Strategiskt utvecklingsarbete

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Traditioner styr yrkesval Arbetsmarknaden är fortfarande uppdelad när det gäller vad kvinnor och män har för yrke och sysselsättning. Av dem som arbetar.
Advertisements

”Om ni fortsätter vara så bra flyttar vi tillbaka till Stockholm…”
Devis ”Alla människor har lika värde, därför behandlar vi alla olika!”
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
Bild 1 Arbetsförmedlingen – nytt från 2008: •AMS och Länsarbetsnämnden upphör som egna myndigheter och som organisatorisk nivå. •Ersätts av den nationella.
Rose-Marie Gudmundsson 48 ÅR
Arbetsförmedlingens uppdrag för personer med funktionsnedsättning
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Individuellt Stöd i Vuxenlivet Arbetslinjen 2.0
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier Projekt.
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Fråga 1: Hur många lediga platser anmäldes till Arbetsförmedlingen 2007? a b c
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
Tjänstemännen i det moderna arbetslivet Daniel Gullstrand, Unionen.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Hjärta eller hjärna? Susanne Håkansson Karriärvägledare
Kompetensförsörjning Rekrytera Behålla Utveckla - Hur ser det ut i ditt distrikt? - Motiv till att du är med? - Något du gjort som blivit bra, god feedback.
Läget på arbetsmarknaden
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Mål- och resultatstyrning
Nolltolerans Haga/Katrinelund. Haga Tittade på Hagas egen trygghetsenkät (görs två ggr/år) där det gick att utläsa att eleverna vet vem de ska vända sig.
VISIONEN – så här vi vill att Grums ska vara år 2020.
Tankar från kompetensförsörjningsprojektet
Lokal Arbetsförmedling
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Regionalt nätverksmöte 22 september 2011 IPKs nya vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet Heléne Säll Matsson/IPK.
Maria Jansén Länsmuseernas samarbetsråd, Länsstyrelserna och Riksantikvarieämbetet.
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Introduktion Södertörn 2009 finansierat med § 26 medel Syfte: Att lägga grunden för ett operativt samarbete på Södertörn som leder till att varje nyanländ.
Så kan du som arbetsgivare kan arbeta med jämställdhets- och mångfaldsfrågor Patrik Edgren, Utredare Diskrimineringsombudsmannen.
Verksamhetsplanering 2012 IPKs vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet.
Bild 1 Arbetsförmedlingen – nytt från 2008: AMS och Länsarbetsnämnden upphör som egna myndigheter och som organisatorisk nivå. Ersätts av den nationella.
Ett aktivt medarbetarskap
Vision och strategi Akademin för innovation, design och teknik.
Matchning Södertörn. Regionalt utvecklingsprogram för Södertörn Vision: Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm- Mälarregionen, med en.
GYMNASIAL LÄRLINGSUTBILDNING - nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv Teknikcollege Östergötland
Tolka en platsannons Driven Lyssnande Stresstålig Social kompetens
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Processledare – Alkohol- och drogfrågor Arbetsmarknads- och socialförvaltning Projektledare- för lokalt pilotprojekt Cannabis Magnus Wallgren
Workshops Finsam maj 2012 Per Skoog Strateg
Angeles Bermudez-Svankvist G eneraldirektör, Arbetsförmedlingen
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
Bakgrund&läge idag: Missförstånd, förvirring, otydliga FFU, ÖP Svårigheter att ställa relevanta och uppföljningsbara krav Starkt fokus på djurskyddskrav.
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Hälsofrämjande arbetsplats
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Kundens väg till arbete.
Stadens vision Staden för de som vill något – den mest attraktiva staden. Den skapande Pulserande Gemensamma Globala Balanserade ……STADEN Kulturnämndens.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Victor Tanaka Arbetsmarknadsutsikterna våren 2016 BLEKINGE LÄN Prognos för arbetsmarknaden
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Modell för bättre matchning mellan utbud och efterfrågan
Arbetsgivare för framtiden – statens kompetens utvecklar samhället
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2015 Blekinge län
Obbola IK.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Så kan du som arbetsgivare kan arbeta med jämställdhets- och mångfaldsfrågor . Patrik Edgren, Utredare Diskrimineringsombudsmannen.
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Ord, begrepp och nomenklaturer inom funktionshinderområdet
Identifierade trender
Vi står inför en stor digital förändring som ger oss nya möjligheter att skapa en smartare välfärd. Utbildningen "Att leda digital förändring” syftar till.
ArtDatabanken Till styrmodell .
Park- och naturförvaltningen
Planeringsdag med lokal styrgrupp Karlskoga-Degerfors
Superkommun I en föränderlig värld
Presentationens avskrift:

Omvärldsanalys och strategiskt utvecklingsarbete i Arbetsmarknadsverket

Strategiskt utvecklingsarbete Uppdrag Verksamhetsidé Vision Inriktningsmål Gemensam värdegrund Målbild Strategiskt utvecklingsarbete

Omvärldsanalys och målbild 2010 Krav och förväntningar på Arbetsförmedlingen Omvärldsanalys Målbild 2010 Hur tar vi oss dit? Arbetsförmedlingen 2007

= Omvärldsanalys Af 128 omvärldstrender 28 omvärldstrender Villighet att anställa Af 128 omvärldstrender 28 omvärldstrender 10 prioriterade trender 110 konsekvenser 28 konsekvenser Kompletteringar = Omvärldsanalys

Exempel på prioriterad trend Krav på smartare arbetsförmedling, personligt bemötande och coachning Konsekvenser Krav på att Arbetsförmedlingen ska vara en intressant arbetsplats med intressanta arbetsuppgifter Krav på att vi ”säljer in” arbetsgivarna hos arbetssökande Krav på att skolans utbildningar anpassas till arbetslivets behov Krav på att ständigt vara uppdaterad på olika branscher Trend Ungdomar ställer nya krav på arbetsgivaren Ökad utbildnings- nivå och levnadsstandard Ökade krav på utveckling, balans och upplevelser Drivkrafter

De tio prioriterade trenderna Arbetsmarknadens struktur förändras allt snabbare Välfärd förutsätter fler i arbete Tjänstesektorn expanderar kraftigt Förändrad branschstruktur ökar osäkerheten på arbetsmarknaden Fler aktörer inom arbetsförmedlingsbranschen Kraven ökar såväl på arbetskraften som på arbetsgivarna Arbetsgivarna ställer krav på ny kompetens Ungdomar ställer nya krav på arbetsgivaren Teknikutvecklingen förändrar vårt sätt att leva och arbeta Krav på snabba resultat och insyn ökar i hela samhället Omvärlden kräver snabbare resultat Medierna tar över agendan och skapar opinion Förtroendet mellan medborgare och myndigheter allt viktigare

Målbild 2010 Arbetsgivarna och arbetssökande vänder sig med förtroende till Arbetsförmedlingen Arbetsgivare och arbetssökande tycker att det är enkelt att använda de tre servicevägarna Matchningen mellan lediga platser och arbetssökande står alltid i fokus Arbetsförmedlingens betydelse för en väl fungerande arbetsmarknad och för samhällets välfärd är känd Verksamheten är kostnadseffektiv och har en flexibel och resurssnål administration Arbetsförmedlingen är en attraktiv arbetsplats med stolta medarbetare

Strategiskt utvecklingsarbete Uppdrag Verksamhetsidé Vision Inriktningsmål Gemensam värdegrund + Målbild 2010 Strategiskt utvecklingsarbete med sikte mot målbild 2010