Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Folkrätten i väpnade konflikter. * Varje stat har så kallad suveränitet, dvs. få bestämma över sin egen stat utan andras inblandning. * För att de starka.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Folkrätten i väpnade konflikter. * Varje stat har så kallad suveränitet, dvs. få bestämma över sin egen stat utan andras inblandning. * För att de starka."— Presentationens avskrift:

1 Folkrätten i väpnade konflikter

2 * Varje stat har så kallad suveränitet, dvs. få bestämma över sin egen stat utan andras inblandning. * För att de starka staterna inte ska styra och kränka andra länders suveränitet finns den så kallade folkrätten (internationella spelregler). * Folkrätten reglerar till exempel hur länder får bete sig i krig och att länder ska följa de mänskliga fri- och rättigheterna.

3 * Genève-konventionerna sammanfattar krigets lagar. * Syftet är att göra krigföringen så human och mänsklig som möjlig. * Även att skydda och begränsa lidandet för civila. * Alla FN:s medlemsländer är anslutna till Genève-konventionerna.

4 DiplomatiMedlingEkonomiska sanktionerIntervention


Ladda ner ppt "Folkrätten i väpnade konflikter. * Varje stat har så kallad suveränitet, dvs. få bestämma över sin egen stat utan andras inblandning. * För att de starka."

Liknande presentationer


Google-annonser