Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari www.missionskyrkan.se Pg 90 08 24-4.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari www.missionskyrkan.se Pg 90 08 24-4."— Presentationens avskrift:

1 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari www.missionskyrkan.se Pg 90 08 24-4

2 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Valerie är 32 år och mamma till fyra barn. Hon har levt med hiv i sju år. Bromsmedicinen, som hon får hos Evangeliska kyrkan i Brazzaville, gör att hon ändå kan leva ett normalt liv – trots det dödliga viruset. – Jag tackar Gud för den hjälp jag får, säger hon.

3 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Valerie är född i huvudstaden Brazzaville. Men under kriget flydde hon till en mindre by för att överleva. Där blev hon våldtagen. – Förmodligen var det då jag drabbades, säger hon. Nu har hon flyttat tillbaka till Brazzaville, och får sin medicin i kyrkans klinik, genom ett projekt som stöds av Svenska Missionskyrkan.

4 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se I början av tiden som hiv- positiv ville en del knuffa ut henne ur gemenskapen. – Men nu lever jag ett normalt liv och respekteras av omgivningen, berättar Valerie. Hon är numera också affärskvinna. Tack vare mikrolån har hon kunnat öppna ett försäljningsstånd på en marknad i Brazzaville.

5 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se – Nu kan jag ta hand om min familj, säger Valerie, som har fyra egna barn plus de två barn hennes syster lämnade efter sig när hon dog i aids. – Jag tackar Gud för att jag får medicinen och att det finns så många människor som hjälper till för att göra det möjligt.

6 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari www.missionskyrkan.se Pg 90 08 24-4

7 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Fausto Zacarias är 25 år. Han kommer från ett litet indiansamhälle i norra Ecuador, men nu studerar han till veterinär i huvudstaden Quito. Fausto är en av 24 lokala församlingsmedlemmar inom Förbundskyrkan i Ecuador som har gått en utbildning om hiv och aids under 2010.

8 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se – Hiv, aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar är en verklighet vi inte kan blunda för längre, säger Fausto. – I min hemby och på hela den ecuadorianska landsbygden är det tabu att tala om hiv och aids, liksom i kyrkan. – Men hiv och aids finns, inom kyrkan och på landsbygden. Vi måste börja tala om det!

9 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Fausto och de andra deltagarna i projektet ska nu sprida sina kunskaper till andra inom kyrkan och i sitt närsamhälle. – Jag har pratat med pastorn i min församling om att få infromera om hiv och aids. Jag vill också informera skolelever och deras föräldrar.

10 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Efter projektets slut ska varje lokal församling inom Förbundskyrkan ha en strategi för sitt arbete med hiv, aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Det är då det verkliga arbetet börjar.

11 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se – En grupp som jag särskilt vill nå med information är hemmafruar, som är en drabbad grupp i Ecuador – framförallt de vars makar reser mycket i arbetet. – Något av det svåraste för mig är att ha mod att ställa mig inför en stor grupp och tala. Det har vi också övat på kursen. Det har varit viktigt för mig. Nu är jag redo!

12 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari www.missionskyrkan.se Pg 90 08 24-4

13 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Talitha Kumi! Kvinna res dig! sa Jesus till pappan som oroade sig för sin dotters liv enligt Markusevangeliet. Talitha Kumi säger också den pakistanska kvinno- organisation som Svenska Missionskyrkan. På Talitha Kumi Welfare Center i Lahore får fattiga misshandlade kvinnor rättshjälp och möjligheter till ett nytt liv.

14 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Under året har centrets advokat arbetat med ett tjugotal fall med misshandlade kvinnor. I motvind, men också ofta med framgång har ärenden drivits till domstol och kvinnor har fått sina mänskliga rättigheter försvarade.

15 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Med sin verksamhet vill Talitha Kumi, med Jesu ord i ryggen, stärka fattiga, utsatta kvinnor genom att ge dem redskap till oberoende och självförsörjning. Men kunskapen om kvinnors mänskliga rättigheter är hjärtmuskeln i verksamheten. Det är där allt börjar. Det är där slagna, hotade och utkastade kvinnor kan börja resa sig.

16 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari www.missionskyrkan.se Pg 90 08 24-4

17 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Baza var 15 år när han sökte till den nystartade fotbollsskolan i stadsdelen Mfilo i Brazzaville. Idag är han 22 och ledare. – Fotbollsskolan har bidragit till att det nu är lättare för oss kongoleser att umgås efter kriget, säger Baza.

18 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Fotbollsskolan som Missionskyrkan och Gothia Cup driver i Brazzaville, handlar inte bara om fotboll, vilket Baza är noga med att poängtera. – Jag har ett bra liv, vilket också mina föräldrar är glada för. Detta beror till stor del på mitt engagemang i Gothia. Här har jag en uppgift och många vänner.

19 Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari. www.missionskyrkan.se Baza tackar fotbollsskolan och de som stöder den, för mycket av det som ger honom glädje i livet. Och han vill gärna framhålla skolans betydelse i fredsprocessen efter krigen på 90-talet. – Tidigare kunde vi inte umgås med de andra folkgrupperna. Men Gothia har haft en stor betydelse för att vi ska bli vänner igen.


Ladda ner ppt "Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari www.missionskyrkan.se Pg 90 08 24-4."

Liknande presentationer


Google-annonser