Trafikmiljön vid Bodestorpsskolan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Trygghetsvandring Resultat av trygghetsvandringen från 30 maj av unga. Ungdomsombuden tillsammans med Trygghetsgruppen från UngDialog.
Synpunktssystem Vilka ändringar har gjorts i riktlinjen för synpunkthanteringen? Vad innebär ändringarna för dig som arbetsledare? Synpunkter som grund.
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Trygghetsmätningen 2011 Borås
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Plan mot kränkande behandling
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
EKONOMI -Bidrag kommunen - Fonder -Näringslivet i Oxelösund -Eget arbete.
Rapport skolvägsundersökning Ekängskolan
Riskhanteringsplaner - tidplan, struktur och innehåll
Möjligheten att röra sig i grannskapet
Från utspridd till samlad myndighetsutövning i transportsektorn
Entreprenöriellt lärande – ungdomars hälsa och framtidstro.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
Förbättrad BB-rond Syfte
HÅLLBART RESANDE I UMEÅREGIONEN. Finansiering Länstrafiken i Västerbotten Volvo GE Liljaskolan i Vännäs.
Musik- och kulturskola
Barn råd Ballongen 9 sep 2013 Nu är vi samlade för att ha barn råd: Dante, Felix Ugglan, Eric, Maja Björnen, Anton, Theodor Vargen och Elisabet Idag visar.
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Digitala steget Ett offentligt Sverige i världsklass
Fakta om undersökningen
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Nolltolerans Haga/Katrinelund. Haga Tittade på Hagas egen trygghetsenkät (görs två ggr/år) där det gick att utläsa att eleverna vet vem de ska vända sig.
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever ( per klass)
Grundskola Föräldrar 2013 Grundskoleenkät - Föräldrar Enhet:Gillberga skola.
Stöd för analys av självvärdering
”Det känns som min röst är värd”
Regional samling Maria Jonasson Disposition Trafiksäkerhetsarbete idag Pågående arbeten Samarbetsavtal med Vägverket Trafiksäkerhet avsiktsförklaring.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
En samlande kraft! Seminarium om nedlagda deponier Identifiering, inventering och riskklassning av nedlagda deponier 11 september 2013.
Söderhamnsmodellen.
Grundskolans åk 7-9.
Mobilitet för hemsjukvård
Infrastrukturplanering
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Säkra skolvägarprojektet Ektorps skola Under hösten 2010 och våren 2011 genomfördes ett säkra skolvägar pilotprojekt på Ektorps skola för att ta.
Trafikundersökning Beckombergaskolan 2014
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever Enhet: Gillberga skola.
Stadsbyggnadsförvaltningen Säkra skolvägar Färre bilar runt skolorna! Barnen är förlorarna idag, men kan bli vinnare.
Bruksanvisning: Fyll i blanketten på basis av Mobilitetsplan för vår skola-opus. Fyll i åtminstone dior med röd triangel. Ersätt text eller komplettera.
Varför IUP och skriftliga omdömen? Varför ny läroplan?
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
Gemensamt kartstöd för Blåljus Det kan bli verklighet ! Hitta rätt!
Källängsråd Föregående protokoll bordlagd punkt Säkra skolvägar 2. Övriga frågor PRAO 3. Skolans verksamhet Brukarenkäten Utvärdering likabehandlingsplan.
Vandrande skolbussar.  att skapa möjligheter för och uppmuntra nya resvanor;  att skapa en trafiksäker och trygg miljö runt skolan och;  att öka kunskapen.
Stimmets skola- resultat enkät föräldrar med barn i grundsärskolan 2015 Undersökningsperiod: > Antal svar: 14 Svarsfrekvens: 50%
Min skola Bedrivs år Riktar sig till elever med NPF på högstadiet och gymnasiet Anhöriga och skolpersonal är också målgrupper i projektet.
Källängsråd Skolans verksamhet -Cafeterian -Skolstart -Likabehandlingsplan -Säkra skolvägar 2. Ekonomi och organisation - Ny timplan – ny organisation.
Solna stad Skolundersökning 2015 December Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola, och grundskola.
Mini och den magiska stenen Sid. JT 6-9 För att kunna läsa måste man inte bara kunna ljuda ihop bokstäverna, man måste även förstå det man läser.
Föräldramöte årskurs Rektorsområdet Vår informationsskrift och likabehandlingsplaninformationsskrift likabehandlingsplan Årets utvecklingsarbete.
Skolan som arena för psykisk hälsa Tjugo pilotskolor i Enköpings och Älvkarleby kommuner I samarbete med Landstinget i Uppsala län.
Förbifart Brunflo Samrådshandling på remiss fram till den 29 april 2016 – förlängd remisstid till juni 2016 Tre alternativa sträckningar förbi Brunflo.
Solna stad Skolundersökning 2015
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
Laholms kommun Skolundersökning 2015 Elever - Vårdnadshavare/Föräldrar
KURR Kamratskap & Kunskap Utbildning & Utveckling
Om Mig – Från resultat till handling
Bruksanvisning: Fyll i blanketten på basis av Mobilitetsplan för vår skola-opus. Fyll i åtminstone dior med röd triangel. Ersätt text eller komplettera.
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
Elevhälsan – en kartläggning av aktiviteter
Stadsvandring: åk 9:s Södermalm
Cykelplan
Presentationens avskrift:

Trafikmiljön vid Bodestorpsskolan ”Gå och cykla till skolan” Ett hållbarhetsprojekt för bättre hälsa, miljö och säkerhet  

Syftet med projektet Att förmå elever, föräldrar och skolpersonal att i större utsträckning förflytta sig till fots eller med cykel till och från skolan för att få bättre hälsa och bidra till en bättre miljö samt att skapa en säkrare trafikmiljö i skolans närområde. Projektet bedrivs i samverkan mellan skola, hem, föräldraförening och förvaltning.

Projektets tre steg Steg 1: Förbättringar av skolans trafikmiljö för att skapa säkrare miljö vid för lämning och hämtning av barn. Steg 2: Inventering av elevernas skolväg för identifiering av farliga och otrygga platser längs vägen som kan behöva åtgärdas för att få en säkrare skolväg. Steg 3: Arbeta för att skapa fler parkeringsplatser i skolans närhet. Det kan behövas en planändring, vilket kan ta ca 1-2 år att göra.

Steg 1 Åtgärder vidtogs i skolans närhet under vt 2013 för att få en säkrare trafikmiljö för barnen. Föräldrar och elever fick lämna synpunkter på de genomförda förändringarna. Justeringar och förändringar gjordes utifrån inlämnade synpunkter.

Steg 2 Inventering för att identifiera farliga och otrygga platser längs elevernas skolväg. Eleverna fick rita i sin skolväg på en karta och fyllde i en enkät hur de upplevde sin skolväg. Åtgärdsplan togs fram i samarbete med kommunens trafikingenjör. Utställning med åtgärdsplan finns i korridoren utanför expeditionen.

Steg 3 Arbeta för att skapa fler parkeringsplatser i skolans närhet. Planändring kan behövas. I framtagen åtgärdsplan finns förslag till förändring av trafikplatsen vid Skolgatan. Kontakt tas med plankontoret för ändring av planen för att få fler parkeringsplatser.

Bra platser för lämning och hämtning av barn Följande bilder visar bra platser för att stanna och lämna och hämta barn. Föräldrar som behöver ställa bilen och gå in i skolan med sina barn kan använda parkeringsplatserna.

P-platser 30 min P-plats 15 min Bra platser att stanna på för lämna och hämta barn P-platser 30 min P-plats 15 min Avsläppning av barn på Skolgatans östra sida Avsläppning av barn i bussfickan. OBS! Man får ej ställa bilen i bussfickan.

Stanna 15 minuter

Skolgatans östra sida

P-platser - 30 min

Bussfickan vid Bodestorpsvägen (OBS! Endast för kort stopp)

Vi kan alla tänka på… att det bästa är om så många som möjligt går eller cyklar till och från skolan. Det blir säkrare trafikmiljö. Vi får bättre hälsa. Vi bidrar till en bättre miljö.