Samordna rehabiliteringen – Brukarcoach/IPS Bakgrund SoL, HSL Överenskommelser/avtal Riktlinjer Förordningar Samordna rehabiliteringen 2011 Supported employment.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen att höra av dig till Petra Lindström, Arbetet sker i samverkan mellan: Söderhamns kommun, Arbetsförmedlingen.
Advertisements

Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.

Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
Rose-Marie Gudmundsson 48 ÅR
Spelregelsprocessen och samarbetet med civilsamhället
Olika villkor Socialstyrelsens rapport 2010
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Missbruksutredningens förslag
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Träff med fritidsgårdar i Örebro län
Nationell spridningskonferens Karlstad Barns rätt på rätt sätt – folkrätt i praktiken Var med och stärk barnets rättigheter!
G A S Tillgången till och utformningen av den gymnasiala utbildningen är en strategisk fråga som har betydelse för både tillväxtfrågor.
Länets kommuner i samverkan
Barn och Unga i Halland Presentation Särskild inriktning BOU-satsningen Systematisk uppföljning utifrån BBIC och systematiserad kunskap om.
En vård värd samverkan Femtio år av insikt.
Om regional demensöverenskommelse
Hur kan en plan för ett arbetsområde/tema se ut?
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
VÄXA – en förstudie.
Försäkringskassans roll i samverkan
Uppföljning av det lokala BUS- arbetet 2014 Den lokala strukturen för samverkan kring barn i behov av särskilt stöd Länets gemensamma SIP, Samordnad individuell.
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
Västra Götaland.
Upphandling med social hänsyn Processamordning – strategisk destinationsutveckling Utveckling Nordost.
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
Arbetsmarknadspolitiska insatser
One-stop shops i Europa Samordningen av sociala och arbetsmarknadspolitiska åtgärder Renate Minas, Docent, forskare, Institutet.
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
NSPHiG Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg.
Ambition och ansvar SOU 2006:100
Socialdepartementet Regeringens satsning på de mest sjuka äldre.
Janet Wohlfarth Mia Gustavsson Jacqueline Karvik
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
Regional Överenskommelse 4/ De sex principerna i den nationella Överenskommelsen Självständighet och oberoende Dialog Kvalitet Långsiktighet Öppenhet.
SKAPANDE SKOLA – KULTURSATSNING I ÅRSKURS 4–9 Syfte: Att långsiktigt integrera kulturen i skolan Tre insatser: Inköp av kultur Eget skapande Samverkan.
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Psykiatrisk vård och omsorg med kunskap och värdigt bemötande Prio-projektet.
Dokumentation från höstkonferensen på Clarion Sign, Stockholm, den oktober 2012 Tema Kommunen som motor i samhällsutvecklingen med medverkan av Roland.
1.
Samverkan – stöd och utmaning Trollhättan Susanne Rolfner Suvanto - SKL.
Lokala miljömål och nationellt stöd Kerstin Blom Bokliden, Sveriges Kommuner och Landsting Nobelmötet 2013.
Samverkan mellan vårdgivare 24 mars 2011 Maj Rom.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Liv & Hälsa ung Ojämlikhet i hälsan Källa: - ”På väg mot Sveriges Friskaste län år med Liv & Hälsa ung. Hur mår niondeklassare i Sörmland?” -
Finansiell samordning
Hearing om vård och omsorg om äldre. Utvecklingsområden gällande omsorg om äldre ur ett MAS perspektiv.
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
Information om VästBus/SIP till nyanställda. Skaraborgs Sjukhus Aktivitetsplan Genomförandeplan Vårdplan Handlingsprogram MVC & BVC HABILITERINGEN BUP.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 Överenskommelse mellan staten och SKL.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Barn- och ungasatsningen
Tisdag – “Nya” aspekter som dyker upp med anledning av Agendan.
KPR april 2018.
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Bakgrund Överenskommelsen Aktuellt just nu
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Ekonomirapporten maj 2019 Anders Knape, ordförande Annika Wallenskog, chefsekonom Välkomna Anders. Hej och välkomna till presentation av vårens Ekonomirapport.
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Göteborgsregionens kompetensråd
Agenda 2030 i ett kommunalt perspektiv
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Samordna rehabiliteringen – Brukarcoach/IPS Bakgrund SoL, HSL Överenskommelser/avtal Riktlinjer Förordningar Samordna rehabiliteringen 2011 Supported employment - IPS

Dagsläge – OECD-rapporten Den psykiska ohälsan svarar för 60 procent av alla nya ansökningar om aktivitetsersättning och har blivit den vanligaste orsaken till att personer i arbetsför ålder i Sverige står utanför arbetsmarknaden. Med en ungdomsarbetslöshet på över 20 procent är det viktigt att arbeta med utsatta ungdomar för att bryta den onda cirkel som en svag förankring på arbetsmarknaden och dålig psykisk hälsa innebär, säger OECD. OECD uppskattar bara de rent ekonomiska kostnaderna för detta till över 70 miljarder kronor om året i förlorade arbetsinsatser och utgifter för vård och omsorg.

Plattform för lokalt utvecklingsarbete

SAMORDNA REHABILITERINGEN 2013 Lokal arena, Göteborg… En avgörande faktor för att skapa en samordnad rehabilitering är att det finns lokala arenor där kommun, landsting, Arbetsförmedling och Försäkringskassa tillsammans kan diskutera aktuella målgrupper och deras behov av arbetsinriktad rehabilitering. Sådana arenor behöver finnas på olika nivåer och med olika yrkesgrupper. Det är vidare avgörande att politiker och chefstjänstemän hos de olika huvudmännen ställer sig bakom arbetet och ser värdet av att utveckla samverkan. Av stor betydelse är att fokusera på de möjligheter som finns snarare än svårigheterna. Det behövs också särskilt utsedda personer som är ansvariga för en integrerad rehabiliteringsprocess. Framförallt behöver det finnas en långsiktighet i samarbetet som är oberoende av personalförändringar och politiska majoriteter. Det är speciellt viktigt att någon av aktörerna tar huvudansvaret för den nödvändiga samverkan även om de inte har det formella ansvaret för alla i målgruppen. 28 Maj lokal arbetskonferens ”Samordna rehabiliteringen och psykiskt hållbar arbetsplats”!

Samordna rehabiliteringen ”På lokal/regional nivå finns ett antal nätverk för brukar- och närståendeorganisationer som är eller kan bli viktiga samarbetspartner i arbetet med att utveckla en samordnad och arbetsinriktad rehabilitering.” (sid 48)

Vi skapar förtroende Genom bekräftelse och igenkänning byggd på egen erfarenhet

Vi motiverar För att våga försöka behövs en god självkänsla Med egen erfarenhet kan vi visa nya vägar som vi valde att ta För att tro behövs framgångar upplevas stora som små

Uppmuntrar till utmaning Att ta eget ansvar och våga pröva! Vad kan jag göra och vad kan jag förvänta mig av andra?