Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Anne Frank Historia.
När Ella fick plaströr i öronen
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Vad skulle ha hänt om dom tre vise männen varit kvinnor?
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Svenska som andraspråk
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma
Pronomen.
Relativa pronomen & adverb
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år. En Sommarsöndag •Den här helgen är jag på Strandbo. I går berättade de vuxna att vi ska åka till stranden.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Jenny Nyström.
Samtalet På Arbetsplatsen.
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Chefen tittar förtvivlad på sin klocka och upptäcker att hans underordnad inte kommer att komma i tid för att hålla ett mycket viktigt seminarium på en.
”Att läsa mellan raderna”
Barnens sagor.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Varje dag försvinner flera personer…
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Luncha och lär! hjälpverb.
Arbetslös.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Lär av detta ……. VARNING FARA Kör försiktigt !.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Det var en gong två barn de ena barnet hete Molly och det andra barnet hete Sofia.
Huvudsatser och bisatser
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Marcus berättar lite om sig själv
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Rut - den belönande troheten Rut av Moabitisk härkomst.Rut av Moabitisk härkomst. Änka efter Machlon sin Israelitiska make som flyttade till Moab med sina.
Mening eller fråga TRYCK F5.
De eller dem, det är frågan?
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Den magiska dörren.
Det va en gång en katt och hund del 1
Den magiska dörren.
Tage Tage William Etul föddes som äldsta barn till Elof Mauritz Olsson och hans hustru Hilda Christina f. Andersdotter i detta hus i Södra Stensjö.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Här är en pojke. Han heter Erik. Erik tycker att spela brandboll. Han tycker brandboll är med de sport bra.
Det var en gong 2 barn som hete Alexandra och Tilda.
Presentationens avskrift:

Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes

Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.

Efter en stund kom en tjock man som ville ha 2 kolor.

- Ja, sa Kajsa. Han fick sina 2 kolor och gick stolt därifrån. Sedan kom en familj med 2 barn som ville leka med Kajsa. - Nej, sa Kajsa. Jag säljer kolor. Sedan kom den tjocka mannen tillbaka och sa att han heter Hildur. Då sa Kajsa: - Okej.

- Ja, sa Hildur, jag vill ha 2 kolor till. Efter en stund kom mormor och sa att Kajsa skulle gå hem. För nu var alla kolor slutsålda. Därför var Kajsa tvungen att sluta sälja kolor och gå hem med mormor. Hon plockade ihop och så gick dom därifrån. På vägen hem ser Kajsa en jättefin leksaksbil.

- Kajsa tyckte att den var jättefin. Hon skulle gärna vilja köpa den. Hon står stilla och drömmer om att ha den i sitt rum.

- Den skulle kunna stå framme dygnet runt. - Hallå! Kom nu! ropar mormor till henne. Kajsa sliter sig från skyltfönstret och följer med mormor hem. När de kommer hem leker Kajsa med en annan leksak. Då sa mormor: - Vi ska åka till Hornbäck i Danmark. De går till färjan och åker Stena Line som ska ta dem till Danmark. I Hornbäck träffar de en man som säger - Haelåe! Vad kom ni iferån?

- Kajsa och mormor förstår inte honom och går därifrån. När de fått sitt hotellrum i Hornbäck ramlar mormor på ett trappsteg. Då kommer personalen och ringer efter ambulans. Kajsa är ledsen men tycker att det är coolt att mormor får åka dansk ambulans. Kajsa fick sitta där fram i ambulansen och sätta på musik. Kajsa tyckte inte att det var bra musik i ambulansen.

När de kom till sjukhuset röntgade de mormor. Kajsa fick sätta på sig förkläde för att inte få en sjukdom. När bilderna kom fram visade det sig att mormor hade brutit benet. Då blev Kajsa orolig. Skulle de behöva åka hem från Danmark nu? - Nej, sa mormor, vi stannar här i en vecka till. Nu hade det gått en vecka. När de kom hem hade mormor beställt den fina leksaksbilen. Kajsa blev överlycklig när hon fick leka med den nya leksaksbilen.