Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MODIGT MEDARBETARSKAP. Grunduppdrag – att förflytta Eskilstuna Grunduppdraget är att utveckla ledarskapet och skapa en förståelse för vad ledarskapet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MODIGT MEDARBETARSKAP. Grunduppdrag – att förflytta Eskilstuna Grunduppdraget är att utveckla ledarskapet och skapa en förståelse för vad ledarskapet."— Presentationens avskrift:

1 MODIGT MEDARBETARSKAP

2 Grunduppdrag – att förflytta Eskilstuna Grunduppdraget är att utveckla ledarskapet och skapa en förståelse för vad ledarskapet i Eskilstuna kommun innebär. Utveckling av ledarskapet Ledarskapet ska ses som ett eget yrke som behöver lyftas. Både kommunledningsgruppen och 80-90-gruppen behöver bli synligare, få ett gemensamt förhållningssätt och ökad förståelse för vad ledarskap innebär. Modigt ledarskap

3 Modigt ledarskap blir modigt medarbetarskap 2012-2014 Eskilstuna kommunkoncern ska stärka medarbetarskap, utveckla och uppmuntra kreativitet och kompetens för än mer moderna arbetssätt och ökad kvalitet i verksamheten och det enskilda mötet. Tillämpning, träning och reflektion Uppdraget att utforma och genomföra en utbildningssatsning för samtliga 8 500 medarbetare i Eskilstuna kommunkoncern, samt bygga stödjande strukturer för tillämpning, träning, reflektion och uppföljning.

4 Öka kvalitén i det enskilda mötet med brukare, kund och medborgare Högre värden i medarbetarenkäten, medarbetarindex när arbetsgivaren investerar i samtliga medarbetare Högre värden i NKI, Nöjd Kund index Tillvaratagande av resurser på de enskilda enheterna ökar Effektmål

5 8500 medarbetare deltar

6

7

8

9

10

11

12

13 ”Fokusera på det som fungerar bra och göra mer av det. Det vi uppmärksammar växer.” ”Sortera och förstå din och andras upplevelser” ”Tydlig kommunikation med aktivt lyssnande”

14 Medarbetarna ska känna till och ha kunskap om Modigt medarbetarskaps syfte och verktyg för att kunna använda och införa förhållningssättet i sin vardag. Kommunikationsmål

15 Förankring Utbildningsmaterial Arbetsplatsmaterial Filmer Internportal Role Ups Handledning/coaching

16 Intervjuer med medarbetare och chefer om goda möten @modiga_etuna Synliggör goda exempel

17 Av medarbetare – från idé till produktion Ledningens engagemang Tydlig projektorganisation Framgångsfaktorer


Ladda ner ppt "MODIGT MEDARBETARSKAP. Grunduppdrag – att förflytta Eskilstuna Grunduppdraget är att utveckla ledarskapet och skapa en förståelse för vad ledarskapet."

Liknande presentationer


Google-annonser