STATUS WP3 Fredrik Grund – Innovatum –. Biogas2020 -tillsammans skapar vi en gemensam Skandinavisk biogasplattform WP3.1.1 Erfarenhetsutbyte, nätverk,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Regional digital agenda för Östergötland
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
ITHU och arbetsgrupp Studentportalsnätverket
En guide till SKLs Millenniemålsprojekt (2015)
Planerad Kommunikation - att skapa och använda en kommunikationsplan
Vad har vi gjort? •Inspiratörer •Konferenser •Landsbygdsriksdagen •Forskarsamverkan •Leader •Internationellt samarbete •Hemsida.
Nationell besökshantering
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
AU Digital samverkan LO Process
Branding Strategimöte den 3 maj , 2010.
Skapa förutsättningar för e-arkiv och ett digitalt informationsflöde
Regional digital agenda för Östergötland
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Resultat från följeforskning Projekt: Tillväxt Halland 16 september 2010.
Regional stödstruktur, Plattform Halland
Forskning och utveckling/innovation i Norrbottens kommuner
Förbundsfullmäktige Jokkmokk den 24 april
Vi utvecklar världens främsta gränsregion för biogas och el till fordon!
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Vård- och.
Januari 2015 Sid 1 Regional/lokal samverkan för att klara vattendirektivet S ve nskt Vatten Tage Hägerman Va-chef Smedjebacken Energi & Vatten.
Förstudie: Hållbar konsumtion
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Projektperiod 1 feb juli 2010 Projektledning Uppdragsutbildningen i Säffle Kommun.
Vad är Klimatkommunerna? - ett nätverk för lokalt klimatarbete!
Regional utvecklingsstrategi för Skåne
LANS Lantmäterimyndighetens Arbetsprocess Nästa Steg.
RUS- Internat Kilsbergen Fokus år 2011 Strategimallar – enkätsvar (kartläggning av målområdena) Sätta en grund för organisationen/rollerna – möten.
APeL AB, Luleå tekniska universitet, Högskolan i Halmstad, Face Europe AB, Europaforum AB + ett 20-tal underleverantörer Processtöd inom tre områden: –Metodstöd.
Regional kompetensförsörjning
Lägesrapport ESF- Strateg Åsa Fichtel Köping 19 maj 2014.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Samarbetsaktörer & projekt Länets alla 12 kommuner Från ord till handling Energibalanser Energi- effektiviserings- strategier Klimat- och energistrategier.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Regional samverkan i Halland
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Klimatsmart livsstil – studenter som klimatambassadörer Birgitta Påhlsson (koordinator överenskommelsen)och Johanna Sänd (studentkoordinator), Högskolan.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Framtidskartläggning
Intern kommunikation och externa påverkansstrategier Hässleholm 18 november 2010 Mats Holmquist.
KOMMUNIKATION INTERNT Fredrik Grund och Helena Granath – Innovatum–
Företagsgrupperna Stockholms vision och mål ”Vi medverkar till en hållbar stadsutveckling”
När projektet blir mer än ett gästspel Växtkraft med EU Carina Åberg APeL FoU.
Genomförda och pågående aktiviteter Regional och delregional utveckling av eSamhället i Västra Götaland.
Verksamhetsplan 2016 EID samordningsgrupp, EID styrgruppsmöte 16 februari 2016.
Flyktingsamordning Örebro län Hur började det? Vid nationella samverkanskonferenser med TiB rapporterade Länsstyrelsen i Malmö i början av.
KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Strategisk kapacitet i den attraktiva regionen 31 maj 2016 Jacob Witzell Doktorand, avd. för Urbana och regionala studier.
From Great To Excellent
Förstudie: Hållbar konsumtion
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Regional Vattenförsörjningsplan
Digital plattform Delaktig kommunikation
Regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län
Sälja en produkt eller tjänst
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
Presentation av förslag
Områdesmöte Vårterminen 2015.

Riktlinjer sociala kanaler 2018
7 mars 2018 Arenasamverkan i GGVV
Programmet Stöd för första linjens digitala vård
IUC NORR ökar konkurrens- kraften i industrin genom att förflytta företag och individer IUC Norr ökar konkurrenskraften i industrin genom.
MATS RUNDKVIST SKL VÄLFÄRDSTEKNIK.
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
En stad för alla Göteborgarnas livschanser ska utjämnas Budget 2014
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
SUNET – Nätbaserade möten
Projekt bäckenrehabilitering 2019
Presentationens avskrift:

STATUS WP3 Fredrik Grund – Innovatum –

Biogas2020 -tillsammans skapar vi en gemensam Skandinavisk biogasplattform WP3.1.1 Erfarenhetsutbyte, nätverk, kommunikation, politik. Uppstartsmöte har hållits i Göteborg med fokus på benchmarking av de olika regionerna, identifiera inom vilka områden/frågor ett ökat samarbete/utbyte kan hjälpa oss, öka kunskapen om hur det ser ut i varandras regioner/kommuner. Nästa steg: Sortera vilka drivkrafter och utmaningar som är gemensamma – input till fortsatta aktiviteter för erfarenhetsutbyte. Skapa forum för erfarenhetsutbyte, även mellan regionala politiker. Hur kan regionala politiker stötta varandra genom att veta mer om vilka mål mm. som finns i andra regioner? Erfarenhetsutbyte mellan tjänstemän om hur man jobbat med förankringen hos politiker och aktörer/beslutsfattare.. Senaste status

Biogas2020 -tillsammans skapar vi en gemensam Skandinavisk biogasplattform WP3.1.2 Nya nätverk. I Halland arbetar vi med affärsmodellsinnovation och bildandet av nätverk i svensk gårdsbaserad biogasproduktion. Målet är att öka kunskapen kring hur gårdsbaserad biogasproduktion kan tillväxa och bli mer lönsam genom affärsmodellsutveckling. Vi arbetar med ett konceptuellt verktyg med syftet att uttrycka affärslogiken i ett företag – hur värde skapas, levereras och fångas. Affärsmodellsprototyper tas fram i workshops med studenter på Högskolan i Halmstad och med ett biogasnätverk med 35 aktörer utanför Falkenberg. Oslo, Nu i början prioriterar vi att kartlägga status, potentialer och vem som gör vad inom biogassektorn i regionen, marknadsrapporten skall vara klar i slutet av april. Vi har haft en lång rad möten för att bl.a. informera om vårt projekt och dess målsättning att skapa ett bestående biogas nätverk. Vi organiserar nu en rad möten för att nå ut med detta budskap och få bort en del missuppfattningar om och fördomar mot biogas. Dessutom har vi en kompetent informatör anställd som nu sätter fart på våra sociala medier och då framför allt bygger en proffesionell hemsida. Vi kommer även att börja sända ut nyhetsbrev med biogas information.

Biogas2020 -tillsammans skapar vi en gemensam Skandinavisk biogasplattform WP3.2 Affärsmodeller/Forettningsmodeller Just nu planerar vi 3 workshops om Affärsmodeller, efter 1:e maj kommer vi att satsa mer då vi får ytterligare en person som kommer att jobba med Biogas2020 WP3.3 Omvärldsbevakning Omvärldsbevakningen för Biogas2020 har startat med en initial kartläggning av projektgruppens omvärldsbevakning och skapande av verktyg för att systematisera arbetet med omvärldsbevakning. Nyhetsbrev, webbplatser, nätverk och konferenser kommer bevakas för att bidra till nyhetsflödet till hemsidan samt tillhandahålla rapporter från konferenser och seminarier till berörda och intresserade aktörer. Arbetet med omvärldsbevakningen är löpande och nya verktyg och arbetssätt kommer utvecklas allt eftersom nya behov uppstår. WP3.4 Koncept screening av 5 förslag till placering av biogasanlegg i Fredrikssund Möten med möjliga ägare och intresenter till biogasanläggning Möten med möjliga leverantörer av råvara till biomassaanälggningen Fortsatt arbete med arbetsprocessen i förhållande till innehållet och realisering av arbetspacke 3.4

Biogas2020 -tillsammans skapar vi en gemensam Skandinavisk biogasplattform WP3.5 Teknik och processtöd Vi har gjort en inventering av tekniska problem i biogasbranchen, gjort en studie för att ersätta Propan med biogas vid ytbeläggningsteknik, man kan få nya möjligheter att applicera på andra områden. Vi har påbörjat 2 examensarbeten. Vi jobbar just nu med 2 problemställningar där vi hjälper en levernatör till biogasbranchen för att öka driftsäkerheten.