Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Zhoukou i Kina är vår vänförsamling sedan 2009. Beijing Zhoukou Zhoukou är huvudorten i ett område med 12 miljoner innevånare. 500.000 kristna i 1200.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Zhoukou i Kina är vår vänförsamling sedan 2009. Beijing Zhoukou Zhoukou är huvudorten i ett område med 12 miljoner innevånare. 500.000 kristna i 1200."— Presentationens avskrift:

1 Zhoukou i Kina är vår vänförsamling sedan 2009

2 Beijing Zhoukou Zhoukou är huvudorten i ett område med 12 miljoner innevånare. 500.000 kristna i 1200 större och mindre kyrkor leds av 6 pastorer och 4000 som gått bibelskola.

3 Pastor Ma Mr Wu Vi samarbetar med kyrkan i Zhoukou. Det började med ett projekt för familjer drabbade av hiv/aids. Mr Wu är ledaren för de sociala projekten. Pastor Ma är kyrkans ledare i Zhoukou med omnejd.

4 Besök i en ”aidsby’’ utanför Zhoukou

5 Den kvinnliga läkaren Li berättar om aidsprojektet: Kunskap om sjukdomen, hembesök, medicinering, stöd till anhöriga. mm

6 Kvinnan i blått berättar att hon smittades med hiv, när hon sålde blod för att kunna försörja familjen.

7 En 13-årig pojke har förlorat sina föräldrar i aids. Han bor hos sin mormor och morfar. Själv har han hiv, men får bromsmediciner – han vill bli polis …

8

9 Rektorn, pastor Jiao, berättar om kyrkans utbildningsplan för att få ledare till alla församlingarna:

10 Bibelskolan i Zhoukou presenterar sin undervisning Två-års teologisk kurs •Biblisk undervisning “Att tjäna livet” •"Introduktion till Nya Testamentet," "Introduktion till Gamla Testamentet," “Första Mosebok", “Den judiska nationens historia," “Andra Mosebok," “Tredje Mosebok“, “Kristi liv," "Josua", “Domarboken" •Teknisk och praktisk kurs: “Att tjäna folket” •Datakunskap, Grundläggande kunskap i musikterori, Kunskap i svetsning och skrivande, Plantering av popplar (Sedan följer ytterligare tre terminer med liknande upplägg) Mål som ska uppnås: Ska kunna predika, ha vilja att tjäna, leda jordbruk, kunna använda dator, kunna tala om teologi och vetenskap och hjälpa församlingsarbetare att förbättra sin levnadsstandard.

11

12 ”Vi lär oss mycket om själavård genom små grupper, det har givit oss stor inspiration. ”

13 ”Vi är så vana med bibeln att vi omedvetet talar om den i stället för att lyssna till en person i nöd”

14 Efter ett arbetspass om betydelsen av att lyssna säger någon: ”Lyssnandet är som en bro mellan hjärtan”

15 Ett motto för vår vänförsamling står på en vägg i samlingssalen

16


Ladda ner ppt "Zhoukou i Kina är vår vänförsamling sedan 2009. Beijing Zhoukou Zhoukou är huvudorten i ett område med 12 miljoner innevånare. 500.000 kristna i 1200."

Liknande presentationer


Google-annonser