S t o r e. Problem För en person med organisationssvårigheter är inköp ett stort problem. Det kan vara svårt att upptäcka när något håller på att ta slut.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Nulägesanalys genom frågor
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Se bilder ur bildbas Handla
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Fabriken som gör bildstöd
~ Den första mobiltelefonen ~
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Problemsnack eller bygga lösningar.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Tema: Uppfinning Av Thomas Mesumbe.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Att bygga en fungerande webbplats
Tekniken, fördelar och nackdelar Av Elin och Johan Olofsson ht-07
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Så fungerar Matstudion
Handel – ord och begrepp
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
Hur kan vi påverka dem som styr?
Nytt golv av finaste furu
Kurslitteraturen består av 11 kapitel som var och en belyser olika delar av automatiseringstekniken. De utgör fristående delar men har en gemensam röd.
Möjligheten att röra sig i grannskapet
Kostcirkeln del 4 Mjöl, gryn, pasta och bröd (Spannmål)
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Affärsidé - företagets vägvisare
Effektstyrning® av IT Vad är det? Varför då? Hur gör man?
Konsten att lyckas med sina studier
Mat och hälsa åk 6.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Design En process på modet i organisationer Patrik Persson Ekonomihögskolan, Linnéuniversitetet.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Färgelanda bibliotek Kvalitetssäkring Låntagarenkät.
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
Personligt Brev ”Berätta om dig själv!”.
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
ElinAnnebäckSaraGottschalkMiaNyströmMartinaRosellMariaSiverbäckJuhoViitasaloAnnaÅberg.
Grundidén är... att utveckla en idrott som fungerar lika bra för både funktionshindrade som icke funktionshindrade. Detta för att inte särskilja utövare.
Nytänkande inom dosering och förpackning
Medlemskapets värde Ett förbundsgemensamt initiativ av medlemsförbunden och TCO Bakgrundsinformation använd vid TCO-rådsmöten hösten 2007.
Läsbar prolog CM 8.1. allmäna principer correctness user-friendliness efficiency readability modifiability robustness documentation.
Mentala modeller Vad syftar vi på mer specifikt? 6 idéer kring mentala modeller Fruktbara ansatser för framtiden Att läsa: Kapitel 6 i kursboken.
Det finns ett värde i att vara lika i en förening!
Vad finns i maten?.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Hållbar utveckling - förmåga 1 i biologi.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Gemensamt kartstöd för Blåljus Det kan bli verklighet ! Hitta rätt!
Individer och grupper Samhällskunskap åk 5 ht 2015.
STUDIETEKNIK.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Vad är slöserier? Sådant vi gör som inte skapar något värde direkt eller indirekt för dem och det som vi är till för.
Att skriva brev och mejl till uppgiftslämnare Agneta Häggström, Försäkringskassan Karin Hansson,
Sammanställning av föräldraenkät Barnavdelningen för neurologi, 95B
9/20/2016 Föräldraenkäten 2015 Förskola Skogsgläntan.
Ät mat du tycker om Utgå ifrån din aktuella kostvana och försök att förbättra den Hitta alternativ som passar dig Man kan äta allt, men inte alltid och.
Tips för det praktiska ledarskapet
Entreprenörskap 2 Ni ska läsa detta och förbereda er inför lektion måndag vecka 40. Då börjar allvaret att bygga er stad.
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Hållbar utveckling.
Helhet och allsidighet
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Den här presentationen innehåller:
Presentationens avskrift:

s t o r e

Problem För en person med organisationssvårigheter är inköp ett stort problem. Det kan vara svårt att upptäcka när något håller på att ta slut och när det är dags att handla. Dessutom kan det vara svårt att orientera sig i affären och komma ihåg vad som ska köpas. En person med förståndshandikapp har svårt att ta egna initiativ och är därför alltid beroende av andra.

Produkten ska vara en hjälp att se vad som bör handlas. Den ska hjälpa användaren med sina inköp samt tillåta variationsmöjligheter. Den skall vara lätthanterlig, lättförstådd samt överskådlig. Förhoppningsvis ska den även kunna hjälpa vanliga glömska människor. Beställning

Målgrupp Den tänkta målgruppen för projektet är människor med kognitiva svårigheter samt personer med lässvårigheter. Dessutom är det tänkt att produkten skall kunna generaliseras till ett allmänt utnyttjande.

Svårigheter för målgruppen Att läsa text Att förstå antal Att komma ihåg Att koncentrera sig Förändringar i affären Veta vad som ska handlas Pengar

Det blir lättare att handla om… Man kan jämföra bilder på det man ska ha och varorna i affären Handlingslistan följer affärsindelningen Handlingslistan är tydlig och enkel Handlingen blir till en trygg vana

Användartest Bilderbok: Används redan, fast i en enklare variant. Får ej bli för rörig. Matkasse: Denna idé gick inte hem hos personalen. Den är uppseendeväckande och otymplig. Opraktiskt med en lista på en påse! Ikoner kan ramla av. Magnettavla: Skulle fungera bra för baslivsmedel. Denna idé skulle personalen vilja börja använda direkt. Tydligt och enkelt. Men fungerar kanske bäst med begränsat antal varor.

Handdator: Personalen gillar idén mycket. Den erbjuder stora valmöjligheter då den kan innehålla många bilder. Men tyvärr är den förmodligen dyr och stöldbegärlig. Indelat kylskåp: Personalen tyckte det var en bra idé. Det är tydligt när något fattas och underlättar ordning i kylskåp och skafferi. Bra med beskrivande bilder vid varje fack. Soppåse: Bra, men en sämre variant av magnettavlan. Kan vara svårt om man ska slänga varor som inte ska inhandlas igen på ett tag.

Indelat kylskåp Överskådligt Självklar användning Frambringar vana

Magneter Överskådlig Attraktivt för alla Erbjuder individanpassning Enkel att tillverka/förpacka Liten, lätthanterlig (vikbar) Färgsystem Uppmuntrar initiativtagande 1 2 3

Förutsättningar för huvudspår Endast basvaror Färgindelning på magneter och tavla Bra samspel mellan interiört och exteriört system Greppvänliga magneter Behändig magnettavla Fästbar på kylskåp

Skissarbete

Kylskåpslådan Transparent plast - bra översikt i lådan och i hela kylskåpet - lätt att upptäcka smuts Sluttande profil Vinklade väggar gör lådan stapelbar Svart list - ger hög kontrast - greppvänlig Ett till fyra fack / låda

Magnettavla Färgindelning efter varukategori Logisk - självklar användning Ej utmärkande som handikapphjälpmedel Handergonomisk Slitstark/ Hållbar Lätt att ta med Estetiskt tilltalande Prisvärd Storleksanpassad - greppvänlig - tillräckligt utrymme för magneter

Magneter Lätt att greppa Bra fäste ”Vändfunktion” Storleksanpassade Beskrivande text till varje bild Färgindelning efter affärens system Tydliga bilder Slitstarka

Färgindelning frukt och grönsaker sylt, saft, marmelad, soya, olja etc. mejeriprodukter kyl- och frysvaror mjöl, socker, kaffe, pasta, flingor etc. bröd, kakor, bullar etc.

Kylskåp Standardmodell Tre hyllplan till lådor, resterande åt övrigt

Slutlig feedback Intuitiv användning Snygg! Bra färgval och indelning Praktiska lådor

Demonstration

Tack till Sponsorer: Trollreda Resurscenter Konsulter: Norra Fäladen, Lund GT Prototyper, Ystad PDF, Lidköping Rörsjögatan 6, Malmö Tomtegatan 25, Malmö Gruppboende på Koppargården 37, Landskrona

Projektgruppen