”Rätt person till rätt insats”. Arbetslivscenter – kartläggning och förmågebedömning Fokus hos Arbetslivscenter (ALC) handlar om att betrakta, förstå.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

Syfte Syftet med programmet är att förbereda personen för deltagande i arbetsförmedlingens insatser, program och samlade tjänsteutbud. Under programtiden.
Handläggarnas roll och handläggningens förutsättningar
FRÅN VÄSTERHAVET TILL VÄTTERNS STRAND
Arbetsförmedlingens uppdrag för personer med funktionsnedsättning
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Malmö Högskola 1 april 2008 Tullie Sewerin
Samordningsförbundet
Individuellt Stöd i Vuxenlivet Arbetslinjen 2.0
Varför finansiell samordning?
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Arbetslivsintroduktion
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive.
Vårdsamverkan Fyrbodal Gränsöverskridande samverkan.
Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Försäkringskassans roll i samverkan
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Lokal Arbetsförmedling
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
NSPHiG Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg.
Janet Wohlfarth Mia Gustavsson Jacqueline Karvik
Ett friskare Sverige! En kort betraktelse över Miltonutredningen (SOU 2006:100) med särskilt fokus på barn och unga...
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
TUNA-projektet.
Regionförbundet Östsam
SASSAM står för… S trukturerad A rbetsmetodik för S jukfallsutredning och SAM ordnad rehabilitering - utifrån individens behov och försäkringskassans roll,
Arbetslivsinriktad rehabilitering på Arbetsförmedlingen
Hur kan vi förstå begreppet?
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Erfarenheter av särskilt pedagogiskt stöd till studerande Jan Hallén, rektor Annette Gottfridsson, specialpedagog.
Finansiell samordning
En enklare sjukförsäkringsprocess
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Arbetsterapi i företagshälsovården ett hållbart arbetsliv med.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
Processbeskrivning för arbete med utbildningskontrakt.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Hälsa Vad är det? Profession, kunskap och lärande: Hälsoperspektiv.
Kan man tänka sig frisk/sjuk?????  Får så mycket info så den måste sortera  Där du lägger din uppmärksamhet, där fokuserar hjärnan  Genom att välja.
BRIA Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen 1 KARTLÄGGNING FÖRE UNDER UPPFÖLJNING EFTER BRIA.
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Resursgrupps-ACT R ACT en metod med stöd i nationella riktlinjer.
Fler I Arbete Effekter - Bidragsberoende - Utanförskap
Operativ personal från:
Samordningsförbund En egen juridisk person
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Tidig kontakt med arbetsgivare vid arbetsrelaterad ohälsa
Skellefteå ”En gemensam ingång”
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Olika är normen!.
Anhörigstödet i Falkenberg
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
UNDERSKÖTERSKEUTBILDNING
Kartläggning av kundprocesser inom kommun och landsting
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Bakgrund Överenskommelsen Aktuellt just nu
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Personliga ombud Kronoberg
Presentationens avskrift:

”Rätt person till rätt insats”

Arbetslivscenter – kartläggning och förmågebedömning Fokus hos Arbetslivscenter (ALC) handlar om att betrakta, förstå och beskriva klientens förutsättningar och behov i relation till de olika stödinsatser vårt samhällssystem består av. Genom fördjupad kartläggning och möjlighet till arbetsprövning i reell arbetsmarknadsmiljö ges ett individuellt stöd mot arbete, studier eller sysselsättning. Samverkansparter – Arbetsförmedlingen – Region Jämtland/Härjedalen – Försäkringskassan – Östersunds kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Socialförvaltningen

Uppdrag Arbetslivscenter arbetar utifrån ett holistiskt och salutogent förhållningssätt där vi försöker betrakta, förstå och beskriva varje klients förutsättningar och behov i relation till de olika stödinsatser vårt samhällssystem består av. I nära samarbete med klienten fungerar Arbetslivscenter som samordnare av samhällets olika insatser, vi ger också möjlighet till reella arbetsprövningar på den reguljära arbetsmarknaden. Arbetslivscenter förrättar arbetsförmågebedömningar och ger stöd och rekommendationer till de samverkande myndigheterna i deras fortsatta handläggning mot arbete, studier eller sysselsättning.

Arbetsmetod ALC arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv … …vilket innebär att vi strävar efter att betrakta och förstå varje klients olika livsbetingelser i relation till ett helhetsperspektiv. …och ett salutogent synsätt… …där vi fokuserar på klientens framgångsfaktorer samt må-bra-egenskaper och hur dessa kan bibehållas och utvecklas. Ex. Det patogena synsättet säger att fysisk inaktivitet gör oss sjuka medan det salutogena synsättet säger att fysisk aktivitet gör oss friska.

Målgrupper Personer mellan år med olika typer av funktions- och arbetsförmågenedsättningar. Även ej diagnostiserade. (Symtomatiska) Personer mellan år med olika grad av psykisk- och/eller psykosocial ohälsa. Individerna har behov av särskilt stöd och fördjupad kartläggning samt har svårigheter att beträda den reguljära arbetsmarknaden. Aktualiseras av handläggare/behandlare med aktualiseringsrätt från de samverkande myndigheterna. Individen bör ha motivation och vilja att förändra sin livssituation.

Funktion - Klienter och myndigheter ALC. Social- tjänst Fk. Region J/H Af. Vård & omsorg ALC Klient

Webbplats: Besöksadress: Thoméegränd 18, Östersund Postadress: Östersunds Kommun, Östersund E-post: Vård- och omsorgsförvaltningen/Socialförvaltningen Östersunds kommun, Östersund. Tel: B E BRAVE, even if you´re not - pretend to be. No one can tell the difference...