BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER. dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
”Jag är vinden som blåser”
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
”Nya resurser” Fil 4:1-9.
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
GRUNDADES AV BUDDHA CA 500 f. KR
Välkommen till bön för Sverige Nationaldagen 6 juni.
Välkommen till Ungdomssamling!
Aktör / Struktur.
Välkommen Barnet i rättsprocessen Brottsmål & Vårdnadsmål
Att skriva en argumenterande text
Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari Pg
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Nationella strokekampanjen Ett initativ från Sveriges landsting och regioner Norrbottens Läns Landsting.
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Judendomen.
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Välkommen till BÖN FÖR SVERIGE 6 juni
Be f ö r Politiker ”Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla som har makt”
Klok filosofi … ?.
Varför tror människor.
Den Glada Internationella Vänskapsveckan.
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
Klok filosofi.
Unicef. 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats.
Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare
Demokrati och hur Sverige styrs
Ta ställning och handla!
Andligt ”DNA”.
Hjälp till föräldralösa barn och deras familjer i södra Afrika
Barnkonventionen Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen.
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är bra för oss,
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Den Glada Internationella Vänskapsveckan!
Den Glada Internationella Vänskapsveckan!
Mission → Uppdrag Diakoni → Tjänande Kyrkan i världen – varför internationell mission och diakoni?
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Vem är Han? Vad vill Han? Vad kan Han? Frälsning, Andens verk?
Värdemigrationsprocesser i teorin – en resa i tid och rum Av Lise-Lotte Gustafsson & Olof Franck 1 december 2008 Sverige i Europa, Europa i världen Interkulturell.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Att Vittna Chapter 4. Att Vittna om Messias och Guds Nya Ord/Förbund med Människan, är den mest Heliga Aktivitet. Jmfr. Bibelns Apostlagärningar. En absolut.
1 Barnkonventionen - en introduktion Fisksätra
Dina rättigheter Du har rättigheter som ung i Sverige!
Välkommen till BÖN FÖR SVERIGE 6 juni Krön. 7:14.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Del 1 – mellanösterns bokreligioner
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Islam Den sista av de tre systerreligionerna. Detta är alltså den yngsta av de tre religionerna.
+ Tillsammans för världens barn – vi gör skillnad och så här används pengarna Elisabeth Dahlin, ordförande.
Barn som växer upp i familjer med våld
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER I HISTORIEN. ORIENTALISKA RÖTTER f kr Mesopotamien (runt Eufrat och Tigris ”Om en bra åsna föds åt någon av kungens undersåtar.
1 Att upptäcka våld mot barn - om rutinfrågor inom elevhälsan Karin Blomgren Tematisk rådgivare/Sakkunnig Rädda barnen.
UTJÄMNINGEN 2013 Kvinnors ekonomiska rättigheter i Sydostasien.
Religionskunskap Att undersöka tro.
Bön för Syrien Söndagen den 22 november 2015.
Integritet läroplansanalys.
Hållbar utveckling.
Presentationens avskrift:

BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER

dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri

Frälsningsarméns arbete mot människohandel Frälsningsarmén, som finns i 127 länder, är engagerade för att erbjuda utsatta en trygg och fredad zon. Allt stöd vi ger syftar till att återupprätta människors frihet och värdighet så att varje människa själv skall kunna äga och ansvara för sina egna livsvillkor. Vi arbetar:  FÖREBYGGANDE genom att skapa medvetenhet och reagera kraftfullt för att människohandel i alla dess former ska upphöra under vår livstid  PRAKTISKT genom att ge direkt stöd, boende och rehabilitering till utsatta och deras familjer för att få deras rättigheter tillgodosedda  ÅTERINTEGRERANDE tillsammans med myndigheter och andra organisationer på lokal, nationell och internationell nivå för att i hemlandet eller på annan plats börja om livet på nytt.

INBLICK ifrån frälsningsarméns arbete i Sverige I Mellansverige har Frälsningsarmén sedan många år ett boende för kvinnor. Dit kommer de oftast akut genom socialtjänsten efter att ha varit utsatta för människohandel, våld i hemmet eller hedersrelaterade hot. Ofta finns barn med i bilden. Sedan ett år har detta kompletterats med en uppföljande rehabiliterande verksamhet. Arbetet utgår ifrån boende i lägenheter på ett par orter med plats för 5-6 kvinnor. Medarbetarna möter kvinnorna individuellt till samtal, till att stötta när en ny vardag med vänner och arbete skall byggas upp samt med att ta kontakt med myndigheter och liknande. Det här arbetet, den här tjänsten för medmänniskor har helt och hållet sitt ursprung i lokalt engagerade medlemmar och frälsningssoldater.

UTBLICK ifrån frälsningsarméns arbete i sydafrika Projektets fokus FÖREBYGGA, SKYDDA och PÅVERKA Information, utbildning och kampanjer på bland annat skolor, universitet, flygplatser och gränskontroller. Major Lenahs ord ” Ingen har rätt att ta ifrån dig ditt värde. Vi vill stärka människor som drabbas och få dem att inse att även när de är som svagast så finns en inre styrka som bär. Trots all ondska och orättvisa som omger oss, så ger tron oss ett hopp för en ny verklighet. Att arbeta för en sådan verklighet är vårt kall. ”

VI HÅLLER INTE TYST

SPRID KAMPANJEN #vihållerintetyst #wewillnotbesilent

Sprid din egna bild #vihållerintetyst #wewillnotbesilent

Hjälp oss att Be för De som utsätts  Be för att de ska få känna och finna stöd  Be för helande för dem som utsätts för olika former av övergrepp  Be för deras mod att våga bli räddade och finna nya förtroenden  Be om upprättelse och nytt hopp att Gud skall omvända deras mörker till ljus Förövare och profitörer  Be för att rättvisa skall skipas  Be för att förövare som köper och utnyttjar människor skall bryta sina beteenden  Be om en förändring i samhället så att de som tjänar pengar på människohandeln skall stoppas Frälsningsarméns arbete  Be för att vi ska ge rätt omsorg och skydd  Be för vishet i vårt sätt att hjälpa  Be för att sanning och upprättelse skall segra  Be för att människor, platser och pengar skall finnas där de behövs

BÖN Gud vår skapare, Du har skapat var och en av oss till din avbild, och du älskar oss alla lika mycket. Vi ber för alla de människor som fallit offer för andra människors girighet. Alla de män, kvinnor och barn som inte längre är fria att göra vad de vill med sina liv utan lever under förtryck och i fångenskap. Vi ber att de ska bli fria och upprättade, både ifrån fångenskap men också från fattigdom och förtryck. Vi ber för de människor som utnyttjar andra så skoningslöst utan en tanke på vilken skada de gör. Vi ber att deras ögon ska öppnas och att de ska inse hur grymt de behandlar sina medmänniskor. Vi ber om en total omvändelse för dessa personer. Vi ber för makthavare, politiker, lagstiftare och aktivister som arbetar för att hjälpa utsatta människors situation i världen. Ge dem styrka att arbeta vidare trots motsättningar som de möter. Vi ber om frimodighet att stå upp i kampen mot människohandel och fattigdom. Gud tack att du hör varje liten bön som viskas till dig och du ser varje liten människa. Amen

Söndagens kollekt kan gå till Vår kapacitet att ge praktiskt stöd och hjälp Ett bidrag till en säng på ett skyddat boende Ett stödsamtal Hjälp för utsatta att återvända hem Uppsättning kläder Utflykt med utsatta och deras barn SWISHA TRAFFICKING till och ge valfritt belopp SMSa TRAFFICKING till för att ge 50 kr Sätt in en gåva på pg och ange TRAFFICKING

UPPDRAGET att återupprätta människors frihet och värdighet

För mer information: