HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp. HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Intensivperiod i svenska -förskoleklass v.4 – v
Advertisements

LRKÖ FÖR VEM, NÄR OCH HUR?. LRK/Ö Strategi Hur skall vi nå målen! Uppdrag För vem, när och hur Värdegrund Så här skall vi förhålla oss till hundar, medlemmar,
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
1 Innan Du börjar … angående Internetbaserade kurser /15 Källa:
Uppgradering av Cosmic april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är.
Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Coachande ledarskap. Övning coachande ledarskap Ta reda på saker du inte vet om din kollega genom att ställa slutna frågor, ja och nej-frågor Ta reda.
FSM – nuläge & framtid Presentation av Staffan Gullander & Inger Wijnbladh
Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete.
Empowerment i teori och praktik?
NY FORSKNINGSFOND I JÖNKÖPINGS LÄN
Presentation av Sundby Fritidsbys hemsida www
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Örebro Syrianska IF Ungdom
Analog Kommunikation Söderhamn 3 Maj 2017.
KLUBBENS PUBLICITETSBILD - Situationen
Hur viktigt är det här för dig på en skala 0-10?
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
XX kommun Kommunikationsplan.
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Leda och utveckla en förening
Att ansluta sig till en avdelning.
Vad är religion och vad är livsåskådningar?
Agenda - Reflektioner vårsäsongen
Förbättra den kognitiva tillgängligheten
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Steg för livet
Utbildning för multipeldistriktets jubileumskoordinator
Etik- planering.
Formativ undervisning – workshop 1 - introduktion
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
U01 Introduktion till MiRiaM för SPF Seniorerna
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Lions Pass the Plate #lionspasstheplate
Lite tips inför ditt år som klubbordförande
Vässa SAM med hjälp av IA-systemet
Projekt! Mål, förstudie, uppstart
Medlemsdialog Framtidens folkrörelse
Trapphusmöte Stadgeändringar
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Mobiltelefonins utveckling
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
ARBETSMODELL FÖR PLANERING AV DISKUSSIONEN
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
Ordförandekonferens BlOF 2018
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Årshjul Xxx-avdelningen.
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Upplands Friidrottsförbund
Aktiv och attraktiv lokalförening!
EM i Stavanger 2018 Flor & Fjaer
Målsättning och handlingsplanering för framgång
Alla drabbas inte av cancer men alla blir berörda av cancer.
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Ta hand om dig själv.
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Verksamhets- och grupputveckling
Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Vet du egentligen vad dina föräldrar vill?
Presentationens avskrift:

HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp

HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för att lyckas. Kommunikation är allas uppgift. Allting påverkar varandra!

HALLAND Vi är inte bra på ” kommunikation” idag! Vi utnyttjar inte de möjligheter som finns ! Det är för många PRO:are som är utanför! Alla är inte med Varför kommunikation?

HALLAND Detta är kommunikation? ”Kommunikation är utbyte av tankar och idéer med människor för att uppnå en förståelse”.

HALLAND Förändringen? Distriktet Samorganisationer Skapa en samordnad informations- och kommunikationsstruktur mellan distrikt/ samorga- nisation / föreningar. Innebär att succesivt skapa enkla och effektiva kommunikationslösningar som når alla medlemmar i distriktet. Föreningar

HALLAND Nästa steg Skapa en kommuniktionsgrupp i distriktet med uppdraget att stegvis bygga upp en bättre kommunikation internt inom organisationen och externt med övriga intressenter. Gruppen skall arbeta med; - Utveckla hemsidorna, - Skapa rutiner så att alla får aktuell information, mail, brev, nyhetsbrev - Införa/utveckjla de nya medierna, Facebook, Twitter, Instagram etc. - Skapa kontaktytor mot tidningar och övriga medier. Skriva insändare, debattartiklar etc. - Ta fram en kommunikationsplan - Stödja föreningar, samorganisationerna och medlemmar i kommunikationsfrågor. - Lyfta upp frågan om kommunikation så att PRO blir tydligare.

HALLAND En vädjan! Vi behöver minst 3-4 personer till gruppen utöver de som ingår i dagsläget. Är du intresserad att delta, har kunskaper om frågor som rör kommunikation mellan människor, gillar att skriva, har lite datakunskaper och vill vara med i en förändringsprocess som skall ge PRO Halland och dess föreningar större möjligheter att synas och bli tydligare. Då skall du ta kontakt med någon av de nuvarande medlemmarna och anmäla ditt intresse Nuvarande medlemmar Stenne Svensson ordförande och ansv. utgiv Bo Bäck hemsidesansvarig ( adjungerad) Leif Gustavsson kommunikationsansvarig / sekr. i distriktsstyrelsen

HALLAND Ett exempel på en aktivitet som kommunikationsgruppen kommer att arbete med; Vi behöver uppdatera mailadresserna i Hjördis! Ca 12% av medlemmarna har lagt in sina adresser. ( 1132 medl.) Vi tror att ca. 60% av medlemmarna har mailadresser ( 5662 medl.) ( Halland 9437 medl.) Om alla som har och vill lägga in sina mailadresser kan vi nå ut till fler med information på ett enkelt och billigt sätt. Vi kommer att nå ut till många av våra medlemmar som inte går på våra månadsmöte idag.

HALLAND Försök att påverka våra medlemmar så att så många som möjligt lägger in sina mailadresser i Hjördis. Det finns flera sätt att göra det; Genom att prata med sin medlemsansvarig. Han/hon lägger in i Hjördis. Gå in på Mina sidor på PRO:s hemsida och lägg in adressen själv. Tala med någon i föreningens styrelse om upplägg av mailadress i Hjördis. Ringa PRO Riks och begära hjälp.