Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en."— Presentationens avskrift:

1

2 Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en rogivande färg. Kan det vara därför många människor tycker att det är rogivande att promenera i skogen?

3 Brun Brunt är en jordfärg. Man brukar säga att färgen står för närhet till jorden, trygghet, stabilitet, säkerhet och trohet. För mycket brunt kan däremot ge en tråkig känsla.

4 Röd Röd är en av de färger som syns bäst. Färgen står för passion, kärlek, blod, vrede och fara. Kanske har du hört uttrycket ”att se rött” som innebär att man plötsligt blir arg och inte kan kontrollera sina handlingar. Trots att röd står för kärlek sägs det att för mycket rött i din omgivning kan skapa oro och ångest.

5 Orange Färgen orange står för hälsa, entusiasm, optimism och kreativitet. Man tror även att den stimulerar aptiten och att den kan lindra depression.

6 Gul Gult är solens färg. Liksom solen ger energi förknippas färgen gul med energi, glädje, lycka, vilja och tankeklarhet. Det sägs att personer som är lata stimuleras av att omge sig av färgen. Även gult ska var bra mot depression.

7 Grön Grönt är skönt kanske ni har hört någon gång. Uttrycket hör kanske ihop med färgens betydelser harmoni, lugn och ro, tillväxt och välstånd. Det sägs att grönt kan skapa själslig balans, generositet och kan dämpa stress.

8 Blå Blått är himlens och vattnets färg. Den kan stå för såväl andlighet, hopp och drömmar (ljusblå) som för sorg, ensamhet och allvarsamhet (djupt blå).

9 Lila Den lila färgen förknippas ofta med andlighet, storhet, makt, lyx och välfärd. Lila har därför används mycket i kungliga sammanhang.

10 Rosa Rosa är kärlekens och romantikens färg. Färgen kopplas också till känslighet och det goda humöret.

11 Vit Vitt symboliserar livet, men färgen står även för döden.
Man brukar dessutom säga att färgen står för renhet, ärlighet och sanning. Vitt kan användas i stor utsträckning utan att det påverkar, men kom ihåg att färg är kul.

12 Grå Den gråa färgen förknippas ofta med allvar och respekt.

13 Svart Svart står för hat, ondska och djup sorg. Färgen står även för mystik och magi. För mycket svart sägs kunna leda till depression.

14


Ladda ner ppt "Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en."

Liknande presentationer


Google-annonser