Resultatsammanställning Västernorrland Skolpresidiet 2015-10-23 Lars Thorin.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Advertisements

Om undersökningen Läsanvisningar för resultatdiagrammen
Den nya skollagen.
Välkomna till information kring betyg och bedömning
Betyg i årskurser där man ej haft undervisning i ett ämne
Redskap för rättvis och likvärdig bedömning
Välkommen till Vikenskolan
Elever med utländsk bakgrund -
Framtidens skola Maria Stockhaus. Våra värderingar ” Med kunskap växer varje människa och med ökad bildning stärks hela samhället. Kunskap är egenmakt.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Joakim Feldt & Eva-Lena Arefäll
Bilder från rapporten: Skolbarns hälsa och levnadsvanor i Norrbotten 2008/2009 Annika Nordstrand utredare folkhälsa Norrbottens läns landsting
Får inte flickor klä sig i rosa nu
Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2010
Världens bästa skola Linda Norberg.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Källa: SCB Folkmängd 31 december 2013 och befolkningsförändringar under året.
F-6 och fritidshem/fritidsklubb 2013/14
”Vi är bäst på att utnyttja de möjligheter den nya världen ger!” Strategi för framgång! Vi lyfter blicken! Bejakar förändring! Går på expeditioner!
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Läroplansträff Välkomna!.
/X Regelbunden tillsyn höstterminen 2009 Skolinspektionen bedömer att det kvalitetsarbete som bedrivs har en god struktur och är kopplat till.
Resultat för utvalda frågor från LIV OCH HÄLSA UNG 2013 Uppsala län.
Christian Olsson, projektchef Emma Anderberg, förstelärare
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Kunskapslyft Barn och Unga. Nulägesbilder av skolan i Örebroregionen.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Föräldraråd Tack!. Bildningsförvaltningen Lgr 11 Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 Del 1- Skolans värdegrund och.
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
Erfarenheter och effekter av satsningar på lärare i skolor med låga elevresultat Anahita Assadi, Caroline Hall, Martin Lundin och Kristina Sibbmark.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Brukarenkät Vilka tillfrågas? Föräldrar i familjedaghem (62% svar) Föräldrar i förskola (80% svar) Föräldrar i förskoleklass (81% svar) Föräldrar.
Brukarenkät Tillfrågade grupper och svarsfrekvens Föräldrar i familjedaghem (35% svar) Föräldrar i förskola (74% svar) Föräldrar i förskoleklass.
Stockholmsenkäten, 2012 Ekerö kommun Åk 9 Åk 2 (gymnasiet)
INFÖR BETYGSPROGNOS HT2015 – ELEVER SOM LÄSER ÅRSKURS
Arbetsplatsträff Elevenkäten – steg 2 Elevenkätsresultaten hittar ni på Driven, en mapp som heter APT är delad med er.
Brukarenkät 2010 Till redovisningen:
Skolan elever yngre 2016.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Regiongemensam elevenkät 2016
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
Klagshamns rektorsområde
Regiongemensam elevenkät 2016
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
Främjande miljöer för lärande, utveckling och hälsa
Hur mår niondeklassare i Sörmland? Trender
Regiongemensam elevenkät 2016
Betyg och bedömning högre måluppfyllelse genom kollegialt lärande
Regiongemensam elevenkät 2016
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
Regiongemensam elevenkät 2016
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Vuxenutbildning 2018 i Stockholms län
Regiongemensam elevenkät 2016
Enkät i gymnasieskolan 2015
Regiongemensam elevenkät 2016
Regiongemensam elevenkät 2016
Regiongemensam elevenkät 2016
Regiongemensam elevenkät 2016
Öppna jämförelser – Grundskola 2018
De nya svenskarnas röst !
Rösjöskolan Elever åk 3, 6 och svar, 92%
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

Resultatsammanställning Västernorrland Skolpresidiet Lars Thorin

Gemensamt meritvärde åk 9 Sollefteå197 Härnösand212 Timrå199 Ånge201 Örnsköldsvik226 Sundsvall213 Kramfors212 ( Juni 2015 enligt SIRIS )

Sollefteå kön

Härnösand kön

Timrå kön

Ånge kön

Örnsköldsvik kön

Sundsvall kön

Kramfors kön

Analys Kramfors Överlag ser vi att flickorna presterar bättre än pojkarna, en generell slutsats baserad på både resultaten på NP och måluppfyllelse/betyg i årskurserna 3,6 och 9. Skillnaderna får betraktas som ringa i åk3, särskilt resultaten på NP. Däremot blir skillnaderna i måluppfyllelse markant upp till betygen i åk9. Överlag är dock resultaten för Kramfors kommun relativt bra, även om antalet F måste anses för högt i framför allt IDH och MA på betygen i åk9. Skillnaden mellan pojkar och flickor oroar en del vad gäller just meritvärden. Det verkar som flera pojkar är nöjda med godkänt och att flickor tenderar till att vilja få ett bättre värde, egentligen ett högre betyg.

Forts analys Kramfors Det kommunen kommer att arbeta med under kommande år är bland annat ett övergripande mål (som vi redan arbetar med) om varför resultaten mellan pojkars och flickors resultat skiljer sig så mycket. Exempel på insatser som redan görs/kommer att göras är genrepedagogik, motiverande samtal, IT-satsningar och stadieövergripande träffar. En förstelärare ges under kommande år i uppdrag att arbeta med kommunens matematikutveckling. Liknande insats kommer även att göras inom ämnet idrott och hälsa. En annan punkt värd att notera är att antalet som når mer än godtagbara kunskaper i åk3 är besvärande låg. Vi har anledning att fördjupa oss vad detta står för. Dels upplever flera lärare att det finns en svårighet att göra en bedömning utifrån att läroplanen inte är lika tydlig med kunskapskravsnivåerna för åk3, dels upplevs en ovana bland lärare för yngre åldrar att göra den typen av bedömningar. Den frågan kommer att arbetas med både på varje enhet, men även på ämnesträffar för att analysera vad det beror på och vad vi kan göra åt det.

Analys Ånge Lyckas med flickorna men inte med pojkarna Beror enligt pojkarna själva på fyra saker - Mer undervisning och mindre eget arbete - Intressantare undervisning - Mer stöd med läxor/inför prov i skolan - Vi förstår inte vad som förväntas av oss i alla klassrum, varför ska vi lära oss det här? Vi ser att pojkarnas resultat i åk 6-7 ser betydligt bättre ut än förra årets 9:a

Analys Ånge Åk 3 pojkarna gör bättre resultat, åk 6 har resultaten jämnat ut sig och i åk 9 har flickorna betydligt bättre resultat Pojkarna får 70% av stödet i F-5, når de målen på grund av stödet? Inte samma tydliga stöd och uppföljning av eleverna i åk 6-9, därför tappar pojkarna där.

Analys Sollefteå Pojkar och flickor når likvärdiga kunskapsresultat i årkurs 3. Generellt liten spridning mellan de olika bedömningsstegen ”godtagbara kunskaper” och ”mer än godtagbara kunskaper”. Större spridning av resultaten i de nationella ämnesprovens olika delprov än vad det är skillnader i resultat pojkar/flickor. Skillnaderna i kunskapsresultat pojkar/flickor ökar från årskurs 6, men framförallt när eleverna kommer till högstadiet, årskurs 7-9. Skillnader i resultat mellan de nationella ämnesprovens olika delprov kvarstår till viss del.

Forts analys Sollefteå Vi vet att en hög andel elever (94%) trivs i skolorna och känner sig trygga. Sju av tio elever säger att de känner till kunskapskraven och att de upplever att lärarna tycker att alla ämnen är lika viktiga. 53% av eleverna i årskurs 4-9 uttrycker att skolarbetet gör dem nyfikna så att de får lust att lära sig mer.

Analys Härnösand Statistiken stämmer inte eftersom vissa resultat i moderna språk saknas från en skola Stabilisering av meritvärdena har skett sedan 2010 Svagare än rikssnittet sedan 2005

Sollefteå bakgrund

Härnösand bakgrund

Timrå bakgrund

Ånge bakgrund

Örnsköldsvik bakgrund

Sundsvall bakgrund

Kramfors bakgrund

Sollefteå föräldrar

Härnösand föräldrar

Timrå föräldrar

Ånge föräldrar

Örnsköldsvik föräldrar

Sundsvall föräldrar

Kramfors föräldrar

Behörighet till gymnasiet HögskoleförberedandeYrkesprogram Sollefteå76,7%79,4% Härnösand79,9%83,5% Timrå75,7%80,1% Ånge71,6%73,5% Örnsköldsvik86,8%88,6% Sundsvall79,0%81,4% Kramfors79.7%81,2%

Obehöriga till gymnasiet Sollefteå20,6% Härnösand16,5% Timrå19,9% Ånge26,5% Örnsköldsvik11,4% Sundsvall18,6% Kramfors18,8%