Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Förebyggande sjukpenning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Förebyggande sjukpenning"— Presentationens avskrift:

1 Förebyggande sjukpenning
Om du genomgår medicinsk behandling eller medicinsk rehabilitering I syfte att förebygga sjukdom eller förkorta sjukdomstiden, eller att bibehålla funktioner så att arbetsförmågan inte försämras.

2 Viktigaste Förutsättningarna
Ordinerad av läkare Läkaren ska skriva ett läkarutlåtande förebyggande sjukpenning Ingå i en plan som Försäkringskassan ska godkänna Behandlingen ska genomföras av vårdpersonal. Ej för enstaka besök Sjukpenninggrundande inkomst

3 Information till den försäkrade
Det behövs en ansökan. (FK 7260) Det behövs också ett läkarutlåtande förebyggande behandling. (FK 7265) Om behandlingen tillsammans med ”resa” tar minst en fjärdedel av en arbetsdag kan man få betalt från Försäkringskassan för tiden man inte kan arbeta och alltså inte får lön. Ingen karensdag. Ingen sjuklön.

4 Information till den försäkrade (df)
När Försäkringskassan fått ansökan och läkarutlåtande fattas beslut, som skickas till df med posten. Det skickas också en försäkran, som df fyller i och skickar in när man vill ha pengar, förslagsvis en gång i månaden. Det tar c:a 1 vecka att få pengarna på kontot när försäkran kommit in.

5 Exempel på vad som är förebyggande behandling
Hjärtskola, syn och hörselvårdsrehabilitering Vistelse på behandlingshem för att uppnå t.ex. drogfrihet, viktminskning, större rörlighet Samtalsbehandling Utprovning av handikapphjälpmedel Utlandsvård Återkommande injektionsbehandling för att kunna bibehålla nuvarande funktioner, dialys…

6 För dig som vill veta mer om förebyggande sjukpenning, hör av dig!
Solveig Isakssons direktnummer För dig som vill veta mer om förebyggande sjukpenning, hör av dig!


Ladda ner ppt "Förebyggande sjukpenning"

Liknande presentationer


Google-annonser