Humleposten februari 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?
Hitta ett preventivmedel som passar just Dig!
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor
Ingen äldrevård för mig !!
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Nu ska vi i motala och vadstena börja sortera våra matrester
E NERGIÅRET V IKTIGA ENERGIÅTGÄRDER 2012 I början av året hade vi fortfarande inte hittat vart vattnet försvann från vår värmeanläggning men problemet.
Barnanpassad utredning
Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!
Solanderskolan presenterar
Energiomvandlingar, energislag och energikällor
Hög konsumtion = mycket avfall!
Demokrati.
Åk 9 - året då det händer -.
Humleposten maj 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Våra fönster Nu är målaren igång och snickarna dyker upp under andra halvan av juni för utbyte.
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen
Värme i villan.
Nr 79 / Februari 2013 TAPPEN - Brf Vintunnans medlemsblad GULA HUSET Vi kommer nu att göra tillgängligheten till samlingslokal, solarium och bastu enklare.
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
Humleinfo vår 2009 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
God Jul Du behöver inte vänta till Jul…
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte Nya parkeringsplatser (1) Varför Det är trångt på parkeringarna, speciellt i den södra delen Här har man.
Videokonsultation med medborgare
Humleinfo Sommar 2009 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
Några bilder som hjälper oss att minnas vad som hänt.
Projekt pinnar.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
Brev till Svalans föräldrar april 2013
Instruktioner BF12A – BF12B
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor. Här följer nu några regler från oss karlar.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Vattenfall Vindkraft Bruzaholm MarkCheck Juni 2014.
Att övertyga ! Disposition och mall.
Privat pensionssparande
Humleinfo Februari 2010 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Humleposten december 2011 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
Betalningar 2013 För Samfällighetsföreningen Humlen Styrelsen
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen
Utvärdering i HK?.
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.
Humleinfo Sep 2008 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Arbetsdag i Deep Valley Välkommen till Micke o Åsa i Deep Valley för en arbetsdag, mat o Guitar Hero. Tanken är att vi alla ska hjälpas åt att göra diverse.
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Två golv har åtgärdats på prov, det har fungerat bra.
Välkomna till Gripens RF Tävlingsmöte ALLSVENSKAN 2015 Division på våren Division på hösten Intresseanmälan Ex. antal för att anmäla.
Humleinfo Maj 2008 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i.
Vi använder mer och mer energi… …och det påverkar vårt klimat och vår jord.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Välkommen till Strands BK´s upptaktsträff :30 Startar vi med en process 10:45Grunder i spärrspel 12:00 SISU bjuder på lunch på Hot Chili 13:00Första.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Garagen i den södra längan (18 st) åtgärdades i fjol.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
BOO FF Generell info HT 2015 P07:12. Ledare Boo FF P07:12 Lagledare:Gabriella Elmroth Tränare:Mattias Fråhn Tränare: Henrik Hagel Tränare:Fredrik Hultner.
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Presentationens avskrift:

Humleposten februari 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller Per i 115. Vid fel, ring Ordf. för ett OK att själv kontakta Electra för en tid för rep. som passar dig. Detta är viktigt för fakturakontrollen. Soprummet Sorteringen fungerar fortfarande perfekt och alla skall ha en stor eloge för en fin insats för vår miljö. En extra eloge till Kristofer som ser till att där är rent och snyggt. Tänk på att saker av metall eller plast som inte är en förpackning betraktas som grovsopor. Dessa och färgpytsar lämnar du som farligt avfall på tippen. OBS! Grovsopor forslar var och en själv till tippen. Lågenergilampor: Var försiktig med dessa. OBS! Krossa inte lamporna, dom innehåller kvicksilver. Dom deponeras tillsammans med övriga glödlampor. Våra fönster Målaren och snickarna kommer att gå över alla under våren och måla, reparera eller byta ut där det behövs. Våra gröna ytor Estetiska rådet har kommit in med bra förslag. Dom kommer att behandlas vid nästa styrelsemöte. Vi meddelar resultatet i början av mars. Internet Finns det intresse för att vi som förening bildar en egen grupp på Facebook? Det är kanske ett bra sätt att utbyta/förmedla information och åsikter på. Fundera gärna och hör av er till styrelsen Glöm inte årsstämman den 29 april kl i föreningslokalen. Som vanligt bjuder föreningen på något gott att äta och dricka Vems hund är det som är ute på hal is?

FIXARDAGAR Vi samlas som vanligt kl Som alltid, allmän städning/lukning/räfsa löv och lite småreparationer. Runt 12 snåret grillar vi korv som vanligt. Fixardagar april 16 juni 25 augusti med kräftskiva 10 november SKRIV IN I KALENDERN REDAN NU! OBS! Mellan fixardagarna går det alldeles utmärkt att gå ut och ta en dust med ogräset. Det hinner ta sig bra under tiden. Glöm inte att vi sparar upp emot kr/år genom att fixa själva. LITE AV VARJE Värmen/energin Nu har vi fått rätt på värmeväxlaren i centralen och allt fungerar som det skall. Betr. Våra egna värmepumpar ute i bostäderna, har vi gjort en omfattande mätning av strömförbrukningen och jämfört olika inställningar på pumparna. OBS! Vi fann ingen skillnad mellan gammal och ny pump. Elpatronen går bara igång om man förbrukar extremt mycket energi. Därför gör det ingen skillnad om den är av- eller påslagen på de nya pumparna(på de gamla finns inte detta alternativet) Skillnaden i elförbrukning med värmeslingan på eller av är ung. 6 kwh/dygn. Har man exempelvis ett bundet avtal med Öresundkraft på 60 öre/kwh, blir det ung. 7-8kr/dag i merkostnad om slingan är påslagen. M.a.o betydligt lägre merkostnad än vad många av oss tidigare har trott. Kom ihåg att stora energislukare är: tvätt, tork, disk, dusch, bad och i vissa fall gamla kyl- och frysskåp. De flesta känner väl till att vårt varmvatten produceras i den egna värmepumpen vars kompressor drar en del el,speciellt om den skall producera mycket varmvatten Det är många som kör med slingan. Golvvärmen är behaglig. Då kan man också skruva ner värmen på radiatorerna och då trivs växterna ännu bättre. Gamla pumpar kommer att bytas ut efter hand som de går sönder och efter c:a 3 år har vi nya pumpar överallt. Frågor? Kontakta gärna Per i nr 115 Badrummen Ni som fortfarande har de gamla mattorna och brunnarna från 1987 då husen byggdes, bör se över materialen och få gjort en besiktning och ev. byta ut/renovera. Detta gäller även väggbeklädnaden. En del har redan drabbats av vattenskador p.g.a. detta med obehag och utlägg för självrisken på sin försäkring som följd.