Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fest och Glädje.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fest och Glädje."— Presentationens avskrift:

1 Fest och Glädje

2 Hur folk jobbade under Medeltiden
Under Medeltiden så jobbade man ungefär 12 till 15 timmar om dagen fast de hade många fler helg (röda) dagar eftersom katolska kyrkan firade många helgondagar då man besökte kyrkan och hade fest. En av de viktigaste ledighetsdagarna var Valborgsmässoafton som firades i kyrkan. Valborgsmässoafton firades stort av bönderna och de tände stora brasor och gjorde oljud genom att blåsa i horn för att skrämma bort vargar och rovdjur.

3 Helgdagar På midsommardagen firade man Johannes Döparen.
Många flickor trodde om man sov med sju olika sorters blommor under sin kudde under midsommarnatten så skulle man hitta sin livs kärlek. Den 29 september så firar vi Mickelsmäss för ärkeängeln Mikael. Denna dag separerade sommar och vinter. Vid Mickelsmäss var skörden klar och tjänstefolket fick några dagar ledigt för att göra ett marknadsbesök.

4 Julfirandet Inför julfirande så förberedde man sig i god tid. Man brukade träffa Släkt och vänner för att festa och äta god mat. Varje år den 25e december samlades man tidigt i kyrkan för att fira Jesus födelse med julotta. Man strödde också halm på golvet i hopp om att få bra skörd, det var även för att visa sin gästfrihet till avlidna släktingar som man trodde under julnatten skulle komma på besök.

5 Gjord av Abdi, Arash, Ludvig och Milad
Slut Gjord av Abdi, Arash, Ludvig och Milad


Ladda ner ppt "Fest och Glädje."

Liknande presentationer


Google-annonser