Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Advertisements

Charmtrollen är våra allra yngsta deltagare och där innebandyn ännu inte är i fokus. Tanken är att bli barnens första kontakt med organiserad idrott, känna.
Föräldramöte F-05.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
Policy Järna Sportklubb ska bedriva en sund och stimulerande verksamhet i sin ungdomsverksamhet Alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet att vara.
 Tullinge SK Verksamhetsidé Värdegrund Vision. Tullinge SK, Verksamhetsidé Tullinge SK erbjuder aktiviteter inom orientering, mountainbike och längdskidåkning.
Historia och Organisation
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Coaching.
Föräldramöte 19/10 P05.
Föreningspolicy för IFK Fjärås
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
det-stora-problemet Coacher, lagledare, funktionärer och styrelse arbetar helt.
Flickor 01/02 Kick off Tunanäs
Världens bästa idrottsförälder
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
F -01 Föräldramöte 20 November 2012 Välkomna!. BSK Dam – Vision F-01 Laget – Målsättning –Tema ”mitt bästa” Planering – Höst/vår Spelarutveckling Nivåanpassning.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Hemsidans funktioner Lägga in spelares uppgifter Informationsspridning Lok-stöd, statligt stöd.
VÄLKOMNA!. Profil Akademiska meriter: Fil-kand examen i idrottsvetenskap – Coaching & Sport Management Sportsliga meriter som spelare: SSL (2 slutspel)
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Policy Vad förväntas av spelare, ledare och föräldrar i Uppsala HK.
Föräldrarmöte P04-05 September 11, Röda tråden Vägledning och riktlinjer för barn- och Ungdoms -innebandy i IBK Lockerud Mariestad 2016/2017.
Föräldramöte Team Agenda Cuper Seriespelet Lagindelningarna, lätt och medel Nästa år nivåer Stämning /attityder Närvaro Utvecklingssamtal/teori.
Föräldramöte F01. Idé, vision och modell Verksamhetsidé ”Täby IS Fotboll erbjuder högklassig träning och utveckling för alla” Vision ”Täby IS fotboll.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Den blå-vita tråden!. * Utveckling- Vi respekterar var och en som unika individer med unika möjligheter och vill utveckla människan likväl som handbollsspelaren.
Verksamhetsplan 2013/ Johan Österman2013/2014 Beslutad av styrelsen
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
Lagsammanhållning.
IFK Viksjö F07 united.
Svenljunga IK 2017.
Välkomna till föräldramöte F
Kenneth Abrahamsson, Martin Björkryd, Kajsa Mumm
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
BK TINNIS F
Våra Värdegrunder.
Talangutveckling Ungdom
VIK P03:1 Regler på träning & match
Föräldrarmöte P e Augusti, 2017
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Obbola IK.
Luleå Hockey Team 09.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Team 08.
Värderingar Lekebergs IF
Föräldramöte Vallen P
Information kring klasslagsfotbollen
KURR Kamratskap & Kunskap Utbildning & Utveckling
Ledarmöte/Upptaktsmöte 2017/18 27e Augusti, 2017
Välkomna till föräldrainformation för BSK- F09.
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
Välkomna till föräldramöte F
Så bemöter vi varandra - och alla andra
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Föräldramöte FBC F
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Onsala BK.
Planering och information för 2018
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Föräldramöte P
”I Vår Klubb Är Alla en Stjärna ”
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje, respekt och gemenskap. Vi hoppas att du ska trivas hos oss och med ditt engagemang bidra till föreningens bästa.

Kärnvärden (Gemenskap, Engagemang, Energi) Gemenskap Vi strävar efter att vara en förening där glädje och gemenskap alltid prioriteras. Alla är välkomna och vi vill att så många som möjligt spelar så länge som möjligt. Engagemang Vi strävar efter att ha engagerade och välutbildade ledare som hjälper till att utveckla och utbilda både laget och den individuella spelaren. Energi Vi vill spela en offensiv innebandy med mycket energi. Spelarnas glädje och kreativitet är viktiga inslag och skall ges stort utrymme. Både på och utanför planen visar vi hänsyn och respekt för lagkamrater, motståndare, ledare, funktionärer och domare.

Mål och visioner Starta upp ett nytt lag varje år Växa i antal spelare och ledare Vara en förening dit spelare och ledare söker sig för den goda gemenskapen Varje lag skall ha utbildade ledare Utbilda spelare

Starta upp ett nytt lag varje år På hösten anordnar föreningen ”prova-på-träningar” för barn som går/skall börja årskurs 1. Målet är att få ihop tillräckligt många spelare för att kunna starta upp ett nytt lag. Förutsättningarna för detta är att det är en tillräckligt stor grupp spelare samt att föräldrar till spelarna ställer upp som ledare.

Växa i antal spelare och ledare Mix cup i början av varje säsong för de yngre lagen. För att ”komma igång” med IB verksamheten anordnas en mix cup under roligare former, öppen även för tidigare spelare som vill ”börja” om. Alla spelare delas in i lag och alla möter alla. Här finns möjlighet som förälder att pröva på och coacha och stötta ett lag. De äldre ungdomsspelarna har en egen cup och dom yngre har sin.

Vara en förening dit spelare och ledare söker sig för den goda gemenskapen Ledarvård, både föreningen och sektionen ordnar träffar och föreläsningar till sina ledare. Ledarfest, två gånger per år bjuds ledare med respektive på mat och dryck. Innebandygala, vi avslutar säsongen med en gemensam träff under mer festlig tillställning.

Varje lag skall ha utbildade ledare Föreningens tränare och ledare ska erbjudas möjlighet att utbilda sig genom relevanta kurser och utbildningar. Minst en ledare i varje lag ska ha gått en BUL/Block utbildning.

Utbilda spelare Utbilda spelare så vi kan ha representationslag med en majoritet av egna produkter. Samt ge ambitiösa spelare en bra grund för att kunna satsa på innebandy som en elitidrott. Erbjuda bra träning från ung ålder ända upp till senior. Med en röd tråd hur vi skall träna för att både utbilda den enskilde spelaren och laget. Vi skall ha ett nära och bra samarbete mellan lag i olika åldrar så att vi kan hjälpa spelare att utvecklas. Ingen skall falla mellan stolarna oavsett om man är ”talang” eller ”late bloomer”. Erbjuda sommarträning för de som är 12 år eller äldre. Målvaktsträning.

…..spela en attraktiv och offensiv innebandy. Spöland Vännäs innebandy vill……. …..spela med hög intensitet och spelarna skall jobba hårt för varandra. ……ha rätt attityd, glädje och god gemenskap är viktigt. ……att den enskilde spelarens kreativitet och fantasi skall få ta stor plats. ……att prestationen är alltid viktigare än resultatet.

Från yngsta knattelagen till representationslag skall vi ha en röd tråd både i målsättningen med träningen, hur vi tränar och hur vi spelar. Gemensamt för alla lag i föreningen är; Innebandy en av flera idrotter där mångsidighet uppmuntras. God gemenskap och kamratskap. Vi skall spela en offensiv innebandyn där vi vågar anfalla med hela laget. Vi uppmanar våra spelare att vara kreativ och jobba hårt. På träningarna fokuserar vi mycket på teknik, passningsspel och högt tempo. Ingen resultatmässig målsättning, individ utveckling är viktigast. Sammanfattning

Innebandysektionen

1-2 tränare vars uppgift är att skapa gemenskap, leda träningar med hjälp av dokumenterad handledning och även utöka sitt ledarskap med hjälp av utbildning. 1 lagledare vars uppgift är att stötta tränarna i praktiska saker kring laget med hjälp av övriga föräldrar. 1 föräldrarepresentant som sitter med i innebandysektionen vars uppgift är att framföra lagets synpunkter, be om hjälp, lyfta angelägna frågor, delaktighet i praktiska saker tillsammans med andra inom sektionen. Vad krävs av innebandylagen?

Organisation Arrangera Mix cup Arrangera IB gala Utbildningsansvarig Sponsor ansvarig

Hur ser flicklagen ut idag? Damlaget -12 till 17 spelare F98/ spelare F00/ spelare F02 -22spelare F03/04 -5 till 7 spelare F05/ spelare

Hur ser pojklagen ut idag ? Herrlaget -14 till 17 spelare HJ till 16 spelare P98/ till 16 spelare P00/ spelare P till 15 spelare P till 13 spelare P till 19 spelare P spelare P till 20 spelare

Helheten ”Mitt lag” Medvetenhet hos spelare, ledare och föräldrar Avslutning

för visat intresse