Historia Behov Beteende

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Judendomens historia – första delen av filmen.
Advertisements

Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Din vänskap är en värdefull skatt....
Religion i Mesopotamien
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
• Frågeledaren är den som vet svaren. De finns under en länk på sidan i kalendern. • Ni behöver antingen en 12-tärning eller två vanliga tärningar. • Slå.
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Varje år svämmade floden Nilen över och dränkte stora landområden.
Mellankrigstiden.
Christofer Columbus
EMIGRATION – SVERIGE TILL AMERIKA – 1800-TALET
Djur Vilket djur ska bort?
Nu har våren kommit till Pollux
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Katolska kyrkan Läs sidorna
Levnadsvillkor och resursfördelning
Bronsåldern f.kr – 500 f.kr.
Judendomen.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Hur fick giraffen sin långa hals?
Det var en gång en igelkott.
-inte störst, men först…
Judendomen.
Historien om Grekland.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Den äldsta tiden i människans Historia f. Kr f. Kr
Repetition Östersjön.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
En kort historieöverblick
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Kemins grunder 1 Kemi förr och nu.
Frihetstiden
Hinduismen Hinduismen är en stor religion, speciellt i Indien, det finns ungefär 900milljoner utövare i hela världen.   Dom människorna kallas Hinduer,
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Nationellt prov i svenska 2015 Att förbereda sig i tanken
ATT ÖVERLEVA VINTERN Små däggdjur som exempelvis möss, sorkar och lämlar lever under vinter i små gångar under snön. Detta för att skydda sig mor kylan.
Bronsåldern f.kr – 500 f.kr Diana Rasmussen, Malmö Högskola,
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Välkomna till Rovdjursskolan! Ni ska snart gå vår Rovdjursskola. Då ska ni få veta massor om de stora rovdjuren.
Birgitta Birgersdotter föddes ca 1303 i Finsta. Hon kom att kallas
Vårt vanligaste sällskapsdjur
”Havremaskinen”… … en av människan bästa hjälpare.
Utrotningshotade djur
Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2.
-att förstå bildspråk liknelser, metaforer, idiom och ordspråk
PESTEN.
Vargen.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Djurquiz Start. Vad är det här för djur? giraffelefantmonster.
KEMINS HISTORIA OCH ARBETSSÄTT
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Koalorna utrotades nästan i början av 1900 talet, den jagades mest för päls. En koala väger till ungefär 5-12kg.En koala blir oftast cm när den är.
Veckans fördjupning handlar om ett djur. Vad är det för djur som har på sig detta i Shrek-filmerna? Lös rebusen och klura.
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Frihetstiden
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Utkik Historia: s , Frihetstiden
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Vaccin / Edward Jenner.
1. Syskonkluring Min lillebror som är fyra år är bara hälften så gammal som jag, och min storasyster är dubbelt så gammal som jag, sa Stina. Hur gammal.
Veckans fördjupning handlar om ett populärt djur. Vet du vilket det är
Fest och Glädje.
Presentationens avskrift:

Historia Behov Beteende Katter Historia Behov Beteende

Var börjar kattens historia? De första tama katterna förekom i Egypten för 3500 år sedan och användes då för att hålla råttor och möss borta. Man började så småningom betrakta katten som ett heligt djur och den som dödade en katt fick ett strängt straff. När en katt dog fick ägarna sorg och man balsamerade katten och förde den till kattguden Basts tempel. Tamkattens närmaste släkting är leoparden.

Sällskapsdjur? I medeltidens Europa sågs katten nästan enbart som ett nyttodjur, mycket få hade det till sällskap. Påven välsignade kattjakt, och efter många års förföljelse blev katten nästan utrotad.

Vad äter katten? Om katten lever vilt behöver den 15 st. småmöss om dagen. Som tamdjur vill den ha flera små måltider varje dag, maten ska vara färsk.

Som hund och katt? Katter och hundar kan bli bästa vänner, det är bra om de lär känna varandra som kattunge eller hundvalp.

Jaga! Leka! sova! Katten vill leka med sin ägare, de har en väl utvecklad jaktinstinkt. Efter att katten har lekt är det dags att sova. Katten sover ungefär 12 timmar varje dygn.

Sköt om din katt Borsta kattens päls regelbundet Rengör kattoaletten varje dag Vaccinera katten varje år Ge katten mycket kärlek

Tjejringens zig zag Kattmamman Flora med sina ungar, en av dem är Maddox som nu är fyra år. Rasen är Helig Birma.

Amea´s Bugatti Kattmamma Belle med sina ungar. En av dessa är Zera som idag är fyra år. Zera är en katt av rasen somali.