonalens bedömning. Ta med ditt giltiga LMA-kort vid besök i vården.

4 Din rätt till hälso- och sjukvård som asylsökande barn
Barn och ungdomar under 18 år har rätt till fullständig hälso- och sjukvård och tandvård. Om man är under 18 år behöver man inte betala för vården. Ta med ditt giltiga LMA-kort vid besök i vården.

5 Din rätt till tandvård som asylsökande
Asylsökande barn och ungdomar har rätt till all tandvård, dock inte till tandreglering. Vuxna asylsökande har endast rätt till akut tandvård. Kom ihåg att ta med ditt giltiga LMA-kort vid besöket. Du kan betala med ditt ICA-kort hos folktandvården. Om du inte har möjlighet att komma på ditt bokade besök är det viktigt att du meddelar detta till folktandvården.

6 Patientavgifter för asylsökande
Sjukvårdande behandling 25 kr Läkarbesök på vårdcentral 50 kr Läkarvård efter remiss 50 kr Besök på akutmottagning utan remiss från läkare 200 kr Ambulanstransport 200 kr Läkemedel på recept 50 kr Tandvård för vuxna 50 kr Tandvård för barn till och med den dag de fyller 20 år 0 kr


Ladda ner ppt "Hälso- och sjukvård och tandvård för sylsökande"

Liknande presentationer


Google-annonser