Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Förenta nationerna är en unik organisation bestående av självständiga stater som gått samman för att arbeta med fred på våran jord. Organisationen bildades.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Förenta nationerna är en unik organisation bestående av självständiga stater som gått samman för att arbeta med fred på våran jord. Organisationen bildades."— Presentationens avskrift:

1 Förenta nationerna är en unik organisation bestående av självständiga stater som gått samman för att arbeta med fred på våran jord. Organisationen bildades den 24oktober 1945. Från början hade FN51 medlemsländer, idag är det 193 medlemsländer.

2 Vad är FN? Länderna som är med i FN har gått med frivilligt. FN kan inte bestämma över medlemsländerna men alla länder som är med måste följa FNs regler.

3 FN har fyra mål 1. Dom jobbar för fred i hela världen. 2. Dom försöker göra så att alla länder blir vänner med varandra. 3. Dom försöker göra så att alla mäniskor ska ha samma värde och ha ett bra liv. 4. Alla medlemsländer kan få hjälp av FN för att nå dessa mål.

4 Tack för ni kollade på denna Power Point


Ladda ner ppt "Förenta nationerna är en unik organisation bestående av självständiga stater som gått samman för att arbeta med fred på våran jord. Organisationen bildades."

Liknande presentationer


Google-annonser