Tips - vad ska du tänka på när du svarar på läsfrågorna?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Advertisements

Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3 – Svenska
E C A Du ska kunna läsa boken Ondskan med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt, välja och använda lässtrategi. Du ska kunna göra en enkel.
Att svara på tentafrågan - Strategier Språkhandledningen på IT-fakulteten.
Att träna Läsförståelse
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
BETYG I ÅRSKURS 6.
DITT BOENDE.
Informationssökning & Källkritik
Tolka ett föremåls kulturella och estetiska uttryck
Om du vill att dina barn ska bli kloka, läs sagor för dem Om du vill att dina barn ska bli kloka, läs sagor för dem. Om du vill att de ska bli.
ATT VARA EN DUKTIG LÄSARE
Bedömningskriterier för åk 6
Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor
Eller formativt lärande…
Ett arbetsområde om poesi
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Föräldramöte Klass 3A Ht -14.
Introduktion till Sagornas Värld. V38-41
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Läsa Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosalitteratur med (…) flyt genom att (…) välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag. Genom.
Vad tycker du om att läsa?
Hur gör du för att förstå en text?
En bild ljuger mer än tusen ord
Musikhistoria åk 8 Betygskriterier.
Vem är du?.
Lässtrategier Att använda lässtrategier innebär att få mentala verktyg för att förstå en text. Lässtrategier är riktade handlingar som utförs medvetet.
Spågumman Spågumman kollar på bilder, bildtexter, baksidan av en bok, rubriker och vad det är för typ av text. Hon kan på så vis få en bra uppfattning.
Religionskunskap 1, 50 p. Religionskunskap 1, 50 p.
Del 4 Anteckna och planera
Mönster och uttryck.
Lärande samtal Utse en gruppledare som leder samtalet och håller tiden
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Vo12 Projekt på APL: Lagar och bestämmelser
Betygskriterier Idrott & Hälsa
Essäprov = uppsats.
Betyg årskurs 6.
Genom undervisningen i svenska ska eleverna utveckla sin förmåga att formulera sig och kommunicera i tal och skrift, anpassa språket efter olika syften,
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
Hållbar utveckling - förmåga 1 i biologi.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Exempel på skriftligt omdöme
Strategier för läsförståelse
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Nationer, ideologier och folkmord genom
Fritt Broderi.
Kunskaps mål Centralla innehåll Väggen att upp nå målen Bedömning betygsättning Utvärdering Vad är undervisning?
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Åk 4 LPP. LÄSFÖRSTÅELSESTRATEGIER Vi ska lära oss hur vi använder läsförståelsestrategier för att bli bättre läsare och få mer glädje av de texter vi.
Orebro.se Välkommen till Lärardagen 10 augusti 2016 Skolverkets bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling i svenska åk 1-3.
Hur kan eleverna få stöd för att utveckla sin läskompetens.
4 processer att behärska:
Reklam Vem får synas och hur?.
Djuren möter ungdomskulturen
Konsten att läsa skönlitteratur
Att skriva en resonerande text
Nationella proven i svenska
Förvaring Du kommer att få skapa en egen produkt med hjälp av de tekniker och material du provat på de senaste veckorna!
Svenska – skriva berättelser
TVÅ STJÄRNOR OCH EN ÖNSKAN
Djuren möter ungdomskulturen
Hållbar utveckling.
Argumenterande text.
Vad tycker du om boken Stjärnlösa nätter?
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Föräldramöte Sjöstadsskolan År 6 Anna och Sofia hälsar välkommen
Inför NP Svenska Våren 2019.
Presentationens avskrift:

Tips - vad ska du tänka på när du svarar på läsfrågorna?

Sammanfatta ❖ Läs igenom frågan noga. Vad efter frågas? ❖ Välj ut det viktigaste som är relavant till frågan som ställs. Genom att göra enkla sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven grundläggande läsförståelse. Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med relativt god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven god läsförståelse. Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven mycket god läsförståelse.

Reflektera ❖ Använd dig av din sammanfattning ❖ Koppla ihop det med egna erfarenheter samt egna tankar. ❖ Glöm ej att koppla till omvärlden och livsfrågor. ❖ Vad finns det för budskap? Allt står inte, måste läsa mellan raderna. Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk. Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk. Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.