Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan 2013-05-29.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Samordnad vårdplanering - SVPL Gemensam rutin för Västra Götaland
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
23 april 2014 Om Arenasamverkan i GGVV
Solgårdens verksamhetsmål MILJÖ  Solgårdens anställda ska prioritera ett miljömål för året; Solgårdens miljöplan 2013  Samtliga anställda kan och ska.
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
En sammanhållen etableringskedja
KIA - Göteborgs Stad Utbildningsförvaltningen har registeransvar
Vid slutet av oktober 2012 var totalt personer inskrivna i etableringsuppdraget i riket. Varav i Stockholms län.
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
META 2013 Mottagande och etablering av nyanlända – Enkätundersökning riktad till Sveriges samtliga kommuner Metod: Webbenkät Svarsperiod: 15 okt–29.
Centrum mot våld Förstudie Bakgrund Länsstyrelsen har ett regeringsuppdrag att stödja samordningen i länet av insatser mot våld i nära relation.
Länets kommuner i samverkan
En resa från 2010 till 2013 Feelgood FHV och SDF Fosie (Malmö Stad) 2010: -Fokus på efterhjälpande individ -Traditionellt samarbete -Kund/leverantör förhållande.
Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.
Forskning och utveckling/innovation i Norrbottens kommuner
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Behov av habilitering och rehabilitering
Försäkringskassans roll i samverkan
Syftet är att nyanlända snarast ska…
Regionala samrådet Direktiv Hälsa.
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
MEDDIX Webbaserat IT-stöd vid samordnad vårdplanering och informationsöverföring mellan huvudmän.
AT-utbildning februari 2014 Försäkringskassans ansvar och uppdrag i sjukförsäkringsprocessen Camilla Nohammar, Försäkringskassan.
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
Länsstyrelsernas roll och uppdrag kring sfi
Modellområde psykisk hälsa barn och unga
Kompetens och utvecklingsplan för KUR Fråga 1: Beskriv hur ni kommer att ta vara på och sprida era nyvunna kunskaper inom era respektive organisation Fråga.
Karlstad Kurprojektet – En möjlighet till samverkan! Ett led i regeringens psykiatrisatsning.
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Delprojekt kompetensutveckling. Mål för delprojektet kompetensutveckling AktivitetEffektmålProduktmål Samordnad utbildning Att utveckla Västra Götaland.
Lägesrapport ESF- Strateg Åsa Fichtel Köping 19 maj 2014.
Serviceprogram (RSP) Remissutkast Jämtlands län - att längta till och växa i.
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
Uppdragsredovisning. Samverkan kommun och Arbetsförmedlingen  Dialog pågår. Nytt möte planerat till september Ensamkommande barn  Erbjuder tjänster.
Fokus Framtid - Etablering för välfärd Länsstyrelsen.
Om samhällsorientering Och Hur vi arbetar i Gävleborg
Finansiell samordning
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Kundens väg till arbete.
Integration Gävleborg 2.0
(B) Lokal samverkan. Frågans lydelse: ’Har kommunen en lokal överenskommelse (LÖK) med Arbetsförmedlingen för 2014 om insatser för nyanlända som omfattas.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
SIDAN 1 Reform för nyanländas etablering.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
Nya samarbetsformer för framtida kompetensförsörjning Malin FerbasMaria Ingvarsson
Effektivare Sfi och vuxenutbildning Propositionens syfte Sfi ska inte vara en egen skolform utan ingå i skolformen kommunal vuxenutbildning Ändringen träder.
Samhällsorientering för nyanlända. Förordning om samhällsorientering för vissa nyanlända invandrare (SFS 2010:1138) 11 § Länsstyrelserna ska främja och.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
BRIA Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen 1 KARTLÄGGNING FÖRE UNDER UPPFÖLJNING EFTER BRIA.
Resultat av fokusgrupper Vad är en bra hjälp för dig i din situation?
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Uppdrag Socialt företagande
Länsstyrelsens nya uppdrag insatser för asylsökande m.fl.
Miljötillsyn och sanktioner - en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet (SOU 2017:63) Kerstin hälsar välkomna.
Samordningsförbund En egen juridisk person
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Komvuxutredningen (U 2017:01)
Miljömålsrådet och länsstyrelserna
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
En workshopmall från Länsstyrelsen Jämtlands län
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
Bilaga 3 DUA Jobbspår Marks kommun.
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Arbete, sysselsättning och studier
Presentationens avskrift:

Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan

Direktivet Uppdragets huvudfokus är att förkorta den nyanländes väg till etablering genom att skapa en bättre samordning mellan kommunerna och Arbetsförmedlingen (Af) kring utbildning och insatser så att en fungerande sammanhängande utbildnings- och insatskedja skapas. Uppdraget är att: Att identifiera de delar i processen där svårigheter i samarbetet mellan kommun och Af uppstår och föreslå lösningar på dessa samt föreslå utvecklingsmöjligheter i kedjan där kommunerna och Af kan utveckla utbildning/insatser tillsammans. Att ta fram ett förslag på en regional viljeinriktning för hur dessa processer ska fungera.

Svårigheter: Planering och kartläggning okänt mellan myndigheterna Krockar på olika sätt mellan utbildningar och insatser på Af och i kommunen Bristande information och kommunikation mellan Af och kommunen, okunskap om varandras uppdrag, regler och förutsättningar

Viljeförklaring Stockholms läns kommuner är överens med Af i länet om att följande skall gälla i samarbetet kring kommunens utbildningsinsatser, inklusive sfi och samhällsorienteringen och Afs insatser. Hänsyn till individen och individens hela situation skall gå före annan hänsyn och individens bästa skall styra myndigheternas verksamheter. Planering och kartläggning Transparens. Medgivande från individen. Överföring av kartläggningen till kommunen från Af. Af får tillgång till studieplanen. Trepartssamtal. De finansiella samordningsförbund kan användas

Utbildningar och insatser Flexibla studier erbjuds från kommunen. Underrättelse från Af om ändring i plan. Af ansvarar för att logistiska hänsyn tas. Analfabeter och kortutbildade ska erbjudas en sammanhängande helhetsutbildning. Af köper utbildning av kommunen. Parterna är överens om att de utbildningar som Af erbjuder personerna i etableringsreformen i första hand ska köpas av den kommunala vuxenutbildningen, som ger formell behörighet och är kvalitetssäkrad och står under tillsyn av Skolinspektionen. Samhällsorientering och sfi är prioriterade lagstadgade rättigheter för individen och ska planeras in. Afs kontor i de 26 kommunerna samordnar sig kring strukturella frågor vid kontakt med Centrum för Samhällsorientering

Regional överenskommelse och samarbete En regional överenskommelse tas fram efter utvärdering av de lokala överenskommelserna. Klara kommunikationsvägar mellan kommun och Af finns på regional, delregional och lokal nivå -för informationsutbyte, de finansiella samordningsförbunden kan användas. - genom kontaktpersoner - gemensamma möten anordnas Gemensam kompetensutveckling för kommunens och Afs personal.

Arbetsgruppen föreslår att -Juridiskt sakkunniga från Af och kommun arbetar vidare med de juridiska frågorna, bl.a. köp av kommunala vuxenutbildningar från Af och sekretess. -Genomföra en utvärdering av LÖK och att ta fram en RÖK, där viljeförklaringen kan ingå, fortsätter.