Agneta Kristensson agneta.kristensson@mercuriurval.com 031 333 52 01.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

Den nya skollagen.
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
Kvalitet i förskolan Erfarenheter från Kungälvs kommun
Den nya skollagen Arbetet med den nya lagen har pågått sedan 1999
Kvalitet i förskolan Regeringens förskoleproposition
Genusperspektiv i förskola/skola
Likabehandlingsplaner: granskning och förslag till förbättringsområden Presentation för personalgrupp 18 jan Bengt Andersson.
Stat – Huvudman - Profession
Den svenska förskolan.
Skoljuridik för lärare
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?

Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
BRUK En introduktion.
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Redovisning av uppdrag ang
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
1 Skolverkets utbildningsinspektion Vi inspekterar för att förbättra.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Systematiskt kvalitetsarbete
Utbildningsinspektion i Göteborgs kommun. Skolverkets utbildningsinspektion Vi inspekterar för att förbättra!
Nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården
Hej och välkomna!.
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Vad är BRUK? … ett verktyg som Skolverket ställer till förfogande
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Kvalitetsarbetet och redovisningen
för att synliggöra fritidshemspedagogiken?
Vad styr skolan, förskolan och fritidshemmet
Hovstaskolans styrdokument
Mot nya höjder! Kvalitetsredovisning för förskola och skola 2010.
1 Förordning 1997:702 Vem? Varje kommun, kommunal förskola, fritidshem, skola Kommun: skolformerna, förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg Andra huvudmäns.
Kvalitetsarbete i korthet – varför, vad och hur?
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Regelbunden tillsyn i Älvdalens kommun
Förslaget till ny SKOLLAG Ds 2009:25
Uppdrag att genomföra integrationsinsatser inom skolväsendet - ”Nyanländas lärande” Uppdragets olika delar: - kartläggnings- och bedömningsmaterial 18,5.
Att visa fotnot, datum, sidnummer Klicka på fliken ”Infoga”och klicka på ikonen sidhuvud/sidfot Klistra in text: Klistra in texten, klicka på ikonen (Ctrl),
Gymnasie & Vuxenutbildning
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Nya föreskrifter och allmänna råd
SKOLA 2011 Vad händer? Hur kommer det att gå till?
Försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning Information och idéutbyte.
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
Kvalitetsredovisning Resultat för gymnasieskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
Verksamhetsplan Regional utbildningsstrategi Utvecklingsledargruppen
Bättre skola Södra Berget Sundsvall Lars Thorin
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Kvalitet i förskola, skola, vuxen- utbildning och skolbarnsomsorg Statens utgångspunkter –Elevernas utveckling mot nationella mål i centrum –Nationell.
I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsredovisningar i dagsläget Ett led i den.
Hur kan vi förstå begreppet?
GFN 11 dec 2014 Mål för mötet Skolverkets allmänna råd fritidshem Intern utbildning fritidshem FFH Systematiskt kvalitetsarbete Skolinspektionen-
Nämndplan 2015.
Ansvar gentemot vem/vilka?
Tillsyn och insyn i fristående verksamhet Omfattning i Kristianstad december fristående förskolor,777 barn 2fristående fritidshem407 barn 2fristående.
Riktlinjer för godkännande och bidrag Gemenamma riktlinjer – men specificerade för respektive verksamhet: Förskola Fritidshem Pedagogisk omsorg Grundläggande.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Regelbunden tillsyn i Timrå kommun Återföring. Innehållet Inledning Genomgång av beslut Systematiskt kvalitetsarbete Vad händer sedan? SPSM.
Vad är allmänna råd? En del av Skolverkets regelgivning (normering) för tillämpning av skolans författningar. Allmänna råd tas fram om man upptäcker.
Huvudmannabeslut Skolinspektion 2016
Personen från Skolverket
Digitalisering av kvalitetsledning och kvalitetsuppföljning
Presentationens avskrift:

Agneta Kristensson agneta.kristensson@mercuriurval.com 031 333 52 01

Reflektioner Organisation och lokaler Personal, utbildning och dimensionering Innehåll IT och andra läromedel Resultat Grupperingar Talanger

Brister Kommunen följer inte det regelverk som finns beträffande mottagandet av elever i särskolan. Inspektörerna bedömer att de likabehandlings-planer som upprättats inte uppfyller de krav som bestämmelserna anger, bland annat då de inte utgår från varje verksamhets olika behov och förskolorna och särskolan saknar likabehandlingsplaner.

Brister Inspektörerna bedömer att kommunens kvalitetsarbete i högre grad bör anpassas till de olika verksamheternas uppdrag och behov. I kommunens kvalitetsredovisning har enligt inspektörernas bedömning särskolan en alltför undanskymd plats. Sammanställning av särskolans resultat saknas i kommunens kvalitetsredovisning vilket inspektörerna bedömer som en brist. Vid en skola utförs delar av det ledningsansvar som åvilar rektorn för särskolan av den biträdande rektorn vilket inspektörerna bedömer som en brist.

Hitta rätt www. skolverket.se ”Lagar och regler” ”Allmänna råd”

Allmänna råd och kommentarer för individuella utvecklingssplaner (SKOLFS 2006:10) Allmänna råd och kommentarer för kvalitet i förskolan (SKOLFS 2005:10) Allmänna råd om det lokala arbetet med tillämpningen av nationella mål och betygskriterier Likvärdig bedömning och betygssättning. (SKOLFS 2004:23) Allmänna råd och kommentarer för arbetet mot alla former av kränkande behandling (SKOLFS 2004:19) Allmänna råd om kurser i gymnasiesärskolans nationella program (SKOLFS 2002:1) Allmänna råd om rutiner för utredning och beslut om mottagande i den obligatoriska särskolan (SKOLFS 2001:23) Allmänna råd med kommentarer för öppen förskola Allmänna råd 2000:1 Allmänna råd med kommentarer för öppen fritidsverksamhet Allmänna råd 2000:2 Allmänna råd med kommentarer för familjedaghem Allmänna råd 1999 Allmänna råd med kommentarer för fritidshem Allmänna råd 1999:2

Allmänna råd Rutiner för utredning och beslut om mottagande i den obligatoriska särskolan. Allmänna råd med kommentarer Allmänna råd med kommentarer om rutiner för utredning och beslut om mottagande i den obligatoriska särskolan.  Sammanfattning 2: Den här skriften innehåller Skolverkets allmänna råd om mottagandet i den obligatoriska särskolan (publicerade i SKOLFS 2001:23) tillsammans med kommentarer. Råden är avsedda att användas som vägledning för tillämpningen av framförallt skollagens bestämmelser om vilka barn som kan mottas i obligatoriska särkskolan och de handläggningsregler som finns i förvaltningslagen. Det är Skolverkets förhoppning att de allmänna råden i vissa delar också kan användas inför mottagandet i gymnasieskolan.  Sökord: allmänna råd, särskola, skollag, förvaltningslag, läroplan  Ämnesord: Styrdokument  Serie: Allmänna råd  Best nr: 01:669 Pris: 30 Utgiven år: 2001 Antal sidor: 45

Allmänna råd Allmänna råd och kommentarer för kvalitetsredovisning Följande allmänna råd och kommentarer för att upprätta skriftliga kvalitetsredovisningar har utarbetats av Skolverket för att ge stöd vid tillämpningen av förordningen(1997:702) om kvalitetsredovisning inom skolväsendet m.m.  Sammanfattning 2: Materialet skall bidra till att förstärka ett systematiskt kvalitetsarbete och därigenom förbättra verksamheternas arbete och måluppfyllelsen i förskoleverksamheten, skolbarnsomsorgen, barn- och ungdomsutbildningen och vuxenutbildningen.  Sökord: Allmänna råd, Kvalitetsredovisning, kvalitetsarbete  Ämnesord: Styrdokument   Best nr: 06:950 Pris: 40 Utgiven år: 2006 Antal sidor: 26