Yoghurtförpackning!.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Äventyr i sjumilaskogen
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Hur kan jag vara viss om min tro?
Sagan om Piffy.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Tipspromenad Vårdhygien
Amerikanska revolutionen
„Gå till H&M och köp ett par byxor"
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Hans och Greta.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Patientenkät sommaren -13
Bilens Historia av: Johan, Erik och Max
GPS- sändare till barn!.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Traktorer då och nu.
Affärsmässigt drivna IT-satsningar i småföretag - en potential för fler nya jobb T Stockholms Handelskammare Microsoft Synovate Temo: David Ahlin.
Nu har våren kommit till Pollux
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Tema: Uppfinning Av Thomas Mesumbe.
ÄR DET BÄTTRE ATT VARA SINGEL ELLER VARA GIFT?
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Jenny Nyström.
Människans äldsta historia
Samtalet På Arbetsplatsen.
Miljarder möjligheter på en plats!
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Arbetsområden Direktrådgivning Förebyggande arbete mot skolor, butiker, föreningar med mera Marknadskontroller, i egen regi eller på uppdrag av Konsumentverket.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
Det industriella genombrottet
Syftet med en personlig handlingsplan
Kafka hos familjeterapeuten Diskussionsövning. Förberedelser Ni ska bli fyra grupper. – Gregor – Mamma – Pappa – Syster.
Varje dag försvinner flera personer…
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
Unga i Piteå granskar måltider
Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna.
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Arbetslös.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Den äldsta tiden i människans Historia f. Kr f. Kr
Demokrati och hur Sverige styrs
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Workshop inför Projektet
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Procent.
 Välkomna!   Vad har hänt sen sist?  Genomgång av nya funktioner  Statistik  Genomförandeplaner  Vilken metodik hade vi för att ta oss hit? 
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Alfred NOBEL.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Dalatrafik-KR Trafik AB Trafikslag: Buss Sträcka: Mora - Gällivare.
Från ord till handling.. Varför entreprenörskap? Rustas för framtiden. Entreprenöriellt lärande. Inga givna svar, skapar kontaktnät. ”Tasigförsamhet”.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Elev loggbok.
Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt? Ludwig Stendahl Affärsutvecklare / Marknadsansvarig Norrland på EY.
GJORD AV: Erik Hassléus
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Presentationens avskrift:

Yoghurtförpackning!

Hur dagens förpackningar ser ut! Tetrapack Material Design

Hur våra förpackningar ser ut! Våra Förbättringar Vår design Våra Material Framtidsplaner (pris, utveckling o.s.v)

Blogg exempel Vad har ni gjort? Vi jobbade självständigt inom våra områden. Vi tog reda på fakta och information inom våra områden som vi sedan kunde dela med gruppen genom att ha en träff för att dela informationen. Med våra förnyade kunskaper kunde vi skapa många idéer som vi diskuterade i gruppen med hjälp utav post-it lappar, vi kom fram till en idé som alla tyckte var bra och som vi var överens om. Då kunde vi utveckla våran förpackning för att göra den så bra för de olika områdena som möjligt. för att vi skulle kunna jobba framåt var vi tvungna att veta vad dem andra i gruppen hade arbetat med, t. ex jag: Erik tog reda på vad Fredric fått för information t. ex att en yoghurt förpackning består utav papper, aluminium och plastfolie. Blogg exempel

Statistik Vi säger att en förpackning innehåller ca 1 liter yoghurt i volym. Man får ut ca 90% yoghurt ur förpackningen, vilket är 300ml till spillo, och om yoghurten kostar 25kr vilket betyder att 7,5 kr går till spillo. Äter man i familjen 1 liter yoghurt om dagen i ett år så går du spillo på ca 912kr om året, vilket betyder att våran förpackning kan spara pengar åt konsumenterna som skulle varit i sjön.

Slutsats Vi hoppas på att denna förpackning kommer göra vardagen lättare. Vi hittade konsumenternas behov av förpackningen, frukosten blir mer ekonomisk och fylligare/större, på grund av den extra yoghurten man får ut och den enkla användnigen så kommer det göra yoghurten lättanvänd och lönsam för både de yngre och de äldre.