HÖSTAKTIVITETER -15/16.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Advertisements

4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Företagsskolan nIbland genomgår vårt företag förändringar. 3 lektioner nHär följer 3 lektioner som hjälper dig att överleva.
Speldosan.
Elsa Beskow.
När Ella fick plaströr i öronen
Äventyr i sjumilaskogen
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Sumererna i södra Mesopotamien
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Sorteringslek i skogen
SAGOHATTEN SAGOHATTEN.
Att tänka på inför redovisningen
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
En dag på Skogsgrinden…
Amerikanska revolutionen
Hans och Greta.
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss Som var barn på 50-talet, 60-talet och 70-talet inte ha överlevt.
KROKODILEN STORYLINE HT-08
Skagen 2004 Torsdag morgon kl.08:15 lastades bilar med både spelare och material och resan till Danmark och Skagen kunde börja. Fint väder och lugnt.
GPS- sändare till barn!.
Den globala & trygga företagsskolan n Ibland genomgår vårt företag förändringar n Här följer 3 lektioner som hjälper dig att överleva…
Välkommen till Sverige!
Människans äldsta historia
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
STATARNA På 1800-talet i Sverige jobbade människorna med jordbruk. För att mäniskorna kunde hitta jobb måste de var gifta. De jobbade mycket men de fick.
Projekt pinnar.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde.
Det var en gång en igelkott.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
Ekolle hösten 2013 TEMA: Vatten
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Riktad skrivning Vad är Mesopotamien?
Kemins historia.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
”Kompisar för evigt!” Författare: Greta, Elin, Daniella, Elizabete, Nora, Edwin, Vilius, Arda, Ismail och Liam.
ATT ÖVERLEVA VINTERN Små däggdjur som exempelvis möss, sorkar och lämlar lever under vinter i små gångar under snön. Detta för att skydda sig mor kylan.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
hösten Text i slutet av september är det höstdagjämning.
Det var en gong 2 barn som hete Alexandra och Tilda.
Presentation om hösten
Experiment med vatten Densitet.
SKOGEN.
Naturlandskap blir kulturlandskap
GJORD AV: Erik Hassléus
NATUREN PÅ VINTERN Hur gör djuren för att klara vintern?
Ekosystem och näringskedjor
Bellas besök på Casa Montessori i Partille
Veckans fördjupning handlar om något som vi kan hitta i skogen
Naturlandskap blir kulturlandskap
Presentationens avskrift:

HÖSTAKTIVITETER -15/16

LÖVTRYCK Vi började med att intervjua barnen vad de hade för tankar om hösten och hur man kan se och känna att det börjar bli höst. Vi gick sedan ut på en skogpromenad och titta in naturen. Vi såg att löven hade ändrat färg och börjat ramla. Barnen fick plocka sina egna löv, som skulle användas till lövtryck. Självklart fick tid till lek både i parken o skogen.

TRÄD När vi var i skogen, så undrade barnen, varför löven får andra färger och varför de ramlar till marken? Många bra kommentarer kom fram i en gemensam dialog. För att det behöver bli mer jord Maskarna behöver mat För att det ska vara fint på marken Trädet behöver vila Igelkotten måste ha mat Barnen fick sedan rita ett träd med pensel och fingertopparna. Sedan gick vi ut och lekte i löven

Igelkotten Ett av barnen frågade under en lunch, om igelkotten kunde höra. Vi hittade böcker och sökte fakta på nätet. Barnen fick sedan hjälpas åt att skriva ner den fakta som vi de ville ha. Vi gjorde sedan var sin igelkott av terracottalera och solrosfrön. Barnen samlade löv, så gjorde vi en lite igelkottutställning. Sep-15