Intensiv lammköttproduktion i kombination med extensiv naturvård

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad styrs verksamheten utifrån • Lagen om skydd mot olyckor • Handlingsprogram • Kommunal och förvaltningslag • Verksamhetsplaner • Ekonomistyrning • Avtal.
Advertisements

Landsbygdsprogrammet
Rapport Allmänheten om vegetarisk mat Djurens Rätt
Anette Skoog Nyföretagare i lantbruket…  KRAVgodkänd ekologisk uppfödning av nöt och lamm  Från 250 till 500 tackor på 2 år  Från 50 till.
• VD kommentar • Finansiell information • Verksamhet och marknad • Framtiden • Frågor- och svar 2 Agenda.
Forskarrörlighet – perspektiv från en nordlig utpost
Roland Carlsson Flödeskartläggning.
PROGNOS hösten 2011 Arbetsmarknadsutsikter för Kalmar län
Enhetschef Fastighetsutveckling
För drygt 30 år sedan - i mitten av 70-talet - kostade sjukvården i USA och Sverige mest i världen som andel av BNP - ca 9 %.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Traktorer då och nu.
Energieffektivisering i landsbygdsbutiker i Örebro län
Post- och telestyrelsen Nn a Alla i Sverige ska ha tillgång till effektiva, prisvärda och säkra kommunikationstjänster. Trygghetslarm Anna Lindgren Konsumentmarknadsavdelningen.
Affärsmässigt drivna IT-satsningar i småföretag - en potential för fler nya jobb T Stockholms Handelskammare Microsoft Synovate Temo: David Ahlin.
Ekonomisk bedömning av energirelaterade åtgärder
Landsbygdsutveckling med radikalt nya förutsättningar.
Bo Dahlbom 1 •Professor vid IT-universitetet i Göteborg •Forskningschef på Interactive Institute •Ordförande i Rådet för mobila tjänster •Makten över framtiden,
Jobs and Society uppföljning 2007 Hur går det för kunderna? Ansvarig undersökare på Synovate Temo: Arne Modig Beställare på Svenska Jobs and Society:Harry.
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
VAL 06 Spelar det någon roll om borgarna styr?. VAL 06 VAD VALET INTE HANDLAR OM.
Vad är ekonomisk teori? EKONOMI ...
FINLANDS KEMISKA INDUSTRI
Erfaringer med næringsstofbalancer og reduktion af næringsstofoverskud i Sverige Hans Nilsson Cecilia Linge Jordbruksverket Box 12, Alnarp
Mobillån i Sverige Myter och verklighet. Snap shot Grundades 20 mars anställda varav 7 timanställda Affärsidé: Att ge svenska folket möjlighet.
… att effektivt förvalta fastigheter med gemensamt intresse för Eskilstuna kommun och dess invånare Uppdrag.
Läget i Golfsverige, en trolig utveckling och varför spelrätter.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag - vi gör 2000-talets ”Gods och Gårdar”!
DIVISION Medicinska specialiteter. DIVISION Medicinska specialiteter Anknytningsteorin, Bowlby m.fl Trygg anknytning Otrygg anknytning.
Fiber är så mycket mer än bara snabbt internet…
Nytta per skattekrona - Arbetsmodell för att öka, utvärdera och upphandla nytta i offentliga verksamheter Johan Gunnars, Chef Strategiska Projekt.
Intressententmodellen.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. I Halland finns ca fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt av dem är bebyggda. Vi är.
Leader Dalsland och Årjäng
Hur långt åker man på en koskit?
Medvetna skolmåltider
Varför beter sig ekonomin som en berg- och dalbana?
Yoghurtförpackning!.
1 GfK Consumer TrackingLidl 6 år i Sverige Fredrik Ydell Oktober 2009 Lidl 6 år i Sverige Exempel på undersökningens layout. De varugrupper som redovisas,
Klimatpåverkan från djurproduktion
Landsbygdsutveckling i Västmanland Västerås slott.
Årsredovisning 2008 Tanums kommun. Omvärld Ekonomisk nedgång ”Finanskris” Ökande arbetslöshet Sänkta räntor.
Greppa Näringen Vad är Greppa Näringen? Greppa Näringen erbjuder kostnadsfri rådgivning som både lantbrukare och miljön tjänar på. Målen är: › minskade.
Nya Landsbygdsprogrammet
Samhällsekonomi Del 1 Åsa Lillerskog, Forsenskolan, Tidaholm –
Vad händer i kretsloppet?
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Ökad användning av antibiotika i Sverige. Sedan 1998 har antibiotikaförsäljningen i Sverige minskat. År 2004 vände dock trenden och under de senaste två.
Arvika!. Arvika invånare varav ca i tätorten. Beläget ca 40 km från norska gränsen. Karlstad km Stockholm
Resultat: Under 5 veckor valde vi att mäta hur många gånger vi fick borsta tänderna minst 1 gång/dag på fyra av våra svåraste demenssjuka boende. Vi gjorde.
Torsvifiber.se. Torsvi socken 147 fastigheter Ca 40 fastboende Drygt 140 fritidshus 106 medlemmar i Torsvi fiber ekonomisk förening.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Varför beter sig ekonomin som en berg- och dalbana?
HOLGERS STUGMATERIAL. Holger Larsson grundade Holgers Stugmaterial AB den 24 februari Detta var samma dag som yngste sonen Torbjörn föddes.
Grundkurs i nationalekonomi: Mikroekonomi (5 sp) Kan EPF hitta en annan produktion och fördelning som ökar välfärden i samhället?
Miegårdens stjärnproduktion
Intressententmodellen.
Sveriges bagare och konditorer
Vår utmaning ifjol Antalet kunder. Öka vår intjäning.
2016: Ökade intäkter, men också ökade kostnader Kommunsektorn +22 mdr Landsting och regioner +3 mdr
Framtidsland Umeå Agneta Tjernström.
Utvecklingen av antalet mjölkföretag
Ekonomisk tillväxt Mäta ekonomin Konjunktur Arbetslöshet
Sveriges bagare och konditorer
Vi förenklar era affärer - Det här är UpphandlingsCenter
Transport & handel.
Papper Produktion och leveranser
Presentationens avskrift:

Intensiv lammköttproduktion i kombination med extensiv naturvård Av: Tomas Olsson, Norrby gård

Ett familjejordbruks som drivs av Anna & Tomas Olsson, har jobbat med lammproduktion sedan 1992 och började då med 25 tackor och en av Sveriges största fårgårdar med 900 tackor. Jobbar tillsammans med fyra andra gårdar och förser i huvudsak restauranger med lammkött av hög kvalitet under vår och höst i samarbete med Fällmankött. Naturvård och högkvalitet på våran produkt är ledord i vårt förtag!

1992: jobbade tillsammans med Åsby kött & vilt och Hemköp. 1997: första investering fårhus för 250 tackor med investeringsstöd, första leveranserna till Fällmankött. 2000: Ytterligare byggnation av fårhus och startstöd för Anna, målsättning att vi skulle jobba med lammproduktion båda två! 600 tackor. Startade samarbete med Kungsörskommun för att beta tätortnära naturbeten

2007: Ökad efterfrågan på betande djur och större efterfrågan på lamm gjorde att vi byggde för 900 tackor med företagsstöd från länsstyrelsen, en spännande utmaning då vi i Sverige inte haft så stora besättningar tidigare. Idag levereras ca 700 lamm under våren och ca 800 lammunderhösten till nöjda kunder! Idag är vi en visningsgård för många som vill starta upp eller utveckla sin produktion, med mycket besök av både kunder, skolor och lantbrukare

Svensklammproduktion har utvecklats mycket de senaste 15 åren, konsumtionen har fördubblats, produktionen ökar med ca 10% om året. Men fortfarande så är 6 av 10 lamm som konsumeras importerade. Många fårförtag liksom vårat har fått stöd och det har varit viktigt för oss, det har hjälp många att ta steget i en produktionsgren som är ”ny” i Sverige

Framtiden Nya produkter Sänka kostnader Effektivare produktion med mindre miljöpåverkan!

Tack!