Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Unicef. 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Unicef. 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats."— Presentationens avskrift:

1 unicef

2 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats och bryr sig. De ser till att mamman får allt näring hon behöver för att föda ett friskt barn.

3 2 Opinionsbildning i Sverige och i världen Kämpar för barnets rättigheter och behov. Samarbetar direkt med regeringar och lokala politiker i Sverige och i resten av världen. I Sverige vill unicef att barnkonventionen ska bli svensk lag. Kämpar för att vetenskap om människohandel. Här är det mest barn och kvinnor ses som egendom.

4 3 Hjälper barn i krig och katastrofer Mediciner vatten, mat. Hjälper till att återförena splittrade familjer. Hjälp med att bearbeta sina upplevelser. Psykologer.

5 4 Kämpar för att få stopp på aidsepidemin. Förhindra att hivpositiva gravida kvinnor för över smittan till sina barn Lära barn och unga hur de ska skydda sig mot hiv Ge vård och hjälp till barn och föräldrar som är hivpositiva och sjuka i aids. Hjälpa barn som blev föräldralösa pga aids.

6 5 rätt att gå i skolan Alla barn ska få gå i skolan. Man kämpar extra mycket för flickorna eftersom det är de som fortförande står utanför skolan. Diskriminering mot flickor jobbar unicef mot för. Utbildning och vård.

7 6 skydd mot våld och övergrepp Extra skydd för barn med funktionshinder Barn som arbetar, barnsoldater, sexuellt utnyttjade barn osv. Får akut hjälp, rehabilitering och utbildning. Man jobbar med att sprida information, se till att barn går i skolan, påverka lagar, utbilda poliser.


Ladda ner ppt "Unicef. 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats."

Liknande presentationer


Google-annonser