Nätverk kursplanepiloter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Planering, genomförande av undervisning och bedömning enligt Lgr 11
Advertisements

Beskriver vad eleven ska försöka uppnå
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Att bedöma elevers kunskaper i NO Anders Jönsson.
Gymnasiearbetet p..
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Utifrån entreprenöriellt lärande
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Välkommen till Vikenskolan
Modersmålsenheten 28 oktober 2013
Utvecklingsdagar för rektorer och förskolechefer Storhogna 5-6/9
Kön, genus och jämställdhet Lokal pedagogisk planering Sh åk 9
Läroplansträff grundskola + gymnasium Välkomna!
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Kursplan Kunskapskrav Bedömning Läroplan Skola 2011, K-dag 28 mars.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Lokal pedagogisk planering i förskolan
Pedagogiskt ledarskap
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
Teknisk rapportskrivning
Lokal pedagogisk planering
Planering.
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Eller formativt lärande…
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansarbete Träff med Ö-team Mål med dagen Öka förståelsen för det arbete vi gör med rektorer/förskolechefer och läroplanspiloter Öka.
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Läroplansträff Välkomna.
Läroplansträff Välkomna.
Uppföljning av lärares arbete i klassrummet
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
Nätverk No/Tk 25/ Välkomna!.
Hej och välkomna!.
Lokal Pedagogisk Planering
Välkommen till introduktion av kursen LYVU10 med start HT14
Matematiklyftet Märta-Stina Gahlin Lundberg
Förslag till fortsatt arbete med kunskapsuppdraget Rektorsträff
Demokrati.....
Diskussionfrågor Processtödjarutbildning vt11 Grupper som arbetat med Els-Mari Törnquist, Bengt Cederberg och Sverker Aasa.
Organisationsstruktur för Elevhälsan. Arbetsgång
Mall för alignmentmatris
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Läroplansträff Välkomna!.
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Läroplansträff fritidshem
Att följa lärande Kap 3 Dylan Williams
Förskoleklassen Torpshammar
Läroplansnätverk förskolan
Läroplansträff Välkomna!.
Bedömning för lärande En beskrivning av hur bedömning kan förstärka elevernas lärande Sammanfattning Christian Lundahls bok Bedömning för lärande 2011.
Dagens program Kunskapsprocesser, dokumentation och kvalitetssäkring
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Resultat av klassrumsbesök
Läroplansnätverk förskola 27/ Välkomna!. Dagordning Återblick från förra träffens arbete med språklig begreppsförståelse Kort genomgång av dagens.
Förskolechefsträff Välkomna. Dagens arbete Kenth inleder med lite ekonomi Arbetsgång för barn i behov av stöd Implementering av läroplanerna.
på föräldramöte för år 3-6!
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
BFL, allmänna råden, gröna matriser
Presentationens avskrift:

Nätverk kursplanepiloter Torsdag 8/9 8.30-12.00 Välkomna!

Dagens program Introduktion av nya deltagare Genomgång av nätverkets arbete under läsåret 2011/2012 Återrapport arbetet med Lokala pedagogiska planeringar. Lars tar med några exempel på pedagogiska planeringar som vi diskuterar i grupp och ger feed-back på Skolverkets stödmaterial för bedömning i alla ålderskategorier Vi tränar bedömning av elevuppgifter enligt bedömningsmatriser. Vi inleder arbetet med formativ bedömning som är ett fokus under årets arbete

Arbetet under juni och augusti Hur har arbetet gått? Vilka fallgropar har ni upplevt? Vilket stöd behöver ni för att gå vidare? Kort repetition av lokal pedagogisk planering och checklistan vi tagit fram

Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11 De långsiktiga målen beskrivs som punktsatser i slutet av ämnets syfte. Detta utgör basen i planeringsarbetet Vilket centralt innehåll kan vi lyfta in för att eleverna ska få träna på de förmågor som ska bedömas? Denna del ska vara väldigt tydligt skriven så eleverna förstår vad som förväntas av dem i arbetsområdet Här kan även eleverna vara med och ha idéer på hur de ska få visa sina nyvunna kunskaper Tas fram i samråd med eleverna i undervisningsgruppen

Checklista för LPP Checklista

Uppgift i grupp med LPP Titta på de lokala pedagogiska planeringar som vi kopierat upp Välj ut två olika per grupp och ge feed-back på. Syftet är att med kritiska ögon se om grupperna fått med det som behövs Varje grupp går igenom sin feed-back så vi lära av varandra

Skolverkets bedömningsstöd Lokal pedagogisk planering Om olika typer av bedömningsstöd Bedömningsstöd i matematik Provbanken för gymnasieskolan Kunskapsbedömning i särskolan Landet Despotia

Bedömning med matriser Hur gör man kvalitativa bedömningar med hjälp av matriser Vi tränar i ämnet samhällskunskap Bedömning av elevuppgifter från åk 9 i samhällskunskap Landet Despotia Elevinstruktioner, elevarbeten och bedömningsmatris 20 minuter på er att bedöma en av texterna Återkoppling av hur arbetet gick

Avslutande reflektion Vad förväntade ni er när ni kom hit? Motsvarades dina förväntningar? Förslag till förändringar eller utveckling av träffarna Lämna in på bordet innan ni åker hem