Dagens program Genomgång av delproven från förra gången Code of conduct - Horsemanship Tillåtet eller ej? Doping m.m. Redovisning av läxan. Olika grenar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer

Advertisements

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Vs..
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
SÄTTA MÅL.
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
En utbildningssatsning i samproduktion mellan
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
Ergonomi.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Konsten att leda sig själv
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
©GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Depressioner hos barn Konferens Draken Länsstyrelsen, GR, FoU i Väst/GR.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Utbildningstrappa för NTRK´s ridgrupper Miniknattar/ Ridlekis/ 30- minutersgrupp För våra yngsta elever handlar det mer om att umgås med hästar under ordnade.
Följ reglerna..?! Vanliga frågor –Till överdomaren –Till hoppdomaren –Till sekretariatet TR gemensam TR dressyr TR hopp.
Vi i NRK behöver företag med långsiktiga ambitioner för att vi tillsammans kan utveckla framtidens ledare.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Informationsmöte Furulidsskolan VÄLKOMNA! Furulidsskolan - med målet i sikte -
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Dans – eller rörelse till musik
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
2 föreningar en anläggning. Tibro Hästsportklubb Bildades 2010 Antal medlemmar 2011, 50 st. Antal lic.ryttare 2011, 29 st. Har i dag ingen anläggning.
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Kapitel 4 Hälsofrämjande arbete
Välkomna till Gripens RF Tävlingsmöte ALLSVENSKAN 2015 Division på våren Division på hösten Intresseanmälan Ex. antal för att anmäla.
Välkommen till Grönt kort kurs Träff 2.
företag, din ledarposition och ledartyp
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
Kristina Yondt LEDARSKAP.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
Leva tillsammans.
Dagens program Presentation av gamla och nya deltagare Utdelning av böcker. Redovisning av tävlingsbesöken Fortsatt arbete med hopptävlingar genomgångar.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Att arrangera WE-tävling. Ansöka om tävling Alla arrangörer ska ansöka om tävlingar i TDB (Tävlingsdatabasen). Ansökan ska ske i god tid. För WE finns.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Priser: 150 för barn som inte tar kortet, 400 för medlemmar som löser licens för UBRK 2016, gäller även föräldrar till ryttare 500 för medlemmar som.
Dagens program Ridsportsförbundets organisation Vad gör förbundet? Vad gör distriktet? Hur fungerar en ridklubb? Delprov Grenar och funktionärer Genomgång.
Dagens program Presentation av gamla och nya deltagare Redovisning av tävlingsbesöken Fortsatt arbete med hopptävlingar, vi varvar genomgångar med arbete.
Lagtävlingar Tips och råd för lagledare Lagledaren utses av klubben, ska vara lämplig för uppgiften. Gärna två stycken. Ser över intresset för lagtävlingar.
Grundläggande utbildning Del 1. Dessa grundregler gäller för medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK) och dess medlemsorganisationer från och med
LJUSGRÖNA KORTET För dig som vill rida Pay and Jump/Ride på lektionshäst och inte har Grönt Kort.
Välkommen till Grönt kort kurs Hösten 2016 hos UBRK.
Sportkörning-vad är det?
Välkommen till Grönt kort kurs Träff 2.
Utbildningsplan Blå grupp Gul grupp Röd grupp Grön grupp Vit grupp
Integritet läroplansanalys.
Välkommen till Grönt kort kurs träff 3 Hösten 2017 hos UBRK.
Välkommen till Grönt kort kurs träff 4 Hösten 2017 hos UBRK.
Välkommen till Grönt kort kurs träff 1 Hösten 2017 hos UBRK.
Kommunikationspolicy för MASK
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Välkommen till Grönt kort kurs träff 1 Hösten 2018 hos UBRK.
Presentationens avskrift:

Dagens program Genomgång av delproven från förra gången Code of conduct - Horsemanship Tillåtet eller ej? Doping m.m. Redovisning av läxan. Olika grenar. Att tävla dressyr Delprov om tävling (i grupp) Tillåtet eller ej? Utrustning Frågesport Delprov om funktionärer (om vi hinner) Läxa till nästa gång = uppgifter om dressyr

Genomgång av uppgifter och delprov!

”CODE OF CONDUCT” 1. Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2. Hästens välbefinnande skall alltid komma i första hand, före krav från uppfödare, tränare, ryttare, ägare, hästhandlare, organisatör, sponsorer, media och funktionärer. 3. Hästens hälsa och välfärd måste garanteras vid all hantering av hästen såväl som vid all veterinär behandling.

4. Högt ställda kvalitetskrav på fodermedel, hygien, hälsa och säkerhet för hästen måste uppfyllas. 5. Tänk på hästens närmiljö. Ventilation, utfodring och vattning måste fungera tillfredsställande. Detta gäller också under transport av hästen. 6. Det är viktigt att ständigt verka för ökad utbildning och ökade kunskaper om hästhållning och träning. 7. För hästens bästa är det viktigt att ryttaren är kompetent och kunnig och dessutom i god fysisk kondition.

8. Hästen är en levande varelse och detta måste beaktas vid all ridning och träning. Metoder som FEI och Svenska Ridsportförbundet anser olämpliga får inte användas. 9. Svenska Ridsportförbundet skall på ett lämpligt sätt kontrollera att medlemmar, ridklubbar och distrikt värnar om hästens välfärd. 10. De nationella och internationella bestämmelser som gäller inom ridsporten beträffande hästens hälsa och välfärd måste följas inte bara under tävlingar utan också under träning. Tävlingsregler och bestämmelser måste ständigt granskas för att säkerställa hästens välbefinnande.

Jag hanterar hästen på ett sätt som jag kan stå för och som jag är stolt över inför omvärlden Jag behandlar alla hästar med respekt Jag ser till att hästen finns i en trygg- och säker miljö och jag reagerar om den far illa Jag tränar och tävlar i samspel med hästen och kräver inte mer än vad vi har förutsättningar att klara av Jag ansvarar själv för att öka min kunskap och kompetens om hästen Hästen

Jag visar respekt för alla människor Jag bekräftar och berömmer andra Jag berättar öppet och tydligt om jag har olika uppdrag och roller Jag är en god förebild för ridsporten Jag tar ansvar och agerar om någon bryter mot våra regler Människan

Barrering Rollkur Barrering är en träningsmetod inom ridsporten där hästen tillfogas smärta i syfte att få den att hoppa högre eller försiktigare eller att få den att lyfta bättre på benen vid hopp över hinder. [1] Benämningen barrering härleds ur ordet barr, en ribba av trä eller stål som lades på toppen av ett hinder som hästen skulle hoppa över. [2] Metoden förekommer inom banhoppning, men är förbjuden och klassad som djurplågeri i internationella sammanhang och i de flesta nationer. [1] [2]banhoppning djurplågeri Rollkur är en extrem variant av ridträning, speciellt inom dressyrsporten, som innebär att ryttaren förböjer hästen onaturligt både i lod och i sidled. Hästen går så att säga med nosen mycket nära bringan eller mycket nära ryttarens ben. Detta är skadligt för hästen, men tillämpas som träningsmetod upp t o m OS- och VM-nivå.ridträningdressyrsportenryttarenryttarens

De andra grenarna

Fälttävlan Så här går en tävlingsdag till!

Ryttarmeddelande

Mantorp fälttävlan CNC* Banlängd2886 m Tempo 520 m/minut Optimaltid 5 min 33 s 1Stigsprång9Trakhener -Pliktport10Rumpnissarnas p 2Häck11Skijump 3Hundkoja12ABCCoffin 4Pallisad på kulle13Liten kulvert (v.) 5Lada14Riskulvert 6Sten15Låda 6Stenmur16ABVedtravar 7ABSpets-Tårtbit17Grav 8ABCTrappa18Mickes sista 8DStubbe

Att tävla dressyr

Lokal dressyrtävling i Borås Du bor 3 mil från Borås. Sekretariatet öppnar Första start Dina starttider är (Lätt B:1)och (Lätt A:1). Du ligger tvåa i Lätt B:1 när det är två ryttare kvar i klassen med 15 ekipage. Din häst står snällt i transporten och väntar mellan klasserna. Prisutdelning sker till häst enligt RM. Din häst är arg på andra hästar och sparkar gärna efter dem. Den är galen på prisutdelningar (bockar, stegrar sig och sticker under ärevarvet) Hur lägger du upp din tävlingsdag? Från dagen före tills du är hemma igen på kvällen. Detta är ett delprov som görs i grupper.

Tillåtet eller ej? Lokal H Ponny Lokal H Häst Reg H Ponny Reg H Häst Lokal D Ponny Lokal D Häst Reg D Ponny Reg D Häst Spö 80cm Hatt Kavaj Ridstövlar Licens Mamma (43 år) rider fram Syster (13 år) rider fram Säkerhetsväst Sporrar 18 mm Graman Skriv i om ryttaren måste ha det som står i uppgiften (M), får ha det (F) eller inte får ha det (N). Ibland måste ni motivera/kommentera ert val.