Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1 Att styra med kompetens Är att kompetensutveckla medarbetarna i samklang med verksamhetsmålen Redskap: Landstinget i Östergötlands kompetensbegrepp Individuell.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1 Att styra med kompetens Är att kompetensutveckla medarbetarna i samklang med verksamhetsmålen Redskap: Landstinget i Östergötlands kompetensbegrepp Individuell."— Presentationens avskrift:

1 1 Att styra med kompetens Är att kompetensutveckla medarbetarna i samklang med verksamhetsmålen Redskap: Landstinget i Östergötlands kompetensbegrepp Individuell utvecklingsplan Befattningsutveckling Verksamhetsplan

2 2 Centralt begrepp- KOMPETENS Kompetens är ett centralt begrepp i arbetet med befattningsutveckling. Här definieras ett antal begrepp där värdet består i att kunna kombinera dessa. Färdigheter –att kunna utföra i praktiken, att kunna göra, att använda och integrera kunskaper i arbetet. Kunskaper –att veta fakta och kunna metoder - formell kompetens och behörighet Förmågor –förståelse och omdöme, att omsätta kunskaper och färdigheter, värdera/omvärdera utifrån erfarenheter. Källa: Swedish Standards Institute, 2009, Ledningssystem för kompetensförsörjning)

3 3 Befattningsutveckling Ett ledningsverktyg Verksamhetens mål Befattnings- utveckling Individuella utvecklingssamtal T ex kompetensbehov, rekrytering

4 4 Oliviamodell för befattningsutveckling Verksamhetens mål - Verksamhetsplan Grund Skall Bör Vill/Får. Kompetens som är nödvändig för befattningen = Grundutbildning + introduktionsprogram. Specifik kompetens som krävs på just denna arbetsplats, både reell och formell kompetens, för att utföra verksamhetens uppdrag. Fördjupad eller breddad kompetens styrd av verksamheten och medarbetaren ex. vidareutveckling, specialistområden eller för att nyttja kompetensen på nya sätt. Ytterligare fördjupad eller breddad kompetens styrd av medarbetaren i linje med verksamhetens mål/uppdrag ex. spjutspetskompetens eller ett övergripande ansvar.

5 5 Varför befattningsutveckling enligt OLIVIA? Planering av den kompetens och kompetensutveckling som krävs för att nå målet/uppdraget. Lyfter fram individens ambitioner och underlättar därmed prioriteringen bland olika utbildningsaktiviteter, för chef och medarbetare. Kompetensutvecklingen relateras till verksamhetens behov. Underlag vid upprättandet av individuella utvecklingsplaner.

6 6 Kompetens – ett egen ansvar? Varje medarbetare är en länk i kedjan: Verksamhetsplan - Befattningsutveckling – Utvecklingssamtal – Individuell studieplan Ta initiativet till din egen kompetensutveckling med de redskap som finns och forma det framtida uppdraget.


Ladda ner ppt "1 Att styra med kompetens Är att kompetensutveckla medarbetarna i samklang med verksamhetsmålen Redskap: Landstinget i Östergötlands kompetensbegrepp Individuell."

Liknande presentationer


Google-annonser