Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ca 60 miljoner människor lever med hiv

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ca 60 miljoner människor lever med hiv"— Presentationens avskrift:

1 Ca 60 miljoner människor lever med hiv
Världens kurs – hiv, aids och utveckling Ca 60 miljoner människor lever med hiv Att leva med hiv behöver inte vara ett problem. Sjukdomen behöver inte uppfattas som speciell. Men för de flesta är sjukdomen ett problem och den uppfattas ofta som speciell.

2 De vanligaste överföringsvägarna är: - Oskyddat samlag
Världens kurs – hiv, aids och utveckling Hiv är ett virus som överförs från människa till människa genom kroppsvätskor De vanligaste överföringsvägarna är: - Oskyddat samlag - Injicerande drogmissbruk - Från mamma till barn vid förlossning och amning

3 Detta kan motverkas genom enkla medel som:
Världens kurs – hiv, aids och utveckling Detta kan motverkas genom enkla medel som: - Användande av kondom - Rena sprutor - Förebyggande åtgärder vid förlossning och amning

4 Det speciella med hiv har att göra med överföringsvägarna.
Världens kurs – hiv, aids och utveckling Det speciella med hiv har att göra med överföringsvägarna. Sexualitet är inom de flesta kulturer, religioner och sammanhang kopplat till tabun.

5 Hiv blir en social sjukdom.
Världens kurs – hiv, aids och utveckling Hiv blir en social sjukdom. Den hivpositive och de anhöriga omgärdas ofta av isolering och tystnad. Skuld och skam är nära kopplat till hiv. Detta hindrar människor från att söka testning, vård, stöd och därmed behandling.

6 Världens kurs – hiv, aids och utveckling
Vad ska kyrkan göra? Att bryta tystnaden och motverka isolering och stigmatisering är något av det viktigaste. Att värna mänsklig värdighet – vi är alla skapade till Guds avbild och har lika värde!

7 Hiv är nära förknippat med fattigdom.
Världens kurs – hiv, aids och utveckling Hiv är nära förknippat med fattigdom. Tillsammans med social orättvisa och brist på jämställdhet mellan män och kvinnor utgör fattigdom strukturella riskfaktorer i samband med hiv.

8 Det finns bara en väg för kyrkan ↓
Världens kurs – hiv, aids och utveckling Det finns bara en väg för kyrkan ↓ Kärlekens väg!


Ladda ner ppt "Ca 60 miljoner människor lever med hiv"

Liknande presentationer


Google-annonser